به گزارش دیدار امروز به نقل از طنین باران، پژوهشگران و مخترعین ایرانی در حالی توانستند مدال طلا و جایزه ویژه مسابقات جهانی اختراعات فستیوال بین المللی و تخصصی Silicon Valley آمریکا را به خود اختصاص دهند که تا به حال هیچ خبر و اطلاع رسانی از فرزندان ایران در مورد این افتخار آفرینی بزرگ در جامعه برای مردم شریف ایران صورت نگرفته است.
مسابقات جهانی اختراعات فستیوال بین المللی و تخصصی Silicon Valley آمریکا در حوزه پزشکی و داروسازی با عنوان «تولید آنتی بادی اختصاصی سرطان ریه به عنوان یک نانو داروی هدفمند» که در تاریخ ۲۶ الی ۲۸ جولای ۲۰۲۴ میلادی برابر با ۵ الی ۹ مرداد ماه ۱۴۰۳ در منطقه سیلکون ولی (مرکز نمایشگاهی سانتا کلارای کالیفرنیا) برگزار شده بود.

تیم مخترعین و پژوهشگران متشکل از آقایان: (حامد آقازاده) میکروبیولوژیست و کارشناسی ارشد مهندسی داروسازی دانشگاه تهران و متخصص در زمینه سرطان و سیستم های دارو رسانی، (مصطفی شاملویی) دکتری تخصصی دانشگاه آریزونا آمریکا، (سبحان ابوالحسن زاده) میکروبیولوژیست و دانشجوی دکتری تخصصی بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاهDublin City University کشور ایرلند، (علی محمدیون اتی کندی) دکتری تخصصی هوش مصنوعی و رباتیک و کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات و (شیدوش همایون) دکتری حرفه ایی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران بوده و با افتخار مدال طلا و جایزه ویژه فستیوال بین المللی و تخصصی SVIIF 2024 کشور آمریکا را کسب کردند.
همچنین خانم ها: (ثمین ابولحسن زاده) میکروبیولوژیست در شرکت جهانی Merieux Nutritionscience در کشور ایرلند پیشرو در حوزه خدمات آزمایشگاهی میکروبیولوژیکی و ارزیابی امنیت دارویی و غذایی، (پروین کریمی) متخصص بیماری های زنان و ثبت سرطانِ معاونت بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و عضو کنسر ریجستری وزارت خانه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی کشور، (زهرا سادات موسویان هیق) دانشجوی دکتری و کارشناس ارشد شیمی آلی دانشگاه تبریز، (مهسا پارسا) مخترع و پژوهشگر در حوزه علوم پزشکی و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با ارائه اختراعی نوآورانه در حوزه پزشکی و داروسازی با عنوان «تولید آنتی بادی اختصاصی سرطان ریه به عنوان یک نانو داروی هدفمند»، مفتخر به دریافت مدال طلا و جایزه ویژه فستیوال بین المللی و تخصصی SVIIF 2024 کشور آمریکا شوند.

حامد آقازاده یکی از مخترعین طرح درباره این فستیوال می گوید: فستیوال بین المللی و تخصصی اختراعات و نوآوری های کشور آمریکا (SVIIF 2024) توسط فدراسیون بین المللی مخترعان (IFIA) و با حمایت سازمان مالکیت های فکری ملل متحد (WIPO)، موسسه مخترعان کشور آمریکا (UIA) در منطقه سیلکون ولی (مرکز نمایشگاهی سانتا کلارا) برگزار شد.
