«دیمیتریس ناتسیو» رئیس حزب سیاسی راست افراطی یونان، این سریال را تاسفبرانگیز، غیرقابل قبول و غیرتاریخی خواند و گفت که هدف این فیلم انتقال پنهانی این مفهوم است که همجنسگرایی در دوران باستان قابل قبول بوده است، عنصری که فاقد پایه و اساس است.
وزیر فرنگ یونان در پاسخ به پرسشی در پارلمان درباره این مستند ـ درام محصول کمپانی نتفلیکس آن را مملو از نادرستیهای تاریخی و نشاندهنده شلختگی کارگردان و فقیر بودن سناریو توصیف کرد و گفت: «در منابع تاریخی هیچ اشارهای نشده است که رابطه میان اسکندر و دوستش هفستیون از مرزهای دوستی که ارسطو تعریف کرده است فراتر میرود. مفهوم عشق در دوران باستان گسترده و چند بعدی است. ما نمیتوانیم اعمال یا افرادی را که ۲۳۰۰ سال پیش عمل کردهاند، با معیارها، هنجارها و پیشفرضهای خودمان تفسیر کنیم. اسکندر مقدونی برای ۲۳۰۰ سال هرگز نیازی به مداخله هیچ محافظ از حافظه تاریخی یا حتی بیشتر از شخصیت و جایگاه اخلاقی خود نداشته است و اکنون نیز نیازی ندارد».
به گزارش گاردین، وزیر فرهنگ یونان درباره اینکه آیا دولت یونان علیه نتفلیکس اقدامی خواهد کرد نیز توضیح داد که چنین اقدامی خلاف قانون اساسی است و یونان از اوایل قرن نوزدهم از آزادی هنر حمایت کرده است.
او همچنین افزود: «وزارت فرهنگ اعمال سانسور نمی کند، اقداماتی را انجام نمیدهد که منجر به تعقیب یا ممنوعیت شود، محدودیت ایجاد نمیکند و انتشار اطلاعات و افکار را نه پیشگیرانه و نه سرکوبگرانه کنترل نمیکند.»
ماهیت رابطه بین پادشاه مقدونی و ژنرال او مدتهاست که حواشی و حدس و گمانهای زیادی را در پی داشته است. چیزی که مورد بحث نیست این است که اسکندر و هفستیون از دوران کودکی دوستان صمیمی بودند و اغلب توسط معاصران خود به آشیل و پاتروکلوس تشبیه میشدند.
پروفسور «لوید لولین جونز» از دانشگاه کاردیف در ولز، در قسمت اول سریال «اسکندر: ْآفریدن یک خدا» میگوید: «روابط همجنس گرایان در سراسر جهان یونان کاملا عادی بوده اما یونانیها کلمهای برای همجنس گرایی نداشتند.»
مجموعه شش قسمتی «اسکندر: آفریدن یک خدا»، در سبک مستند درام ساخته شده است و گوشههایی از زندگی این شخصیت تأثیرگذار و بحثانگیز او را به تصویر میکشد. این سریال، حقایق تاریخی را با بازسازیهای دراماتیک ترکیب میکند و تهیهکنندگان از نظرات و دیدگاههای گروهی از اساتید و کارشناسان نیز در بخشهای مختلف بهره میگیرند.سال گذشته نیز در موردی تقریبا مشابه، وزارت آثار باستانی مصر بیانیهای طولانی را در انتقاد از تصمیم نتفلیکس برای انتخاب بازیگر سیاهپوست برای ایفای نقش کلئوپاترا در مستند درام «ملکه کلئوپاترا» منتشر کرد.