ته انداز یا ته دیگ کتف و بال مرغ یکی از انواع غذاهای بسیار مجلسی و خوشمزه ایرانی است، برای مشاهده این آموزش آشپزی مجلسی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر
- کتف و بال ۶ عدد
- برنج ۲ پیمانه
- تخم مرغ ۲ عدد
- ماست ۶ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری غلیظ
- زرشک ۲ قاشق غذاخوری
- سس فرانسوی ۲ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
- شکر ۱ قاشق چایخوری
- خلال پسته و روغن به مقدار کافی
دستور پخت ته دیگ بال و کتف مرغ
مرحله اول
برای تهیه ته اندازه کتف و بال مرغ ابتدا کتف و بال مرغ را به همراه سس فرانسوی، روغن زیتون، ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و مقداری نمک و فلفل سیاه داخل یک کاسه مناسب ترکیب می کنیم تا گوشت مرغ طعم دار شود.
مرحله دوم
حالا روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت چند ساعت در یخچال قرار می دهیم. در ادامه برنج را نسبت به نوع آن بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت با آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری نمک می خیسانیم و کنار می گذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله زرشک و شکر را ترکیب می کنیم و کنار می گذاریم تا طعم زرشک ها ملش شود. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم، سپس روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به نقطه جوش برسد.
ته چین ته نفره همان ته چین سنتی ایرانی است که به صورت فانتزی برای هر نفر به صورت جداگانه تهیه می شود.
مرحله چهارم
در این مرحله برنج خیسانده شده را به آب جوش اضافه می کنیم و بین ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان می دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود. زمانی که دانه های برنج به طور کامل نرم شدند ولی مغزشان سفت بود باید برنج را آبکشی کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله تخم مرغ ها را داخل یک کاسه مناسب به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس ماست را به همراه زعفران دم کرده، ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع و مقداری نمک اضافه می کنیم و با هم به خوبی ترکیب می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله برنج آبکش شده را با مخلوط تخم مرغ و ماست ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند. در کتف و بال را از یخچال خارج می کنیم، سپس داخل یک قابلمه مناسب کمی روغن می ریزیم و بال و کتف را کف قابلمه می چینیم.
ته چین گوشت یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با مواد متنوعی پخته می شود
مرحله هفتم
حالا مقداری از مخلوط برنج را روی کتف و بال می ریزیم و با پشت قاشق فشرده می کنیم تا سطحش صاف شود، سپس مقداری خلال پسته و زرشک را اضافه می کنیم. در ادامه باقیمانده برنج را اضافه می کنیم و با پشت قاشق فشرده می کنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با حرارت بسیار ملایم دم بکشد. توجه داشته باشید که حرارت زیر قابلمه را به هیچ وجه نباید زیاد نکنیم چون ته دیگ خیلی سریع می سوزد.
مرحله نهم
پس از اینکه برنج دم کشید، ته قابلمه را زیر آب سرد می گیریم تا ته چین راحت تر از قابلمه جدا شود. در ادامه یک دیس روی درب قابلمه قرار می دهیم و قابلمه را روی آن برمی گردانیم تا ته چین کتف و بال به صورت یکدست روی دیس قرار بگیرد.