آقازاده ادامه می دهد: در این فستیوال، مخترعان دانشگاه های معتبر کشور آمریکا و موسسات علمی و تحقیقاتی بیش از ۳۰ کشور از جمله استرالیا، کانادا، بحرین، بلغارستان، چین، کرواسی، چک، دانمارک، مصر، فرانسه، ایسلند، ایرلند، کره جنوبی، فلیپین، لهستان، کامرون، اسپانیا و سوئد حضور داشتند. و با توجه به حمایت سازمانهای مهم بین المللی درحوزه اختراعات و همچنین برگزاری در منطقه سیلکون ولی (مرکز نمایشگاهی سانتا کلارا) که از مهمترین قطب های نوآوری و فناوری تحول آفرین جهان می باشد، این عرصه جهانی یکی از برترین و معتبرترین نمایشگاههای اختراعات در دنیا محسوب می گردد.
حامد آقازاده پژوهشگر جوان می افزاید: هرکسی از هرجای دنیا که نمونه اولیه یا حتی یک محصول نهایی داشته باشد و به دنبال تولیدکننده، توزیعکننده یا شخصی باشد که پتانسیل آن اختراع را کشف کند، میتواند در آن شرکت نماید. اختراعات ارائه شده در (SVIIF 2024) ، حوزههای مختلف علوم مانند پزشکی، داروسازی، مهندسی، فناوری انرژی، حفاظت از محیط زیست، ایمنی و همچنین کمکهای عملی برای بهبود زندگی روزمره را پوشش میداد.
مخترع نخبه ایرانی اظهار می کند: یک هزار و ۲۰۰ نفر از ۴۰ کشور جهان در فستیوال بین المللی و تخصصی اختراعات و نوآوری های کشور آمریکا شرکت کرده بودند و تنها در رشته های پزشکی ۲۰۰ طرح پزشکی ارایه شد که در حوزه داروسازی رتبه اول جهانی را کسب کردیم.در واقع شرکت در نمایشگاه تجاری Silicon Valley، راهی ساده برای ارائه اختراع و قرار گرفتن در کانون توجه رسانهها و روزنامهنگاران از سراسر جهان است و فضایی برای ارتباط با بازدیدکنندگان تجاری را در اختیار مخترعین و پژوهشگران قرار می دهد همچنین مشارکت مخترعین خوش فکر، امکان ارتباط مستقیم با بازدیدکنندگان و نمایندگان شرکتهای تجاری و صنعتی معروف را برای تجاری سازی و جذب سرمایه فراهم می کند.
آقازاده در توضیح این طرح نوآورانه بیان می کند: سرطان ریه یکی از شایعترین و کشندهترین انواع سرطانها در سطح جهانی است و به علت پیچیدگیهای خاص خود، درمان آن همچنان چالشبرانگیز است. در سال ۲۰۲۲، سرطان ریه مسئول مرگ حدود ۲٫۰۹ میلیون نفر در سراسر جهان بوده است. انواع اصلی سرطان ریه شامل کارسینوم سلولهای غیرکوچک (NSCLC) و کارسینوم سلولهای کوچک (SCLC) هستند. از آنجا که سرطان ریه اغلب در مراحل پیشرفته تشخیص داده میشود، درمانهای موجود برای این بیماری به طور معمول با مشکلاتی از جمله عوارض جانبی شدید و محدودیتهای اثر بخشی روبهرو هستند. در این خصوص نانوداروها به عنوان ابزارهای پیشرفته برای درمانهای پزشکی و شیمیدرمانی مورد توجه قرار گرفتهاند. نانوداروها به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد خود، از جمله اندازه نانو مقیاس، سطح وسیع فعالیت بیولوژیکی، و توانایی هدفگیری دقیق، در درمان بیماریهای مختلف، از جمله سرطان، کاربرد گستردهای پیدا کردهانددر این پژوهش، فرآورده نانوداروی فرموله شده با قابلیت رهایش کنترل شده از اسید هیپوکلرووس، به عنوان یک تکنیک پیشرفته و نوین برای اولین بار در دنیا برای درمان سرطان ریه معرفی شد.
این فرآورده نانودارویی با قابلیت رهایش کنترل شده اسید هیپوکلرووس میتواند یک ابزار درمانی کارآمد و پیشرفته برای بهبود نتایج درمان و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان ریه باشد.
