بهاره رهنما بار دیگر با یک حاشیه عجیب خبرساز شده، او فقط بالای منبر نرفته بود که رفت و حالا ویدئوی روضهخوانیِ او از دیروز بارها دیده شده، به این بهانه مطلبی که پیش از این درباره حاشیههای او منتشر کرده بودیم را بازنشر کردیم.
البته این حرکت بهاره رهنما در امتداد یک موج عجیب در شبکههای اجتماعی بود که همزمان با محرم بسیاری از بلاگرها و اینفلوئنسرها با اتخاذ پوششی متناسب با محرم و پرداخت تماتیک روی مفهوم «عزاداری» سعی کردند جلوههای مصرفی و مد «محرم» را تبلیغ کنند؛ لباسهای محرمی، آرایش محرمی، شکلهای غیرسنتی از عزاداریهای خانوادگی و یا محفلی از جمله نمونههای پرتکرار امسال بود، حتی نوع شمع روشن کردن همزمان با شام غریبان هم آمیخته به مناسکی شده بود که پیش از این کمتر دیده بودیم، احتمالا شکل تازه روضهخوانی بهاره رهنما هم در همان جهان تعریف شده و برای برخی مخاطبان قابل درک است! اما خب رهنما انگاردیگر خیلی بازیگر نیست و یک فعال اینستاگرامیست.
همیشه نام بهاره رهنما بازیگر سینما، تلویزیون و نویسنده با حاشیه همراه است. اظهارنظرهای گاه و بی گاه او، جدایی و ازدواج پر سر و صدای دومش که با انتشار تصاویر عروسی لاکچری و لباس عروس خاص همراه بود، بازتابهای گستردهای در فضای مجازی داشته است. با هم به حواشی این چند سال اخیر او مروری داریم.
توهین به قوم لر
در یکی از قسمتهای برنامه شام ایرانی به میزبانی بهاره رهنما، این بازیگر در بخشی از صحبت هایش درباره دختران ایرانی میگوید: «دختران ایرانی سر و وضعشان مثل نیکول کیدمن است و طرز فکرشان لر» همین صحبتها و پخش این برنامه باعث واکنش کاربران در فضای مجازی شد. انتقادهای برخی مخاطبان و نماینده مردم لرستان در مجلس منجر به حذف این قسمت به تصمیم ساترا و در ادامه با پاسخ و عذرخواهی این بازیگر همراه شد.
اظهار نظر درباره تجاوز به دختران
بهاره رهنما در این برنامه میگوید که ۱۵ سال است که مدل میک آپ آرتیستها بوده و اگر زنی خودش مایل نباشد، مورد آزار و اذیت جنسی قرار نمیگیرد! خودت مقصری اگه کسی بهت تجاوز میکنه، اگه مورد آزار قرار میگیری. طبق گفتههای بهاره رهنما تربیت خونوادگی یه خانم باعث میشه که مورد آزار قرار بگیره. اگه زنی خودش نخواد خیلی سخت میشه بهش آزار رسوند پس اگه من مورد آزار قرار میگیرم خودم خواستم. اظهاراتی او داغ دل قربانیان آزار و اذیت جنسی را تازه کرد.
دعوا با سیروان
ماجرا به سال ۹۷ برمی گردد که «سیروان» پست اینستاگرامی تندی منتشر کرد و از برخی سلبریتیها و چهرههای شناخته شده انتقاد کرد. آن زمان هنوز کشور در تب و تاب افزایش شدید قیمت دلار بود. بهاره رهنما انتقادات تندی را علیه «سیروان خسروی» مطرح کرد. بهاره رهنما به دلیل بیان مطالبی کذب و هم چنین بیان الفاظ رکیک متهم به تحمل ۵۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم گردید.
