برای بزرگداشت نام و یاد چند هنرمند ارزنده این خطه به سراغ ۵ هنرمند مشهور اصفهانی که بیشتر در عرصه کمدی فعالیت داشتند میرویم.
هوشنگ حریرچیان، هنرمند مشهور اصفهانی از میان ما رفت. تنها ۹ روز پس از اینکه شمع ۹۲ سالگی را فوت کرد.
به همین بهانه و برای بزرگداشت نام و یاد چند هنرمند ارزنده این خطه به سراغ ۵ هنرمند مشهور اصفهانی که بیشتر در عرصه کمدی فعالیت داشتند میرویم. با ما همراه باشید.
رضا ارحام صدر
رضا ارحام صدر، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون به گواه بسیاری هنوز هم از بزرگترین کمدینهای ایران محسوب میشود. شاید ارحام صدر برای بچههای دهه شصت و هفتاد نامی نه چندان آشنا باشد اما پدران و مادران و قطعا پدربزرگان و مادربزرگان با او خاطره دارند. به ویژه نوارهای وی اچ اس دهه شصت میزبان یادگاریهای گذشته ارحام صدر در تلویزیون خانهها بوده. خب سابقه هنری او به نیم قرن میرسد و نسلهای مختلف او را در مدیومهای متفاوتی تماشا کردهاند.
نصرتالله وحدت
اصفهان نه تنها به صنعتگران و جاذبههای گردشگریاش معروف است بلکه ستارههای فراموشنشدنی بسیاری را هم به جامعه هنری معرفی کرده است. زوج نصرتا… وحدت و زندهیاد ارحام صدر فراموشنشدنیترین این هنرمندان در عرصه بازیگری کمدی بودند؛ تا جایی که هر زمان هنرمندی با لهجه اصفهانی در سالهای پس از حضور آنها وارد عرصه تصویر شده، به نوعی شیرینی خاطرات آنها را یدک میکشد و متهم به الگوبرداری از آنها شده است. فیلم سینمایی یک اصفهانی در نیویورک به کارگردانی ماشاءالله ناظریان با حضور زوج ارحام صدر و وحدت از شاخصترین آثار مشترک این دو هنرمند است.
سکانسی از فیلم یک اصفهانی در سرزمین هیتلر با هنرنمایی وحدت و سمسارزاده
هوشنگ حریرچیان
حریرچیان با تئاتر وارد عرصه بازیگری شد. او به صورت جدی در سال ۱۳۲۶ زمانی که تنها ۱۵ سال داشت زیر نظر استاد ناصر فرهمند بر روی صحنه تئاتر رفت. چند سال بعد در شهریور ۱۳۳۲ در سن ۲۱ سالگی وارد تئاتر سپاهان شد. حریرچیان به عنوان اولین مجری برنامهای به نام “شو نقش جهان” را اجرا کرد تا اینکه درسال ۱۳۴۸ با سریال “عکاس باشی” به عنوان بازیگر جلوی دوربین رفت.
حریرچیان از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۴ توانست چهار تئاتر را روی صحنه ببرد اما بخاطر مشکلات دیگر نتوانست ادامه بدهد تا اینکه سال ۱۳۶۶ با فیلم جعفرخان از فرنگ برگشته به کارگردانی علی حاتمی به بازیگری بازگشت. دهه ۶۰ به طور کامل شناخته شد و اوج شهرتش در دهه ۹۰ با سریال “ساختمان پزشکان” و “پژمان” بود.
سکانسی از سریال ساختمان پزشکان
قدرتالله ایزدی
قدرتالله ایزدی احتمالا برجستهترین کمدینیست که پس از انقلاب از اصفهان به هنر ایران صادر شد. او که سالها با کاراکتر کارآگاه رشید در بین اهالی هنر و مخاطبان شناخته میشد سال گذشته با بازی در سریال “مگه تموم عمر چندتا بهاره” این بار باز هم توانست به نوعی نام خود را با کاراکتر جلال ربانی ریبرندینگ کند و لایههای دیگر هنرش را در معرض دیدگاه مخاطب قرار دهد. ایزدی در کنار فعالیت هنری به شغل معلمی نیز ادامه داده است. از جمله فیلمهای او میتوان به رشید فراری، الم شنگه، بازگشت لوک خوش شانس، رشید حرفهای و سریال شمعدونی اشاره نمود.
سکانسی از سریال مگه تموم عمر چند تا بهاره
حسن اکلیلی
حسن اکلیلی از شاگردان رضا ارحام صدر و از نزدیکان وی به شمار میآید وتحصیلات خود را مثل استادش در اصفهان در دبیرستان ادب ادامه و بعدها در تهران به اتمام رساند. اکلیلی خیلیها را به یاد مجموعه “آقای گرفتار” میاندازد که پس از سالها همچنان نامش بر سر زبانهاست. این هنرمند اصفهانی که سالها با نقشآفرینیهایش لبخند را بر لبان مردم ایران خصوصا اصفهان جاری ساخته، همواره یاد هنرمندان گرانقدری چون استاد رضا ارحام صدر را در دلها زنده نگاه داشته است. حسن اکلیلی با بازی در سریال “پشت کوههای بلند” به خوبی نشان داد که نه تنها در عرصه طنز و کمدی استادانه بازی میکند بلکه در نقش های جدی و تاریخی هم میتواند به خوبی بازی کند.