موضوع اصلی دردوره تحول سازمان،عمدتابرحوزههای محتوایی متمرکزاست وتمامی فرآیندهای تحولی بایددرنهایت به تغییر در آنتن منجر شود.سندتحول رسانهملی در حوزههای محتوایی سیماوصدا،خبر،شبکههای استانی،فضای مجازی وشبکههای برونمرزی طراحی شده است.دلیل تمرکز این است که سازمان صداوسیما کارخانه تولید محتواست.
درسندتحول رسانهملی،۱۲محور مشخص شده است که درحوزههای مختلف تقسیمبندی گردیدهاند.کدامیک ازاین محورها در اولویت سیاستهای رادیوورزش قرار دارند؟
همانطورکه رئیس محترم سازمان صداوسیمابارهادربیانات خوداشاره داشتهاند ارکان تحول سازمان راهویتمحوری و عدالتگستری شکل میدهند که درنهایت این دو عنوان باید به«شتابدهی به پیشرفت» منجر شوند؛ از این رو با توجه به ماموریت درنظرگرفتهشده برای شبکه رادیویی ورزش و تقسیم وظایف گروههای تولید و برنامهسازی براساس محورهای ۱۲گانه تلاش شده است که همه محورهای سند تحول در برنامهها مورد توجه قرار گیرند. از طرفی با درنظرگرفتن تخصصیبودن این شبکه رادیویی و طیف متفاوت مخاطبان، از ابتدا تلاش شد که ضمن تبیین درست مسیر تحول برای رسیدن به اهداف کلان سازمان، بخشهایی از این سند که با ماموریت شبکه همراستاست بیشتر در برنامهها مورد توجه قرار گیردبراساس بررسیهای انجامشده، پس از تعریف سند تحول، در جدول برنامههای این رسانه ورزشی بهطور کلی دو محور پیشرفت و امیدآفرینی و عدالتگستری در صدر محورها مورد توجه قرار گرفتهاند که در مهندسی برنامهها لحاظ شده است.
در بخش رادیوورزش بانوان چه محورهایی بهعنوان الگو در نظر گرفته شده است؟
دربخش رادیوورزش بانوانمحورهای الگوی زنانقلاباسلامی،سبکزندگی وخانواده بامحوریت سبک زندگی انقلابیو برجستهسازی حجاب و عفاف در بین بانوان ورزشکار بهعنوان سفیران ایران اسلامی در میدانهای بینالمللی ورزش در صدر محورهای تحول رسانهملی قرار دارد.
در دنیای رسانه امروز شما در رقابت باجریان اطلاعاتی قرار دارید. رادیوورزش در این حوزه چه اقدامات جدیدی انجام داده است؟
تحول در رسانهها با توجه به سپهر رسانهای جدید از اهمیت بسیاری برخوردار است.درعصردیجیتال و با پیشرفت فناوری، گسترش دسترسی و تنوع اطلاعات، تغییر عادت مصرف مخاطبان، انتشار سریع اطلاعات و پدیدار شدن فرمهای جدید محتوا، رسانهها باید بهطور مداوم خود را با محیط در حال تغییر تطبیق دهند. درواقع رسانهها باید توانایی رقابت با این جریان اطلاعاتی را داشته باشند و با ارائه محتوای باکیفیت و معتبر خود را متمایز کنند. میزان توجه مخاطبان به رسانههای سنتی کاهش یافته و بسیاری به سمت رسانههای دیجیتال و شبکههای اجتماعی روی آوردهاند. بنابراین، رسانهها باید استراتژیهای خود را برای جذب و حفظ مخاطبان تغییر دهند. از سوی دیگر، اخبار و اطلاعات بهسرعت منتشر میشوند و گاهی اوقات همزمان یا حتی قبل از بررسی صحت آنها در دسترس قرار میگیرند. این امر ضرورت دارد که رسانهها به دقت صحت اطلاعات را بررسی کرده و به شیوهای مسئولانه عمل کنند. بعد از انتصاب رئیس محترم سازمان توسط رهبر معظم انقلاب و رونمایی از ویراست اول سند تحول سازمان صداوسیما در خرداد ۱۴۰۲، شبکه رادیویی ورزش همچون دیگر بخشهای سازمان صداوسیما، پس ازبرگزاری جلسههای متعدد کارشناسی و بررسی نقاط قابل انطباق با سند تحول، براساس محورهای تعیینشده ارزشهای حاکم بر فرآیند تحول درحوزه ورزش را احصاو رویکردهای مورد نظر را طراحی کرد.توجه ویژه به پیشرفت، بالندگی وارتقای سرمایههای انسانی،عدالتمحوری و تلاش گسترده برای تحقق شاخصهای عدالت، پایبندی به هویت انقلابی و ملی براساس مبانی نظام اسلامی ومدیریت جهادی، ارتقای روحیه کار تیمی ومشارکتجویی مهمترین ارزشهای حاکمبرفرآیند تحول درحوزهورزش شناخته شد.براین اساس توجهویژه به موضوع خبرهای خوب و امیدبخش در حوزه ورزش، تلاش برای جریانسازی درحوزه ورزش کشور، اصالتبخشی به بیانیه گام دوم انقلاب با تاکید برجوان ومطالبهگری،تبیین منویاترهبرمعظم انقلاب وشعارسال دربرنامههای حوزه ورزش،تقویت قابلیت مرجعبودن و اطلاعرسانی بهنگام از رویدادهای ورزشی کشور،توزیع گسترده وهوشمند تولیدات رادیویی بامحوریت ورزش درفضای مجازی وپوشش مسابقات ورزش بانوان از طریق موج FM و برنامه کاربردی ایرانصدا بهعنوان رویکردهای اصلی شبکه رادیویی ورزش تعریف شد.
