مزایای مصرف منظم چای برای سلامتی شامل کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان و دیابت است و با توجه به اینکه این سه بیماری به ترتیب بهعنوان اولین، دومین و هفتمین علت مرگ در جهان شناخته میشوند، افزودن چای به برنامهی تغذیهای روزانه میتواند راهکار سادهای برای بهبود سلامتی و افزایش طول عمر باشد.
چایها و دمنوشهای گیاهی از نظر فنی از برگهای چای ساخته نمیشوند، بلکه از گلها، برگها، دانهها یا ریشههای دیگر گیاهانِ خشک شده ساخته میشوند. در نتیجه، بر اساس داده های USDA، این نوشیدنیها به طور طبیعی فاقد کافئین هستند و از لحاظ هیدراتاسیون یا آبرسانی، میتوان آنها را همردهی آب به شمار آورد.
فواید چای به آبرسانی محدود نمیشود
فواید نوشیدن چای، شامل یک فهرست بلندبالا است؛ به عنوان مثال، چای سبز منبعی غنی از فلاونوئیدها است و مصرف منظم آن باعث کاهش فشار خون، کلسترول و تری گلیسیرید میشود. نتایج یک مطالعه نشان میدهد که نوشیدن چای سبز، بهویژه در ترکیب با قهوه، ممکن است خطر مرگ ناشی از همه علل را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهد.
تحقیقات دیگری نیز نشان میدهد که نوشیدن چای سیاه ممکن است به کاهش فشار خون کمک کرده و از این طریق سلامت قلب را تأمین کند. نتایج مطالعهای که دسامبر ۲۰۱۷ در مجله Food Quality and Preference منتشر شد، نشان میدهد که نوشیدن چای حتی ممکن است به بهبود خلاقیت کمک کند.
در حالی که چای کافئیندار به اندازه آب آشامیدنی، یک آبرسان قوی نیست، اما باز هم یک انتخاب عالی به شمار میآید؛ زیرا چای میتواند از نظر طعم و ترکیب مواد یک گزینه متنوع باشد؛ همچنین این امکان را به شما میدهد که طعمهای طبیعی مانند آبلیمو یا لیموترش، میوه یا ادویههایی مانند دارچین و جوز هندی را به آن اضافه کنید، بدون اینکه در فواید تغذیهای چای تغییری ایجاد شود.