سریعترین مرد ایران به اظهارات سرپرست فدراسیون دوومیدانی در خصوص حمایت از این ورزشکار و واریز ماهیانه ۸۰ میلیون تومان به حسابش واکنش نشان داد.
حسن تفتیان المپین و رکورددار دوی سرعت ایران در بازیهای آسیایی هانگژو چهارم شد و بعد از فینال به حضور نداشتن مربیاش در بازیها و همچنین عدم حضور یک مربی تخصصی در کادر اعزامی انتقاد کرد. این در حالی بود که همسر فرزانه فصیحی بدون اینکه نقشی فنی در تیم داشته باشد، با هزینه فدراسیون اعزام شد.
افشین داوری سرپرست فدراسیون دوومیدانی در واکنش به انتقادات تفتیان، به حمایت فدراسیون از این ورزشکار اشاره کرد و از واریز ماهیانه ۸۰ میلیون تومان به حساب تفتیان گفت.
حسن تفتیان در گفتوگویی به اردوی برون مرزی خود و حمایت فدراسیون اشاره و بیان کرد: آذرماه سال گذشته با هماهنگی فدراسیون وقت که آقای صیامی بود، برای حضور موفق در بازیهای آسیایی به جامائیکا رفتم و زیر نظر مربیان و همراه با دوندگان بزرگ آن کشور تمرین کردم. اردو و فصل بسیار خوبی را پشت سر گذاشتم. آقای صیامی هم قول پرداخت بخشی از هزینههایم را داد اما مدتی بعد مدیریت فدراسیون تغییر کرد و آقای داوری آمد.
او با بیان اینکه از ابتدا داوری را در جریان اردو گذاشتم، ادامه داد: ابتدا گفتند مستندات را بفرست و تا جایی که بتوانیم هزینهها را پرداخت میکنیم اما بعد از گذشت چند ماه اتفاقی نیفتاد تا اینکه قبل از قهرمانی آسیا گفتند برایت هیچ شانس مدالی در بازیهای آسیایی قائل نیستیم و باید خودت را در قهرمانی آسیا محک بزنی. با اینکه در قهرمانی آسیا مدال گرفتم اما بازهم چیزی تغییر نکرد.
به مربیان ایرانی ۱۵ میلیون اما به مربی من ۵ میلیون دادند
سریعترین مرد ایران ادامه داد: گفتند معادل چیزی که به ورزشکاران داخل ایران میدهیم، به شما هم پرداخت میکنیم و هیچ هزینه اضافهای نمیدهیم. البته در مواردی کمتر هم دادند چون به گفته آقای داوری به مربیان داخل ایران غیر از پاداش و سفرها، ماهیانه ۱۵ میلیون تومان میدادند اما برای مربی من ماهی ۵ میلیون تومان در نظر گرفتند.
او در واکنش به اینکه سرپرست فدراسیون دوومیدانی اعلام کرده ماهیانه ۸۰ میلیون تومان به این ورزشکار پرداخت شده است، بیان کرد: کل هزینهها را حساب و تقسیم بر تعداد ماههایی کرده که خودشان در فدراسیون بودهاند، در صورتی که این کمک هزینه حتی یک دهم هزینههای ۱۰ ماه اردویم هم نبود. با این قیمت دلار زندگی در خارج از کشور امکانپذیر نیست چه برسد به ورزش حرفه ای که هزینه مکمل، تمرین، مربی و مسابقه دارد.
داوری کم از بیتالمال استفاده نکرده است
تفتیان با بیان اینکه هزینه ماهیانه مربیام ۳۵۰۰ دلار بود اما دوستان فقط ماهی ۵ میلیون تومان دادند، تاکید کرد: قرار بود به عنوان یک ورزشکار ملی در بازیهای آسیایی شرکت کنم و مطابق با سازوکار کشور بودجهای برای آمادهسازی ورزشکاران هزینه میشود. آقای داوری در این چند ماه کم از بیتالمال برای خودش هزینه نکرده است؛ سه سفر آمده که هزینه بلیت و پول توجیبی را هم باید حساب کرد. تنها ورزشکار مرد ایران در قهرمانی جهان بودم و باید با مربیام اعزام میشدم اما با آقای داوری به هانگژو رفتم.
