فیلم سینمایی «معجزه عشق» به کارگردانی محمدرضا ممتاز و تهیهکنندگی داریوش بابائیان ۳۱ خردادماه روی پرده سینما رفت اما بعد ۲ روز از آغاز اکران سرگروهی خود را که سینما ماندانا بود از دست داد و بعد از مدتی به اکران آنلاین پیوست. اکبر عبدی، الهام حمیدی، میرطاهر مظلومی، محمد شیری، محمدرضا سهرابی، کیمیا بابائیان و… در این فیلم کمدی ایفای نقش کردهاند.
کارگردان فیلم سینمایی «معجزه عشق» در گفتوگو یی ، اظهار داشت: همیشه دغدغهام این بوده است زندگی افرادی را که به عنوان مشاور فعالیت میکنند حتی اگر روحانی هستند، به نمایش بگذارم و درباره این مساله صحبت کنم که زندگی شخصی آنها ممکن است دستخوش چه تغییراتی شود. ناگفته نماند کلیپهایی را هم از روحانیون که مشاور خانواده هستند، میدیدم تا متوجه شوم چه میگویند و چگونه رفتار میکنند.
او در ادامه گفت: حدود ۵ ماه نگارش فیلمنامه طول کشیده است. ناگفته نماند که این اثر در سال ۹۷-۹۶ ساخته شد و میتوانم بگویم که آن زمان کار جالب و قابل تامل و تعمق بود اما بنا به دلایلی فیلم در سال ۱۴۰۲ اکران شد.
ممتاز به تلاش برای انتخاب قصه و فضای متفاوت در این فیلم اشاره کرد و گفت: اتفاقاتی که برای فیلمهای کمدی در حال رخ دادن این است که ما بعضا در آثار کمدی لازم باشد که شوخیهای مثبت ۱۸ کنیم تا بتوانیم مخاطب را جذب کنیم؛ مانند برخی از فیلمهایی که در حال اکران است. ما در «معجزه عشق» تلاش کردیم از مولفههای درست بهره ببریم تا مخاطب را جذب کنیم و تماشاگر از تماشای آن بدش نیاید. فرهنگ و دین و همچنین قانون کشور ما چارچوب دارد، اینکه برخی از آن خارج میشوند تا گیشه را در دست بگیرند، بحثش جداست اما ما تلاش کردیم در داستان و ساختار فیلم از پرداختن به مسایل نادرست پرهیز کنیم. ناگفته نماند که در آثار کمدی ما باید به فیلمنامهای برسیم که چفت و بست درستی داشته باشد. برخی تصور میکنند برای ساخت یک اثر کمدی باید فیلمنامه هم کمدی باشد اما بسیاری از فیلمهای کمدی را میتوان جدی روایت کرد و حتی برعکس.
او همچنین تاکید کرد: در حال حاضر سینما به سمتی رفته است که باید بازیگر درست در جای درست قرار بگیرد. به عنوان مثال انرژی بهرام افشاری در فیلم «فسیل» ستودنی و به فیلم بسیار کمک کرده است و شاید اگر بازیگری دیگری این نقش را ایفا میکرد، از آب در نمیآمد. اسم بازیگر در برخی از آثار مخاطب را به سینما میکشاند در حالی که ممکن است مخاطب پس از تماشای فیلم از انتخاب خود پشیمان شود. اکبر عبدی با وجود آنکه در «رسوایی» نقش یک روحانی را بازی کرده بود، در «معجزه عشق» به دنبال این بود که گریم و بازی شبیه فیلم قبلیاش نشود و اگر مخاطب دقت کند، بازی زیرپوستیاش با نقش قبلی او متفاوتش کرده است و همین دلیل باعث میشود به ایشان مرد هزار چهره بگوییم.
این کارگردان ادامه داد: جدا از بحث ساخت و تولید، نحوه اکران اثر و تعداد سالنهای اختصاص یافته به فیلم و همچنین شیوه تبلیغات نیز بسیار جدیست. شنیدهام که ۲۰ میلیارد تومان هزینه تبلیغات یک اثر شده است که کم نیست. همین مساله باعث میشود مخاطب به سمت یک فیلم با همه ضعفهایش کشیده شود. متاسفانه در سینمای ما این باب شده است و برخی به سراغ خط قرمزهایی میروند که مخاطب ممکن است با آن ارتباط برقرار کند. سوال اساسی که اینجا پیش میآید این است که خنداندن به چه قیمتی؟ فیلم «معجزه عشق» کمدی تلخیست که بعضا در موقعیتهایی که برای کاراکتر اصلی رخ میدهد، خنده را بر لب مخاطب میآورد و با همین هدف اسم اولین اثر «تبسم تلخ» بود.
ممتاز درباره حضور اکبر عبدی در فیلم سینمایی «معجزه عشق» اظهار کرد: صادقانه بگویم که اکبر عبدی را برای نقشی انتخاب کردیم که ۳ تا ۴ جلسه بیشتر با ایشان کار نداشتیم اما زمانی که ایشان فیلمنامه را خواند، گفت که دوست دارد نقش روحانی فیلم را ایفا کند. در حقیقت برایش مهم بود که خود را به چالش بکشد و روحانی متفاوتی را از آنچه در «رسوایی» بازی کرده بود، به نمایش بگذارد. افتخار این را داشتم که در اثر با اکبر عبدی همکاری کنم و معتقدم ایشان مردی تمامنشدنیست که بسیار ظرفیت دارد. ایشان دنبال حواشی نیست و اگر کارگردان به او دقیق بگوید که چه میخواهد، به نقطه درست میرسد. حتی ایشان برای استفاده از لهجه اصفهانی نیز بسیار دقت میکرد و برایش مهم بود که کلمات را درست ادا کند.
او در ادامه گفت: درباره دیگر هنرمندان حاضر در این اثر نیز باید بگویم که تلاش کردیم بازیگرانی را انتخاب کنیم که نزدیک به نقشها باشند و خوشحالم که به آنچه میخواستیم، نزدیک شدیم.
ممتاز همچنین درباره ممیزیهای این فیلم گفت: ما سراغ شخصیتی رفتیم که به لحاظ اجتماعی حساسیتی روی آن است و با ممیزی هم مواجه شدیم. «معجزه عشق» چندین مرتبه بازبینی شد و اصلاحیه خورد که برخی موارد آن درون اثر مشخص است و مخاطب متوجه آن میشود. دوست دارم اصل فیلم را در جایی به نمایش بگذارم که مخاطب بداند ما چه زحمتی برای «معجزه عشق» کشیدیم.