پس از «غریب»، «کت چرمی» و «پرونده باز است»، «بعد از رفتن» چهارمین فیلم حاضر در جشنواره فجر چهلویکم است که به نمایش درمیآید. این فیلم اولین ساخته رضا نجاتی است و صابر ابر نقش اصلی آن را ایفا کرده است. ابر در «بعد از رفتن» نقش مردی را بازی کرده که به دلیل مشکلات خانوادگی از همسر و والدین خود دور شده است. بازگشت این شخصیت به تهران و تصمیم او برای کشف رازهای زندگیاش، سرآغاز ماجراست. «بعد از رفتن» قصه بسیار کممایهای دارد و بعید است ریتم کُند آن توقعات مخاطب را برآورده کند. صابر ابر نیز نقش ویژه و پیچیدهای برعهده ندارد و بازی چشمگیری از خود به نمایش نمیگذارد. این فیلم در جشنواره فجر موفقیتی به دست نیاورد و با توجه به شواهد بعید است بتواند در جدول فروش، جایگاه خوبی به دست بیاورد. صابر ابر اکنون فیلم «کت چرمی» را روی پرده سینماها در حال اکران دارد و به زودی با «بعد از رفتن» حضور خود را در سینما تمدید خواهد کرد. چند روز قبل، تهیهکننده این اثر در گفتوگو با ایرنا، ۱۸ یا ۲۵ مرداد را به عنوان تاریخ نمایش فیلم اعلام کرده بود. سارا بهرامی، پوریا رحیمیسام، بهرام شاهمحمدلو و احترام برومند از بازیگران «بعد از رفتن» هستند و پانتهآ پناهیها نیز حضور کوتاهی در فیلم دارد.
نیروی کمکی در راه اکران تابستان
بهرام رادان با یک اثر مستند و الناز شاکردوست، پژمان جمشیدی، امیر آقایی و صابر ابر با فیلم جدیدی روی پرده سینما حضور خواهند داشت
بازگشت امیر آقایی به سینما
اکران فیلم «بیمادر» به کارگردانی مرتضی فاطمی از چهارشنبه هفته جاری آغاز میشود و امیر آقایی پس از دو سال غیبت در سینما، با این فیلم بازمیگردد. او آخرینبار تابستان ۹۹ و در اوج دوران شیوع کرونا با یکی از بهترین فیلمهای کارنامهاش یعنی «شنای پروانه» ساخته محمد کارت در سینما دیده شد و به دلیل بازی متفاوتش در این فیلم، با واکنشهای تحسینآمیز مخاطبان مواجه شد. آقایی پس از فیلم کارت، پُرکار بود و در آثاری مانند «شب، داخلی، دیوار»، «خائنکشی»، «شبگرد»، «خط نجات» و «بیمادر» ایفای نقش کرد، اما از میان این فیلمها تنها تکلیف اکران «بیمادر» روشن شده است. این فیلم به موضوع رحم اجارهای میپردازد و امیر آقایی در آن نقش یک روان شناس را برعهده دارد. اولین ساخته فاطمی که در چهلمین جشنواره فجر رونمایی شد، در هیچ رشتهای نامزد دریافت جایزه نشد و مورد توجه داوران قرار نگرفت. پژمان جمشیدی، میترا حجار و پردیس پورعابدینی دیگر بازیگرانی هستند که در «بیمادر» حضور داشتهاند. پیشبینی نمیشود این فیلم بتواند در گیشه فروش بسیار بالایی داشته باشد.
