نگران نباشید تمرکز را هم میتوان با تمرینها و ترفندهایی به دست بیاورید و تقویتش کنید. در ادامه روشهایی را به شما آموزش میدهیم تا بتوانید این کار را انجام دهید.
۱-برنامه روزانه داشته باشید
داشتن برنامهریزی از مهمترین کارهاییست که هر روز باید انجام دهید. دقت داشته باشید که این برنامهریزی مشخص و محدود باشد و یک روز و ساعاتی که در آن قرار دارد را درنظر بگیرید و حواستان باشد که در آن قدرت انعطاف قرار دهید تا اگر نتوانستید در ساعتی که تعیین کردهاید کار مورد نظرتان را انجام دهید بتوانید ساعت انجام آن را تغییر دهید. شما باید برای زندگی خود کارهای روتین روزانه داشته باشید که هر روز آنها را انجام میدهید.
۲- مغز و عملکرد آن را بشناسید
در نظر داشته باشید مغز هم مانند دیگر عضلات بدن ما یک عضله است که نیاز به تمرین و قوی شدن دارد. یک ورزشکار چه میکند؟ آیا او میتواند بدون انجام حرکات سخت و دشوار و هر روزه ورزشی به بدن ایدهآل خود برسد؟ مغز هم همین وضعیت را دارد.
نخستین کاری که باید انجام دهید این است که بدانید کسی هستید که در روز بهتر کار انجام میدهید یا شب ؛ در واقع انسان روز هستید یا شب؟ دانستن این نکته میتواند در روند کاری شما و عملکردتان در زندگی تاثیر زیادی برجای بگذارد اگرچه شاید در ابتدا فهمیدن این نکته کار دشواری باشد، اما با کمی تلاش میتوانید متوجه آن شوید.
موضوع بعدی این است که از خود و بدنتان عملکردی در حد توانتان داشته باشید. نخواهید یک کار دو ساعته را در یک ساعت انجام دهید اینگونه پس از مدتی همان کار را هم نمیتوانید انجام دهید. خود را ملزم کنید هر روز ۲۰ دقیقه مطالعه و ۵ دقیقه استراحت کنید و این کار را میتوانید کمکم افزایش دهید.یکی از کارهای دیگری که میتوانید انجام دهید این است که یک متن فنی یا تاریخی یا ادبی یا درسی دشوارخوان را انتخاب کنید و هر روز دستکم نیم ساعت بخوانید. خواهید دید که تنبلی مغزتان از بین میرود و متمرکز میشوید.
۳- روی اراده خود کار کنید
روی اراده خود کار کرده و آن را تقویت کنید. اجازه ندهید دیگران در مورد کار شما چندان بدانند و با برنامهریزیهای خود اراده و برنامه شما را تغییر دهند. برای نمونه اگر برنامه امروز شما این است که از فلان تا فلان ساعت درس بخوانید خواست دوست حتی خانواده نباید روی آن تاثیر بگذارد.اگر مدام بخواهید بدون اراده باشید و برنامهها و خواست دیگران را بر کار و برنامه خود برتر بدانید کمکم خودتان هم به خود بیاعتماد میشوید و تمرکزتان هم روزبهروز کمتر میشود.
۴- عوامل حواسپرتی را از خود و اطرافتان دور کنید
به گزارش جامعه ۲۴، یکی از مهمترین عواملی که برای نداشتن تمرکز وجود دارد عوامل حواسپرتیایست که در اطراف ما وجود دارد. گوشی یکی از مهمترین ابزارهاییست که حواس شما را پرت میکند بنابراین آن را از خود دور کنید و تا هنگامیکه کارتان تمام نشده است سراغ آن نروید. خوراکی و صدا و هر چیز دیگری که میدانید ممکن است روی تمرکز شما اثر بگذارد از بین ببرید.
۵- خود را به انجام کارهایی عادت دهید
همانگونهکه در بالا اشاره کردیم باید برای خود کارهای روتین روزانه داشته باشید هنگامیکه هر روز کاری را انجام میدهید و به آن خو میگیرید دیگر نیازی نیست که هر بار از قدرت انگیزشی و اراده خودتان برای انجامش استفاده کنید. آن کار برای شما به عادتی روزانه بدل شده است بنابراین شما آن کار را انجام میدهید بدون هیچگونه سختی.برای نمونه شما هر روز صبح که از خواب بیدار میشوید بدون هیچگونه تمرکز یا فکر کردن دست و صورت خود را میشویید. دیگر کارها هم میتواند به این شکل باشد.