یکی از اقدامات جدید در رادیوورزش پایتختگریزی است. دراینباره توضیحاتی ارائه میدهید؟
ما بهمنظور بازمهندسی جدول پخش و طراحی برنامههای موثر مبتنی بر سند تحول سازمان، رویکردهای محتوایی در نظر گرفتیم. پایتختگریزی در تولید برنامهها بهمنظور استفاده از ظرفیتها و پتانسیل استانها در حوزه ورزش، حضور اقوام مختلف کشور در برنامهها و بیان آیین و رسوم آنها و نیز بیان دستاوردهای این اقوام برای نظام اسلامی، تولید برنامههای مستند بهمنظور معرفی چهره موفق ورزشکار سراسر کشور، معرفی پیشرفتهای ورزش در زمینه تولید و تجهیزات ورزشی در داخل کشور و رفع وابستگی به بیگانگان، معرفی شهدای ورزشکار دفاع مقدس، مدافع حرم و امنیت، توجه به موضوع مهاجرت ناموفق ورزشکاران به کشورهای غربی در قالب مستند کوتاه، تاکید بر رویارونشدن باورزشکاران رژیم غاصب صهیونیستی،برجستهسازی اهمیت موضوع حجاب و عفاف در بین بانوان ورزشکار کشور، تبیین جایگاه و نقش زنان ورزشکار بهعنوان همسر و مادر در خانواده و طراحی، تولید و پخش برنامه با هدف ترویج سبک زندگی ایرانی ــ اسلامی از مهمترین رویکردهای محتوایی درنظرگرفتهشده برای دوره تحول در شبکه رادیویی ورزش است.در دوره تحول، رادیوورزش بانوان با هدف ارتقای سواد حرکتی و پوشش حداکثری ورزش بانوان با تاکید بر زمینهسازی برای معرفی دستاوردهای ورزشی بانوان قهرمان بهعنوان سفیران محجبه کشور ایران اسلامی در عرصههای بینالمللی و تاکید بر جایگاه و نقش زنان ورزشکار بهعنوان همسر ومادر راهاندازی شد. همچنین جشنواره صدای ورزش بهمنظور شناسایی و معرفی برترین آثار رادیویی ورزشی در سطح ملی اعم از شبکههای سراسری و استانی، تولیدات مردمی در سطح ملی، ایجاد رقابت سازنده بین برنامهسازان ورزشی و کشف و رشد استعدادهای حوزه برنامهسازی برگزار شد. در بخش بازمهندسی جدول پخش برنامههای رادیوورزش برنامه «ایران، خاک دلیران» بهمنظور توجه به فعالیت استانها در حوزه ورزش و تاکید بر برجستهکردن ظرفیتها و پتانسیل استانها در حوزه ورزش روستاها طراحی و هر هفته در شش قسمت ۳۰دقیقهای پخش میشود. بهمنظور معرفی پیشرفتهای ورزش در زمینه تولید و تجهیزات ورزشی در داخل کشور و رفع وابستگی به بیگانگان برنامه «فردا روشن است» با تاکید بر شعار سال به این موضوع میپردازد.
از احمدی درباره فعالیتهای این شبکه در حوزه مقاومت و ایثار میپرسیم که پاسخ میدهد: در حوزه ایثار، مقاومت و شهادت، برنامههای چهل سردار، پهلوانان ماندگار و قهرمانان واقعی بهمنظور معرفی و تجلیل از مقام شامخ شهدای ورزشکار دفاعمقدس و مدافع حرم و امنیت تولید و پخش میشود. از آنجا که ورزش زورخانهای بخشی از میراث فرهنگی ایران است و ریشههای عمیقی در تاریخ و فرهنگ کشور ما دارد و با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب درخصوص گسترش و ترویج ورزش زورخانهای و پهلوانی، برنامه «ضرب و زنگ» از پاییز سالجاری در جدول پخش برنامههای تحولی رادیوورزش قرارگرفت. بهمنظور افزایش آگاهی عمومی از اهمیت ورزش و تحرک در سلامتی و تشویق افراد به انجام فعالیت بدنی منظم و ایجاد فضایی شاد و مفرح برای انجام فعالیتهای ورزشی در روستاها برنامه «ورزش در آبادی» با همکاری دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان طراحی شد. این برنامه بهصورت میدانی از ساعت ۸ الی ۱۰ در روستاهای کشوراجراشده و زنده از رادیوورزش پخش میشود. در این برنامه که به شکل پیادهروی همگانی است روستاییان در انتهای مسیر بهصورت تجمیعی ورزش همگانی و گروهی انجام میدهند. میزان استقبال شرکتکنندگان از ۱۵۰۰ تا۲۰۰۰نفراست ودرحاشیه این برنامه از پیشکسوتان ورزش روستا، قهرمانان ورزش روستا و خیران ورزشی و خانواده شهدای ورزش هم تجلیل میشود. این طرح تاکنون در روستاهای قلیان سنندج، قلعهسنگی خرمآباد، تیل شیستر آذربایجانشرقی، چهچهه مشهد، آراللوی اردبیل، بالانج ارومیه آذربایجانغربی، سرخکلا تپه سوادکوه مازندران، نصرتآباد شهرستان البرز استان قزوین و … بهصورت موفق برگزار و از رادیوورزش پخش شده است. همچنین از ابتدای فصل پاییز دو برنامه «علم و ورزش» و «سهگام» با هدف معرفی دستاوردها و پیشرفت در ورزش کشور طراحی شده است که بخشی از آن به کاردبرد هوشمصنوعی در حوزه ورزش اختصاص دارد.