حضور دوباره صابر ابر روی پرده
نقش جدی پژمان جمشیدی
پژمان جمشیدی ستاره پُرکاری که در ماههای گذشته با دو فیلم کمدی «بخارست» و «شهر هرت» در سینما حضور داشته، با فیلم «بیمادر» نیز در راه است. این فیلم کمدی نیست و پژمان جمشیدی که با گریم متفاوتی در فیلم ظاهر شده، نقش یک شخصیت کاملا جدی را ایفا کرده است. جمشیدی با این فیلم و دیگر اثر غیرکمدی کارنامه خود یعنی «علفزار» ساخته کاظم دانشی، در چهلمین جشنواره فجر دیده شد و زیر ذرهبین مخاطبان و داوران قرار گرفت، اما واکنشهای مثبت درباره بازی جمشیدی در یک فیلم تلخ و نقشی جدی، متعلق به «علفزار» بود. فیلم دانشی اردیبهشت ۱۴۰۱ اکران شد و اکنون پس از تقریبا یک سال، پژمان جمشیدی با یک فیلم جدی دیگر روی پرده سینماها دیده میشود. قرار بود اردیبهشت امسال یکی دیگر از فیلمهای غیرکمدی جمشیدی یعنی «خط فرضی» به نمایش دربیاید، اما این فیلم اکران نشد. پژمان جمشیدی پیش از آغاز محرم کمدی «شهر هرت» را روی پرده داشت، اما این فیلم چندان مورد استقبال مخاطبان قرار نگرفت و فعلا ۳۴ میلیارد و ۷۲۳ میلیون تومان فروش داشته است.
تجربه متفاوت رادان با مستند علمی
علاوه بر فیلمهایی که قرار است تا پایان مرداد به چرخه اکران اضافه شوند، یک اثر مستند با نام «کاپیتان من» نیز نمایش داده خواهد شد. این مستند علمی به سیستم مغز انسان میپردازد و مخاطب را با ساختار و عملکرد آن آشنا میکند. بهرام رادان در مقام تهیهکننده، این مستند را تولید کرده و همچنین به عنوان راوی در این پروژه حاضر است. بهرام رادان پیشتر نیز با فیلمهایی مانند «پولاریس»، «گربه سیاه» و «علفزار» تجربه تهیهکنندگی داشته است، اما «کاپیتان من» به عنوان یک اثر مستند علمی تجربه متفاوتی را برای او رقم زده است. سیاوش صفاریانپور که سابقه زیادی در زمینه تولید برنامههای علمی مانند «چرخ»، «دایره» و «آسمان شب» دارد، مستند «کاپیتان من» را کارگردانی کرده است. فیلم برداری این مستند اسفند ۹۷ آغاز شده بود. «کاپیتان من» از چهارشنبه هفته جاری و در گروه هنر و تجربه به نمایش درمیآید. طبیعتا آثار مستند به ویژه با مضمون علمی، مخاطبان محدودتری نسبت به فیلمهای سینمایی دارند، بنابراین انتظار نمیرود «کاپیتان من» بتواند پا به پای فیلمهای سینمایی پیش برود و با آنها رقابت کند.
چالش جدید الناز شاکردوست
فیلم «آخرین تولد» به کارگردانی نوید محمودی دیگر اثری است که به زودی اکران خواهد شد. اخبار این فیلم پیشتر با نامهایی مانند «کابل پلاک ۱۰» و «سقوط کابل» منتشر شده بود. نوید محمودی که تا به حال همه ساختههایش را با موضوع دغدغهها و مشکلات مهاجران افغانستانی تولید کرده، «آخرین تولد» را نیز با موضوع مشابهی جلوی دوربین برده است. قصه این فیلم در زمانی میگذرد که طالبان در افغانستان به قدرت بازگشتهاند. الناز شاکردوست و پدرام شریفی بازیگران اصلی فیلم هستند و چهرههایی مانند رضا بهبودی، سوگل خلیق، نیلوفر کوخانی و آرمین رحیمیان که با نقش «عبدالمالک ریگی» در «شبی که ماه کامل شد» شناخته میشود نیز در فیلم بازی کردهاند. شاکردوست که مدتهاست تغییرات مهمی در مسیر حرفهای خود ایجاد کرده و به پیشنهاد نقشهای سخت و چالشبرانگیز پاسخ مثبت داده، احتمالا در «آخرین تولد» نیز تجربه مشابهی داشته است. این بازیگر تابستان سال گذشته با دو فیلم موفق کارنامه خود «تی تی» و «ابلق» و همچنین بازی خوب خود در این فیلمها، روی پرده سینما حضور موفقی داشت، اکنون باید دید اولین همکاری او با نوید محمودی چه نتیجهای داشته است و آیا موفقیت او را در سینما ادامهدار خواهد کرد؟