اعزام رئیس هیات فنی بود یا برای رای گرفتن؟
او با اشار به وضعیت تیم دوومیدانی اعزامی به بازیهای آسیایی، گفت: شرایط اصلا خوب نبود و حتی یک مربی تخصصی هم در تیم نداشتیم. همسر خانم فصیحی، آقای حسین توکلی و ماساژور آقای حدادی در هتل بیرون ازدهکده بودند و آقای داوری، نایب رئیس فدراسیون، مدیرتیمهای ملی و یک رئیس هیات هم به عنوان کادر فنی حضور داشتند. حضور یک رئیس هیات در مهمترین مسابقه برای کشورمان بار فنی دارد یا آقای داوری او را آورده تا رایاش را در مجمع انتخاباتی داشته باشد؟
تفتیان در پاسخ به این سوال که آیا درخواستی برای اعزام مربی خود به بازیهای آسیایی داشته است؟ گفت: بارها درخواست دادم اما هر بار به دلیلی این کار را انجام ندادند. در قهرمانی آسیا آی دی کارت را بهانه کردند و قول دادند در قهرمانی جهان بیاید اما سه روز مانده به مسابقات اطلاع داند که امکان حضورش نیست. برای بازیهای آسیایی هم گفتند اسمش در لانگ لیست نبوده و به هیچ وجه نمیشود اما وقتی دیدم سه نفر دیگر خارج از لانگ لیست اعزام میشوند، خواهش کردم مربی من را هم اعزام کنند اما گفتند خارجی است و قرارداد همکاری نداریم. پرسیدم چرا قرارداد نبستید و ارتباط نگرفتید که جواب درستی ندادند.
حتی یک مربی تخصصی در تیم اعزامی نبود
او با بیان اینکه از ابتدای حضور افشین داوری در فدراسیون درخواست عقد قرارداد با مربی و نظارت روی اردوهایم را داشتم اما دوستان مایل نبودند، تاکید کرد: موضوع مربی و مشکلی که در تیم دوومیدانی بود را به دوستان کمیته ملی المپیک گفتم و قول پیگیری دادند که چرا یک مربی تخصصی در تیم اعزامی نبود. وزیر ورزش هم در جریان اردوهایم قرار داشت و انتظار دارم حمایتم کنند تا نتیجه خوبی در مهمترین رویداد المپیک که رقابت دوی ۱۰۰ متر است، به دست بیاورم.
وزیر و کمیته المپیک نظارت کاملتری روی فدراسیونها به ویژه دوومیدانی داشته باشند
سریعترین مرد ایران در مورد برنامه خود برای المپیک ۲۰۲۴ پاریس گفت: خوشبختانه بخش زیادی از مسیر کسب سهمیه را رفتهام و تقریبا قطعی شده اما باید با شرکت در مسابقات، رنکینگم را حفظ کنم. از وزیر محترم ورزش و مسئولان کمیته ملی المپیک خواهش میکنم نظارت کاملتری روی فدراسیونها به ویژه فدراسیون دوومیدانی داشته باشند. المپیک بزرگترین رویداد ورزشی و برای کاروان اعزامی، یک اتفاق ملی است که باید به آن ملی نگاه شود. بنابراین نباید در فدراسیونها نگاههای سلیقهای یا بحث منافع شخصی وجود داشته باشد. بازهای آسیایی تمام شده اما مسیر برای المپیک ادامه دارد. امیدوارم این مسائل حاشیهای زودتر تمام شود و تمریناتم را شروع کنم.
دانشجو هستم نه سرباز
تفتیان در واکنش به اینکه گفته شده سرباز است و برای خروج از کشور مشکل دارد، گفت: دانشجوی مقطع دکترای مدیریت ورزشی در دانشگاه تهران هستم و سرباز محسوب نمیشوم. تعجب کردم آقای داوری گفته سرباز هستم چون از وضعیت تحصیلی من اطلاع دارد. مجوز خروجم از کشور هم هر بار با هماهنگی وزارت ورزش و سازمان نظام وظیفه تایید میشود اما درعرصه دیگری سرباز این کشور هستم و اگر مدال میگرفتم معاف میشدم که متاسفانه نشد.