غلط املایی و حافظ خوانی پر اشتباه
بهاره رهنما یکی از سلبریتیهایی است که اتفاقاً مدعی هست دستی بر آتش ادبیات دارد، در یک تیزر تبلیغاتی یکی از مشهورترینهای غزلیات حافظ را پر از غلط خواند. جالب است بدانید که بهاره رهنما که تاکنون چند مجموعه شعر و داستان و نمایش نامه به چاپ رسانده است. بهاره رهنما که پیش از این هم در نوشتههایش غلط املایی داشت، نام فائزه هاشمی در یک توییت را به اشتباه «فائضه» نوشته بود که واکنشهای کاربران فضای مجازی را به همراه داشت.
تبلیغات
خانم بازیگر نیز به عنوان مدل تبلیغاتی فعالیتهای زیادی انجام میدهد. رهنما در ازای دریافت پول، شما رو فالو میکند و برای کسب و کارتان استوری میگذارد.
عبدالجواد موسوی در روزنامه شهرآرا نوشت: این روزها خیلیها گیر دادهاند به سواد سلبریتیجماعت. حقیقتش را بخواهید، انتظار بیجایی است، اما هرکس را بهمیزان دعویاش میسنجند. اگر مهران مدیری در برنامه «کتابباز» خودش را ول نکند روی مبل و با اعتمادبهنفسی حیرتآور نگوید: «همه دیوان حافظ و سعدی را حفظم و مولانا را خوب میشناسم و شکسپیر را هم فوت آبم!» کسی به او گیر نمیدهد که پس چرا فلان بیت را غلط خواندهای یا فلان شعر از بهمان شاعر نیست.
میخواهم بگویم اول از همه خود این جماعت سلبریتی مقصرند که ادعای بیجا میکنند و گزک دست خلقا… میدهند تا اینطور رسوای خاصوعامشان کنند. بعد هم تلویزیون مقصر است که بیخودوبیجهت به آنها میدان میدهد.
طرف شومن است، اما اجازه دارد از یک تریبون فراگیر هرچه دل تنگش میخواهد بر زبان بیاورد! چرا؟ چطور برای سخنگفتن یک آدم حسابی هزارگونه مانعتراشی میشود، اما برای سخنگفتن یک شومن هیچ حدومرز و محدودیتی وجود ندارد؟ چرا باید یک مجری اجازه داشته باشد در حوزه عرفان و ادب و اخلاق و سیاست و ورزش و هنر و فرهنگ و موسیقی و اقتصاد، اظهار لحیه کند؟
این میزان از خشمی که مردم علیه سلبریتیها نشان میدهند، طبیعی نیست. من هم این را خوب میفهمم. اما عصبانیت، سرانجام روزی و از جایی بیرون میزند. این همه آدم مستعد و خوشفکر و هنرمند بهعلت تنگنظریهای رایج دستگاههای رسمی و نیمهرسمی و غیررسمی تا ابد در محاق میمانند، اما عدهای عزیزکرده، ناگهان ستاره بیرقیب آسمان فرهنگ و هنر این سرزمین میشوند؛ آنهم با این میزان از دانش و سواد که حتی از روخوانی یک متن ساده ادبی هم درماندهاند.
مردم حق ندارند خشم خود را دربرابر این ستارههای کاغذی بروز دهند؟ البته در چنین مواقعی خشکوتر، فرجامی یکسان مییابند و در این میان، احسان عبدیپور که استعداد و توانمندیاش با هیچیک از این سلبریتیهای دوزاری قیاسشدنی نیست نیز در آتش قهر جماعت «ما هیچ، ما نگاه» میسوزد.
الهیقمشهای را به خاطر میآوردم که چگونه مردم، جلوی دانشگاه تهران برای دیدن برنامههایش که از تلویزیون یک کتابفروشی پخش میشد، از سروکول هم بالا میرفتند و چند صباحی بعد کسی حوصله دیدن او را از قاب تلویزیون نداشت. تلویزیون همانقدر که میتواند به دیده شدن آدمها کمک کند، همانقدر هم میتواند در نابودی آنها نقش ایفا کند.
کاربری در این باره نوشت: اخرالزمان یعنی بهاره رهنما رو منبر بره
دیگری نوشت: بعد از دیدن سخنرانی بهاره رهنما به مناسبت عاشورا، دیگه فکر نکنم جهان چیزی برای تعجب داشته باشه.