هرچقدر سیوپنجمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان در روزهای برگزاری، با کموکاستیهایی روبهرو بود و در کیفیت فیلمهای ملی و سطح بخش بینالمللی و روند رویداد از نقطه مطلوب و سالهای اوجش فاصله داشت، در مراسم اختتامیه رنگ و بوی دیگری به خود گرفت و شبی باشکوه در اصفهان رقم خورد.
معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف، برگزاری مراسم نکوداشت منوچهر والیزاده و بهرام دهقانیار، گرامیداشت فردوس کاویانی و آتیلا پسیانی دو هنرمند فقید، حضور چند نوجوان با پیراهن خادمی حرم و با پرچم مطهر حرم امام رضا(ع) و عکسی از سردار دلها سپهبد شهید قاسم سلیمانی و شهدای مدافع حرم روی صحنه، اجرای سرود جشنواره «بچهها به سمت قله» توسط دختران و پسران خردسال، پخش کلیپی که دو پسر نوجوان از فیلمسازان درخواست میکردند فیلمهای شاد و پرنشاط برای کودکان و نوجوانان بسازند تا رسیدن به قله آسانتر و شیرینتر باشد، اجرای چند قطعه شاد برای مهمانان از سوی علی نظری طولابی خواننده نوجوان، رونمایی از پوستر هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران که با دبیری وحید ملتجی برگزار میشود و حضور ملیکا زارعی(خاله شادونه بچههای ایران) که دقایقی برای حاضران به صحبت پرداخت و در پایان با داوران کودک و نوجوان روی صحنه عکسی به یادگار انداخت، از جمله بخشهای مراسم پایانی سیوپنجمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان بود.
تشکیل بنیاد ملی پویانمایی سینما
محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی در این مراسم گفت: اگر به آینده کودکان و نوجوانان این کشور علاقهمند هستیم، قطعا باید از امروز به فکر سینمای کودک و نوجوان باشیم. این وظیفه تنها بهعهده سازمان سینمایی نیست، همه نهادهای دولتی و خصوصی باید دستبهدست هم دهند تا سال بعد شاهد اعتلای فرهنگ و افزایش تولید آثار در این زمینه باشیم. او درباره چندوجهی بودن آثار تولید شده در این دوره از جشنواره توضیح داد: به گفته داوران و تماشاگران، آثار تولید شده در این جشنواره هم محتواگر هستند و هم میتوانند چرخه اقتصادی خوبی را برای سینما داشته باشند و این روند در نهایت چشمانداز خوبی برای رونق آینده سینمای ایران به همراه دارد. خزاعی درباره سه اتفاق مهم برای سینمای کودک گفت: خوشحالم خبر بدهم که بنیاد ملی پویانمایی سینما تصویب و کلیاتش مصوب شده است و بهزودی جزئیات آن هم نهایی خواهد شد و ما سال بعد شاهد شکلگیری این بنیاد برای تقویت سینمای کودک هستیم. رئیس سازمان سینمایی گفت: بحث بعدی زنگ سینماست که مدتی است مجددا وارد موضوعات شده و بحث سوم، صندوق ملی کودکان کانون پرورش فکری است که همه نهادها کنار هم در آن سرمایهگذاری کردند. آخرین موضوع هم حمایت از تولید آثار در سالن سینماست. او همچنین به مظلومیت کودکان غزه اشاره کرد و گفت: امروز مردم غزه در محاصره کامل هستند، آب و غذا و دارو ندارند و تحت سلطه کامل صهیونیستها هستند. امروز وظیفه ما و هنرمندان این است که این اتفاقات را ثبت و ضبط کنیم تا در طول زمان تحریف نشود.
بزرگداشت والیزاده
مراسم بزرگداشت منوچهر والیزاده، صداپیشه پیشکسوت و چهره ماندگار سینما و تلویزیون از مهمترین بخشهای این مراسم بود که با پخش کلیپی از آثار این هنرمند در پویانماییهای «لوک خوششانس» و «داستان اسباببازیها» و با حضور مجید زینالعابدین، محمد خزاعی، علی قاسمزاده شهردار اصفهان و محمد هاشمی قائممقام برگزار شد.
منوچهر والیزاده پس از دریافت تندیس گفت: من صمیمانه مفتخرم که اینجا و در کنار شما حضور دارم و پس از ۶۵ سال کار مستمر در دوبلاژ من را شرمنده کردید.
بزرگداشت دهقانیار
آیین نکوداشت بهرام دهقانیار، آهنگساز سینما و تلویزیون که کارهایی چون خونه مادربزرگه، زیر گنبد کبود، همسران، قصههای تابهتا و الو الو من جوجوام را در کارنامه دارد، از دیگر بخشهای مهم مراسم اختتامیه بود. پس از پخش ویدئویی از آثار خاطرهانگیز این هنرمند، اکبر عبدی، مرضیه برومند و مجید زینالعابدین روی صحنه آمدند. بهرام دهقانیار تندیس نکوداشت جشنواره را از دستان اکبر عبدی گرفت و مرضیه برومند هم دقایقی درباره دهقانیار صحبت کرد. اکبر عبدی هم گفت: هیچ کودکی در هیچ کجای دنیا نباید جنگ را تجربه کند. صحبتی هم دارم با آنهایی که در مورد مسائل داخلی کشور ما دخالت میکنند، مثلا خانم مسیح علینژاد اگر بلد است خودش بیاید اینور آب و مشکلات را حل کند، نه اینکه بنشیند آن طرف آب و اظهارنظر کند.