تبریزی خاطرنشان کرد: برای آشنایی با روحیات و زندگی روحانیون و طلبهها چند دوست که خودشان هم طلبه بودند به ما کمک کردند و من برای نزدیک شدن به درونیات این افراد به آنها مشورتهای بسیاری داشتم.
این کارگردان درباره چالشهای ساخت فیلمی کمدی درباره یک روحانی و احتمال توقیف این اثر در زمان ساخت، گفت: من فکر نمیکردم که «سلام علیکم حاج آقا» با مشکل خاصی روبرو شود. وقتی ما برای دریافت مجوز ساخت به وزارت ارشاد مراجعه کردیم، این وزارتخانه به ما یک مشاور معرفی کرد که ما در مشورت با این فرد همه نکات مطرح شده را در نظر داشتیم و در زمان فیلمبرداری با مشکل خاصی روبرو نشدیم اما در مسیر اکران مشکلاتی به وجود آمد که اکران این فیلم به تعویق افتاد.
وی افزود: وزارت ارشاد اکران این فیلم را در آن زمان که درخواست پروانه نمایش داشتیم، به صلاح نمیدانست و گویا در نظر داشتند که فیلم کمی دیرتر اکران شود که در واقع همین مسئله باعث شد که فیلم مدتی در صف اکران باقی بماند اما در اواخر دولت قبل آقای روحالله سهرابی که مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم بودند به ما بسیار کمک کردند و ما توانستیم پروانه نمایش بگیریم و پس از آقای سهرابی هم آقای زندی با ما همکاری بسیار خوبی داشت که خوشبختانه فیلم به اکران رسید.
کارگردان مجموعه تلویزیونی «تا رهایی» در ادامه درباره مشاورههای وزارت ارشاد در زمان ساخت فیلم «سلام علیکم حاج آقا» گفت: قطعاً حضور مشاور به ارتقای کیفیت فیلم کمک میکند و فکر میکنم وزارت ارشاد هم در زمان ساخت این اثر قصد داشت که فیلمی با کیفیت ساخته شود و شورای پروانه ساخت نقطه نظراتی داشت که ما آنها را با مشاوری که تعیین شده بود، در نظر گرفتیم.
وی افزود: خوشبختانه مدیریت جدید سینما همراهی بیشتری برای اکران این فیلم داشتند و طبعاً با نگاه ویژهای که در وزارت ارشاد برای اکران چند فیلم توقیف شده یا در صف اکران باقی مانده به وجود آمده این فیلم فرصت اکران پیدا کرد و امیدوارم این نگرش پایدار باشد و همه فیلمهای در صف اکران فرصت نمایش بر پرده سینماها را داشته باشند.
تبریزی درباره گذر زمان ۷ساله از ساخت فیلم سینمایی «سلام علیکم حاج آقا» و تأثیر آن بر اکران این فیلم در زمان حاضر، گفت: مخاطبانی که فیلم را دیدند در اکثر موارد بر این عقیدهاند که این فیلم موضوعی بهروز دارد و شوخیهای فیلم هم درست هستند. من سعی کردم همه شوخیهای فیلمم با احترام باشد و خانوادهها در یک ساعت و نیم زمان این فیلم با خیال راحت به تماشای آن بنشینند. در فیلم «سلام علیکم حاج آقا» به هیچوجه شوخی سخیفی دیده نمیشود که خانوادهها از دیدن آن اکراه داشته باشند. تمام شوخیهای این فیلم در موقعیت تعریف میشود و وقتی شما موقعیت میسازید و در آن موقعیت مخاطب را میخندانید فیلمتان تاریخ مصرف ندارد. در بازخوردهایی که از دیدن این فیلم شاهد بودم اکثر مخاطبان بر این عقیده بودند که فیلمی با یک قصه شیرین دیدهاند و لحظاتی خوبی را از دیدن آن تجربه کردهاند.
این کارگردان درباره انتخاب حمید گودرزی در نقش یک روحانی اظهار کرد: کاراکتر روحانی در این فیلم فردی کاملاً جدی است و من قصد داشتیم کسی در این نقش بازی کند که عقبه مثبتی دارد و مخاطب نسبت به او موضع خاصی نداشته باشد و علاوه بر آن صدا و بان مناسب و فیزیک خاصی که ظاهرش برای ایفای نقش یک روحانی مناسب باشد را مدنظر داشتم که خوشبختانه آقای گودرزی پیشنهاد من برای همکاری را پذیرفت و فکر میکنم در این همکاری هم اتفاق خوبی رخ داد و ایشان به خوبی در نقششان ظاهر شدند.
تبریزی در پایان تصریح کرد: اکران فیلم «سلام علیکم حاج آقا» در این زمان که با توجه به مناسبتهای مختلف تعطیلیهایی برای سینماها وجود دارد شاید برای این فیلم چندان ایدهآل و مناسب باشد. تعطیلیها قطعاً بر فروش این فیلم تأثیر خواهد داشت اما به هر حال مجبور بودیم که فیلم را در همین شرایط و همین روزها که نزدیک به ماه محرم هم هست، به اکران برسانیم.