این جشنواره در سال ۲۰۱۲ توسط گروهی از هنرمندان به عنوان ابتکاری برای ترویج فرهنگها و ارزشهای جهانی از طریق فیلم به عنوان روشی چند بعدی و جذاب تأسیس شد.
لازم به ذکر است، کوزوو با در نظر گرفتن ظرفیتهای گردشگری علاوه بر این رویدادهای سینمایی، بازدیدها و رویدادهای دیگری را ترتیب میدهد تا تنوع فرهنگی در این کشور تازه شکل گرفته را نشان دهد.
دوازدهمین دوره این جشنواره در تاریخ ۱۳ تا ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
فیلمنامه «افسانه کوه ننوک» براساس افسانه ژاپنی (اوباسوته –رهاسازی یک پیرزن)، نگارش شده است و در خلاصه داستان آن آمده است: «شهاب سنگی بزرگ به دریای هرمز برخورد میکند و به همین دلیل، ماهیهای آن منطقه تغییر ژنتیک پیدا میکنند و دیگر قابل خوردن نیستند و از طرف دولت گروهی مامور میشوند که دریا را ببندد. اهالی از فرط گرسنگی مجبور میشوند که به صورت پنهانی از دریا ماهی صید کنند. ناآگاه از اینکه خوردن این ماهیها ممکن است چه بلایی سرشان بیاورد.»
میلاد اشکالی، تیما تقیزاده و زینب گلزاری، بازیگرانی هستند که در این فیلم کوتاه فانتزی و علمیوتخیلی ساخته شده است، به عنوان بازیگران اصلی نقش آفرینی کردهاند.
عوامل فیلم کوتاه «افسانه کوه ننوک» تهیه شده در انجمن سینمای جوانان ایران عبارتند از: تهیه کنندگان: آتنا نعمتیان و محمدرضا مرادی، مجری طرح: گلسا غفاری، کارگردان: محمدرضا مرادی، نویسندگان: محمدرضا مرادی و گلسا غفاری، دستیاران کارگردان: ندا منفرد و حسن کوهپیکر، مدیر فیلمبرداری: مهدی رضایی، دستیاران تصویر و نور: عباس شیرمحمدی، حمیدرضا حسنپور، جلال حسنی، مهدی افشاری و حسین دباغ طهماسبی، مدیر صدابرداری: امیر نخجوان، دستیار صدا: سید زاهد رئیسی، طراح صحنه و لباس: محمدرضا مرادی، طراحی صدا و موسیقی: احسان افشاریان، خواننده: مسعود شریف، نوازندگان: آرین بهاری و سینا براهویی، تدوین: محمدرضا مرادی، جلوههای ویژه: اردشیر عزیزی، اصلاح رنگونور: مهران دوستی، طراحی و اجرای گریم: آتنا نعمتیان، مشاور رسانهای: محمد کفیلی، طراح لوگو و پوستر: حامد کاظمی و مدیرتولید: آتنا نعمتیان.
محمدرضا مرادی کارگردان فیلم کوتاه «افسانه کوه ننوک» در گذشته نیز با دو فیلم کوتاه «دوآلپا» و «رنگارنگ»، با سه فیلم کوتاه اخیر خود به ترتیب در دورههای سیوهشتم، سیونهم و چهلم جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران حضور داشت.