طی سال های اخیر و با توجه به افزایش میانگین سن جمعیت جهان، بیماری های شناختی از جمله زوال عقل و آلزایمر با رشد زیادی مواجه شده و خانواده های زیادی را درگیر کرده است. در این میان مبتلا شدن افراد مشهوری مانند بروس ویلیس به این بیماری موجب می شود توجه جهانی به زوال عقل بیشتر جلب شود.
باید توجه داشت که بروس ویلیس یک سال پیش به دلیل این بیماری شدید از بازیگری بازنشسته شده و از دنیای سینما فاصله گرفت. خانواده این بازیگر اعلام کرده بودند که وی از بیماری به نام آفازی رنج می برد و به همین دلیل نمی تواند صحبت کند. مشکل در برقراری ارتباط از علائم اصلی این بیماری است. این شرایطبسیار آزاردهنده است و متاسفانه هنوز هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد. البته محققان امیدوارند در آینده درمانی برای زوال عقل پیدا شود.
به گفته متخصصین، دمانس فرونتومپورال FTD یکی از چهار نوع عمده زوال عقل است و متاسفانه آسیب مغزی ناشی از این زوال عقل با دارو قابل جبران نبوده و خبر بد این که شرایط بیماران مبتلا شده معمولا برگشت ناپذیر است.مطالعات پیشین انجام شده روی زوال عقل پیش رونده نشان می دهد مغز یک فرد مبتلا به این بیماری نمی تواند دوباره عادی شده و آسیب مغزی وی در طول زمان پیشرفت می کند. به همین دلیل بیماری فوق، زوال عقل پیشرونده در نظر گرفته می شود.
در مراحل پایانی، فرد مبتلا به زوال عقل فرونتومپورال برای همه چیز به دیگران وابسته می شود. این زوال عقل در چندین مورد اساسی با انواع دیگر زوال عقل متفاوت است. به عنوان مثال، در دمانس فرونتوتمپورال، این آسیب در دو قسمت از مغز رخ می دهد.