پس از گذشت حدود یک هفته از اعلام قانون جدید فدراسیون فوتبال، مدیر تیم فوتبال سپاهان به کمیته اخلاق احضار شد که به نظر میرسد راهکار جدید فدراسیون برای پیشگیری از حواشی تقابل سپاهان و پرسپولیس و پیرو آخرین بخشنامه جرایم باشگاهی باشد.
در چند روز گذشته فدراسیون فوتبال در ادامه قوانین جدید این فصل، این بار سراغ صحبتهای اعضای تیمها رفت و اعلام کرد که بیانیهها و مصاحبههای غیر فنی اعضای تیمها علیه فدراسیون، سازمان لیگ، هیات فوتبال استان، باشگاهها، کمیتههای فدراسیون و اعضای باشگاهها جریمه حداقل ۲ میلیارد تومانی در پی خواهد داشت که البته این قانون سکهای است که دو رو دارد.
با اینکه هدف فدراسیوننشینان از این قوانین جلوگیری از حواشی میان باشگاهی و درگیریهای رسانهای است اما در سوی دیگر میتواند دموکراسی و حق انتقاد را از روح فوتبال بگیرد و تیمها حق خود را در حال ضایع شدن ببینند. البته این محکومیتها عموما دامنگیر تیمهایی میشود که در جنگ رسانهای کمتر از رقبا دست دارند و با افزایش بار مالی، رغبتی به ادامه نخواهند داشت.
مجتبی فریدونی، مدیرعامل پیشین ذوبآهن در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: جریمههای فدراسیون بار مالی باشگاهها را سنگینتر کرده و شاید لیگ را از پویایی خارج کند. باشگاهها همین الان هم در بودجههایشان مشکل دارند و پرداختیهایشان عقب افتاده است. باشگاهی که در مخارج فعلیاش مانده، جریمه را نمیتواند بپردازد.
فریدونی همچنین با انتقاد از «سیاست کسب درآمد فدراسیون از طریق جرایم،» ادامه میدهد: رویکرد سازمان لیگ در این مدت تنها جریمه کردن است و ظاهرا تنها ممر درآمدی سازمان لیگ و فدراسیون است. درست است که این جرایم بازدارندگی ایجاد میکند اما به هر حال بازیکن یا سرمربی تحت شرایط و فشار بازی ممکن است چیزی بگوید و نمیتوان آن را با جرایم کنترل کرد. لیگ همین است و شاید با این قوانین آزادی انتقاد گرفته شود.
فرشید طالبی، بازیکن پیشین سپاهان نیز تصمیمات فدراسیون را پاک کردن صورت مساله دانست و در خصوص راه حل درست گفت: باید مشکلات را بپذیرند و برای حل آن اقدام کنند. برای این کار باید به جای اتخاذ تصمیمات سفت و سخت، با شیوه هماندیشی پیش بروند.
او خاطرنشان کرد: در لیگی که تمام تیمها مشکل و شکایت دارند، پس قطعا یک جای کار میلنگد. باید به جای محکومیت، هماندیشی شود. کمیته انضباطی امسال پول کمی از جرایم نگرفته و فکر کنم لیگ ما با پول جرایم میچرخد! باید فدراسیون بپذیرد که در این قوانین ابهاماتی وجود دارد که باید رفع شوند.
طالبی ادامه داد: قبول دارم که برخی تیمها شور موضوع را درمیآورند و این هم بد است. انتقاد و بیان مشکل، روش دارد. اگر قرار است حقی ضایع نشود تا زمان ورود VAR حل نخواهد شد.
مجید محافظتکار، مربی تیم آلومینیوم نیز در واکنش به این موضوع تصریح کرد: ما موظفیم که به قانون احترام بگذاریم اما اگر قوانین به طور یکسان اجرا شوند. اگر سرمربی تیم ما به خاطر یک مصاحبه سریعا محروم میشود، برای دیگر تیمها نیز همین طور باشد. همسان نبودن در اجرای قوانین ما را اذیت میکند ولی باید احترام بگذاریم.
با این حال ابراهیم صادقی، مربی ذوبآهن معتقد است که بیانیهنویسی هیچ کمکی به فوتبال نمیکند و باید به مسائل فنی بپردازیم.
قوانین باید ابتدا به تصویب هیات رئیسه فدراسیون فوتبال برسند و اجرایی شوند اما شاید تدوین این مقررات دست فضاهای رسانهای غیررسمی را به فضای انتشار محتوا باز کند که حقوق تیمها در این موضوع یکسان نخواهد بود و همین امر میتواند تنش در بازیهای حساسی چون تقابل سپاهان و پرسپولیس را بیشتر کند.