شربت سکنجبین یکی از شربتهای خوشمزه و معروف قدیمی است که در قدیم بسیار مورد استفاده قرار میگرفته است. اما متاسفانه امروزه و با وجود نوشیدنیهای صنعتی کمتر کسی است که به سراغ نوشیدنیهای سنتی برود. ما در اینجا میخواهیم شما را با یک ترکیب عالی و پر خاصیت یعنی شربت سکنجبین آشنا کنیم.
سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم میآمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر وفرح بخش به وجود میآوردند. در برخی نقاط که عسل یافت نمیشد یا میخواستند شربتی ارزان قیمت فراهم کنند سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر تهیه میکردند، ولی همچنان آن را سکنجبین مینامیدند؛ و امروز که عسل گران یا کمیابتر از گذشته شده بهطور کلی این شربت را با شکر تهیه میکنند.
مواد لازم
- شکر: ۱ کیلوگرم
- آب: ۲ لیوان
- سرکه: ۱۰۰ گرم
- نعناع تازه: ۱۵۰ گرم
- گلاب: مقداری
طرز تهیه:
۱: ابتدا شکر و آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
۲: سپس نعنا را خوب و به دقت بشویید، لازم نیست برگ نعنا را جدا کنید.
۳: بعد نعناعها را به صورت دستهای درآورده و دور آن نخ بپیچید و داخل مخلوط در حال جوش قرار دهید تا عطر و طعم نعناع جذب شربت شود.
۴: سپس کم کم سرکه و گلاب را اضافه کنید و بگذارید تا شربت بجوشد و غلیظ شود.
۵: در پایان شربت را از صافی رد کنید و بگذارید تا خنک شود.
نکته: میتوانید زمان سرو، از خیار و لیموی تازه در این شربت خوشمزه استفاده کنید.