یکی از خورشتهای بینظیر شمالی که این بار قرار است با مرغ تهیه شود و طعم و مزه بی نظیری دارد.
انار بیج با مرغ را می توانید بنا به تعداد افرادی که می خواهید خورش را تهیه کنید مرغ اضافه کنید و با سبزی شمالی مخصوص این انار بیج خوشمزه را تهیه کنید.
در بعضی از رسپی ها بنا به سلیقه از بادمجان و گوجه سرخ شده نیز برای روی خورشت استفاده می شود و بهتر است برای این که این غذا طعم خوبی داشته باشد حتما از سبزی های گیلانی به صورت خشک یا تازه استفاده کنید.
مواد لازم
پیاز ۲ الی ۳ عدد
سبزی (نعنا، جعفری، تره، گشنیز) جمعا ۳۰۰ گرم
چوچاق خشک ۱ ق غذا خوری
خالواش ۱ ق غذا خوری
رب انار ۱ ق غذا خوری
رب ازگیل به دلخواه ۱ ق غذا خوری
گردو ۱۵۰ گرم
آب انار ۱/۲ پیمانه
آب سرد ۲/۳ پیمانه
مرغ ۴ تکه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه انار بیج با مرغ
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا باید گردو را آسیاب کنید تا جایی که قشنگ روغن انداخته و له شود، مرغ ها را به همراه یک پیاز و برگ بو داخل یک قابلمه قرار دهید و کمی نمک و فلفل سیاه بزنید و روی مواد آب جوش بریزید و نیم پز کنید، دقت کنید مرغ ها را نباید خیلی بپزند درحدی که فقط کمی نرم شوند تا زمان پخت انار بیج با مرغ کمتر شود.
مرحله دوم: تفت دادن مواد
سبزی های گفته شده را باید پاک کنید و ساطوری خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا از خامی خارج شود، پیاز های گفته شده را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و داخل قابلمه مورد نظر با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود.
مرحله سوم: افزودن رب انار
در ادامه باید گردو آسیاب شده را به همراه پیاز تفت دهید تا به روغن بیفتد و بعد رب انار و رب ازگیل و آب انار را نیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید و در انتهای تفت دادن سبزی ها باید خالواش و چوچاق خشک را به آن اضافه کنید و در حد چند ثانیه تفت دهید.
مرحله چهارم: پخت انار بیج با مرغ
در ادامه باید سبزی ها را به مخلوط گردو اضافه کنید و هم بزنید مرغ های نیم پز شده را به همراه آب سرد اضافه کنید و برای ۱ ساعت زمان دهید تا مرغ ها پخته و خورش غلیظ و جا افتاده شود. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت انار بیج با مرغ
در موقع افزودن سبزی های خشک نباید بیش از حد مواد تفت دهید وگرنه بوی تلخی می گیرد.
برای ترکیب مقدار نعنا را کمتر از بقیه در نظر بگیرید.
می توانید آب انار را حذف کنید.
می توانید مرغ را به صورت فیله در بیاورید و خرد کنید و یک تفت ریز دهید و داخل خورش بی اندازید.