تصور کنید که لایههایی از ورقههای نرم لازانیا با مرغ و ادویههای فراوان و سس بشامل کنار هم قرار بگیرند. این غذای خوشمزه ترکیبی از طعمها و بافتهاست که از دریاها و قارهها عبور کرده تا در سراسر جهان باشد.
به گزارش کتاب کاله، این غذای خوشمزه را میتوانید درست مثل طرز تهیه لازانیای معمولی هم در فر هم بدون فر تهیه کنید.
طرز تهیه لازانیا با مرغ
۱. آماده کردن مواد
در اولین مرحله از طرز تهیه لازانیا با مرغ بدون فر، ابتدا پنج عدد هویج متوسط را پوست گرفته و ریز خرد کنید. یک فلفل دلمهای سبز بزرگ را به تکههای کوچک برش دهید. دو حبه سیر را پوست بگیرید و له کنید. یک عدد پیاز متوسط را پوست گرفته و نازک برش دهید.
۲. پخت مواد داخل لازانیا
در این مرحله از طرز تهیه لازانیا با مرغ چند قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید گرم شود. پیازهای خلال شده و سیر له شده را داخل آن بریزید تا پیاز نرم شود بعد گوشت چرخکرده مرغ را داخل آن بریزید. مرغ را هم بزنید تا کمی سرخ شود.
سپس هویج و فلفلهای خلال شده را داخل ظرف بریزید. چند دقیقه دیگر تفت دهید. با نمک، فلفل، پودر فلفل قرمز و یک قاشق چایخوری پونه کوهی خشک شده را اضافه کنید. سپس نصف پیمانه آب سبزیجات و حدود یک قاشق غذاخوری پوره گوجه فرنگی را همراه یک شیشه متوسط سس گوجه اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند. به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید. بعد از ۳۰ دقیقه مایه آماده شده را میل کنید و در صورت نیاز چاشنیها مواد را کم و زیاد کنید. در آخر چند برگ ریحان تازه را خرد کرده به سس اضافه کنید. هم بزنید تا ترکیب شوند و سس اکنون آماده است!
نکته: شما همچنین میتوانید این دستور را دقیقا انجام دهید، اما از گوشت چرخ کرده بره استفاده کنید.
۳. آماده کردن سس بشامل
برای تهیه سس بشامل برای تهیه لازانیا با مرغ دو قاشق غذاخوری کره را در یک قابلمه آب کنید. پس از ذوب شدن کره، دو قاشق غذاخوری آرد ساده اضافه کنید. کره و آرد را روی حرارت ملایم تا متوسط بپزید و حدود دو دقیقه مدام هم بزنید. بعد یک و نیم پیمانه شیر کامل گرم شده را به آرامی اضافه کنید و مدام هم بزنید تا سس غلیظ شود. سپس با نمک و فلفل سفید خوب مزهدار کنید.
۴. پخت لازانیا
بعد ۸ ورقه لازانیا بردارید و داخل آب جوش بگذارید تا کمی نرم شود. حالا یک ظرف فر بزرگ بردارید و یک لایه از سس مرغ بریزید بعد به ترتیب سس سفید، ورق لازانیا و سس مرغ اضافه کنید و این کار را تا اتمام مواد لازانیا ادامه دهید. در نهایت روی لایه آخر پنیر رنده شده بریزید. روی ظرف را با فویل بپوشانید و در فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه بپزید تا قهوهای طلایی شده و پنیر آب شود. اگر دوست دارید نکات تهیه سس بشامل را کاملتر بدانید، میتوانید طرز تهیه سس لازانیا؛ طرز تهیه سس بشامل به همراه فوت و فنهای آمادهسازی را مطالعه کنید. حتی اگر گیاهخوارید و لازانیای گیاهی تهیه میکنید میتوانید طرز تهیه سس بشامل گیاهی با شیر گیاهی را بخوانید.
نکات تکمیلی برای تهیه لازانیا
تهیه لازانیا کار پیچیدهای نیست فقط کافی است نکات و فوتوفنها را رعایت کنید و به جزییات و فوتوفن دقت کنید.
طرز تهیه لازانیای مرغ در قابلمه و بدون فر
لازانیا با مرغ را میتوانید درست مثل طرز تهیه لازانیا با گوشت بدون فر انجام دهید. کافی است مواد و لایههای لازانیا را در قابلمه یا ماهیتابه بچینید و بعد از چیدن لایهها آن را روی حرارت کم تا متوسط گاز به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا بپزد.
نکاتی برای مرغ لازانیا
برای تهیه لازانیای مرغ میتوانید هم از مرغ چرخکرده استفاده کنید هم مرغ ریشریش استفاده کنید؛ بنابراین برحسب دسترسیتان میتوانید از بین این دو انتخاب کنید.
پنیر مناسب لازانیا
برای لازانیا هم میتوانید پنیر پیتزا استفاده کنید هم پنیر موزارلا، چون این دو پنیر کیفیت ذوب بالایی دارند؛ بنابراین هر پنیری که خوب ذوب شود قابلیت استفاده در لازانیا را دارد. پنیر گودا هم گزینه خوبی برای تهیه لازانیاست.
نکاتی برای گرم کردن لازانیا مرغ
این لازانیا بهخاطر سس سفیدش خوب گرم میشود بنابراین باقیمانده این لازانیا به اندازه لازانیای تازه لذتبخش است. اما بهتر است برای خشک نشدن لازانیا حتما قبل از گرم کردنش مقداری آب به آن اضافه کنید.
نگهداری باقیمانده لازانیا
اگر از مرغ تازه پخته شده برای تهیه لازانیا استفاده میکنید لازانیا مرغ را میتوانید تا ۴ روز در یخچال نگهداری کنید. همچنین میتوانید لازانیا را در چند لایه نایلون بپیچید و تا ۳ ماه فریز کنید.