کیانوش رستمى روز اول سال ٢٠٢۴ میلادى وزنه ١٧۵ کیلوگرم را مهار کرد، دقیقا همزمان با حضور ملی پوشان در لیگ وزنهبرداری!
وزنهبردارى در فاصله اندک با المپیک برخلاف دورههای قبلی امید چندان به درخشش در این رویداد بزرگ ندارد.
اگر کشتى آزاد و فرنگى را دو رشته مجزا محسوب کنیم و ملاک را هم بر اساس استاندارد جهانى مرسوم بر اساس مرغوبیت مدال قرار دهیم نه تعداد آن، آن وقت وزنهبردارى ایران تا قبل از المپیک ٢٠٢۴ پاریس با کسب ٩ طلا، شش نقره و پنج برنز موفقترین رشته ورزشى ایران در بازیهاى المپیک به حساب خواهد آمد.
با جمع مدالهاى کشتى آزاد و فرنگى ایران در المپیک، وزنهبردارى جایگاه دوم رشتههاى ورزشى کشورمان را در بازیهاى المپیک به خود اختصاص مىدهد.
•عملکرد ورزش ایران در ٣٢ دوره المپیک به تفکیک رشتههاى ورزشى:
١)وزنه بردارى ٩ 🥇 ۶ 🥈 ۵ 🥉
٢)کشتى آزاد ٧ 🥇 ١۴ 🥈 ١٧ 🥉
٣)کشتى فرنگى ۴ 🥇 ١🥈۴ 🥉
۴)تکواندو ٢🥇١🥈٣🥉
۵)تیراندازى ١ 🥇
۶)کاراته ١🥇
٧)دو و میدانى ١🥈
وزنهبردارى ایران رکوردهاى منحصر به فرد دیگرى هم در کارنامه دارد، مثل کسب اولین مدال طلاى تاریخ ورزش کشورمان در المپیک که توسط جعفر سلماسى و به رنگ برنز در ١٩۴٨ کسب شد، یا نام حسین رضازاده در کنار هادى ساعى که به عنوان تنها ورزشکاران تاریخ ایران تا به امروز توانستهاند دو مدال طلاى المپیک را به چنگ آورند و محمد نصیرى که تنها ورزشکار و وزنهبردار تاریخ ورزش ایران به حساب مىآید که هر سه مدال طلا، نقره و برنز المپیک را مال خود کرده است.
وزنهبردارى در دو دوره اخیر المپیک یعنى ٢٠٢٠ توکیو و بازیهاى پیش روى ٢٠٢۴ پاریس این شانس را داشت تا با حمایت ویژه و به کارگیرى تمام توان فنى و امکانات خود شرایطى را به وجود بیاورد تا کیانوش رستمى با یک طلا و یک نقره المپیک به شکستن رکورد هادى ساعى یورش ببرد.
اتفاقى که اکنون کشتى با حسن یزدانى یل پرافتخار خود به سوى تحقق آن خیز برداشته است.
کیانوش رستمى که بىشک خودش هم در اتفاقات پیش آمده براى کنار ماندنش از دو المپیک توکیو و پاریس بىتقصیر نیست، در ماههای گذشته اسیر برخی اتفاقات عجیب و شاید لجبازیها شد.
* کیانوش رستمى و مهار ١٧۵ کیلو در روز اول ٢٠٢۴
کیانوش رستمى مرد دومداله المپیکى ورزش ایران در روز اول سال ٢٠٢۴ با انتشار فیلم بالابردن وزنه ١٧۵ کیلویى در حرکتى یک ضرب، خط و نشان عجیبى کشید که به گونهاى سطح کیفى مرحله آخر لیگ برتر وزنهبردارى را به چالش کشید.
رستمى وزنهبردارى دو ضرب زن محسوب مىشود که در المپیک ٢٠١۶ وزنه ى ١٧٩ را در دسته ٨۵ کیلو بالاى سر برده بود و حال در سال ٢٠٢۴ چهار با ٩٢ کیلو وزن و ٣٢ سال سن وزنه ١٧۵ را مهار مىکند.
پنجمین ورزشکار پرافتخار تاریخ ورزش ایران در المپیک به صورت اختصاصى به ورزش سه گفت: “با ثبت ١٧۵ کیلو در یک ضرب مىتوان یکى از مدالهاى طلا، نقره و برنز قهرمانى جهان در دستههاى ٨٩ و ١٠٢ کیلوگرم را به دست آورد.”
وقتى از او مىپرسیم: “تو هنوز هم وزنه مىزنى، مگر المپیک برایت تمام نشده و این موضوع را فراموش نکردى؟!”
در پاسخ مىگوید: “الان ٩٢ کیلو هستم و در ساعت ٢١ روز یازدهم دى ماه براى خوشحال کردن طرفدارانم و به احترام مردم شریف سرزمینم وزنه ١٧۵ کیلو را در فیلم اینستاگرامى بالاى سر بردم. هر روز دو جلسه تمرین دارم و وزنههاى سنگینتر را هم مىتوانم مهار کنم که به موقع و به زودى آنها را براى شادى دل مردمم انجام مىدهم و فیلمهایش را منتشر مىکنم. المپیک را فراموش نکردم، بلکه نگذاشتند که بروم.”
نکته جالب اینکه در بالابردن وزنه ١٧۵ کیلو توسط کیانوش رستمى در شامگاه یازدهم دى این است که روز یکشنبه دهم دى ماه و در رقابتهاى مرحله پایانى لیگ برتر در حرکت یک ضرب دسته ٨٩ کیلو علیرضا عباسپور با ١۶٢ کیلوگرم و در یکضرب دسته ١٠٢ کیلو رضا دهدار با ١۶٨ کیلو به مقام قهرمانى رسیدند.
سجاد انوشیروانى، رییس فدراسیون وزنهبردارى، بعد از پایان لیگ گفت: “انتظارم این بود که وقتی یکی از رشتههای المپیکی کشور و فینالش است مسئولان باشند. ما دعوتنامه فرستادیم، قول گرفتیم و تلفن زدیم اما باز هم میبینیم دوستان کملطف هستند. من این گلایه را به وزیر هم میکنم. وزنهبرداری باید دیده شود. وزنهبرداری کارهایی برای این کشور کرده که خیلی از فدراسیونها نتوانستهاند انجام بدهند.”
با جمعبندى تمام مواردى که مطرح کردیم، باید گفت وزنهبردارى امروز نه توانسته است نگاه تصمیمگیرندگان رأس هرم وزارت ورزش و کمیته ملى المپیک را به خود مثبت کند و نه اینکه از تمام پتانسیل خود براى موفقیت در ٢٠٢۴ پاریس بهره ببرد.
رییس فدراسیون وزنهبردارى، نائب رییس، سرمربى، کمیته فنى همه و همه مدالآوران المپیک و جهان محسوب مىشوند، اما باز هم این رشته دچار اختلافات کمرشکن داخلى است که امیدها به این رشته پرمدال ورزش ایران در المپیک پیش روى را به حداقل رسانده است.
ورزشى که رییس آن معتقد است ملاک رکورد از آن حذف مىشود چون وزنههاى بالاى سر برده دلاوران و نفرات برجسته لیگ برتر به وزنههاى دستگرمى قهرمان کنار گذاشتهشدهاش نزدیک هم نیست.