انواع مبلمان راحتی
مبلمان راحتی شامل کاناپههای دو یا سه نفره و مبلهای تک نفره هستند و از آنجایی که بیشتر از سایر انواع مبلمان در منزل استفاده میشوند، باید دوام زیادی داشته باشند. هنگام مطالعه درباره دکوراسیون داخلی منزلهای مدرن به مطلبی رسیدم که در آن نوشته شده بود: خرید مبل راحتی یکی از مهمترین سرمایهگذاریهایی است که برای منزلتان انجام میدهید. زیرا قرار است روی این مبلها بنشینید، تلویزیون تماشا کنید، مطالعه کنید، با اعضای خانوادهتان صحبت کنید و حتی غذا بخورید! پس باید مبلمانی بادوام و شیک بخرید تا برای تمام این فعالیتها کاربردی باشد.
خرید و قیمت مبل راحتی به پارامترهای بسیار زیادی بستگی دارد. برخی از این موارد قدری مربوط به هزینه های واردات مربوط می شود که از این مطلب به دور است و برخی دیگر عواملی است که به روند ساخت مبل بستگی دارد.
انواع مبل راحتی را میتوان با توجه به فاکتورهای مختلفی چون مدل، نوع پارچه، نوع پایه و نوع دسته تقسیمبندی کرد. در ادامه چند مورد از مهمترین دستهبندیهایی که به انتخاب بهتر در خرید مبل راحتی کمک میکنند را ارائه دادهایم.
انواع مدلهای مبلمان راحتی
• مدل مید سنچری یا قرون وسطایی: دارای شکل جعبهای ساده، پایههای زاویهدار چوبی و دستههای کوتاه. سادگی، تنوع رنگ و به کار رفتن عناصر طبیعی ویژگیهای شاخص این مدل از مبلمان است.
• مدل چستر: دارای پشتی و دستههای بلند، سبک کلاسیک، تزئینات با دکمه (لمسهکاری). جنس این مبلها معمولا چرم قهوهای تیره است. البته سبک مدرن مبلمان راحتی چسترفیلد با پارچههای دیگر و رنگهای متنوعتر هم طراحی میشود.
در حال حاضر مبلهای چستر طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص دادند و همیشه جزو پرفروشترین سبکها دستهبندی میشوند. درصورتیکه شما عزیزان قصد قیمت و خرید مبل چستر را دارید، میتوانید بهراحتی از سایت مونیکا چوب و در این بخش متنوعترین سبکها و مدلها را همراه با مشخصات دقیق و کلی مشاهده کنید.
• مبلمان مدرن: دارای کوسنهای بزرگ به عنوان پشتی که با قرار گرفتن در کنار یکدیگر چارچوب مبل را پر میکنند. دستههای صاف و کم ارتفاعی دارند و پایههایشان معمولا فلزی است.
• مبلمان سنتی: هنگام خرید مبل راحتی سنتی با تنوع بسیاری مواجه میشوید؛ سبک لاوسون یا هاوارد جزو محبوبترین مدلهای مبل راحتی سنتی هستند. آنها دستههای گرد و کوتاه دارند، قسمت جلویی کوسنهای نشیمن آنها گرد است و پایههای چوبی دارند و گاهی هم به شکل چرخدار طراحی میشوند.
• مبلمان ویلایی: این سبک با نام «بریج واتر» نیز شناخته میشود. این مدل هم کوسن میخورد، دستههای نسبتا کوتاهی دارد و پایههایش با پردههای طراحی شده با پارچه مبلمان پوشانده میشود.
سایر فاکتورهای دستهبندی انواع مبل راحتی
هنگام خرید مبل راحتی متوجه میشوید که تنوع آنها به مدلها محدود نمیشود و باید جزئیات بیشتری درباره مبل مورد نظر خود مشخص کنید:
• پشتی مبل میتواند ثابت یا کوسندار باشد. کوسنها هم چند مدل مختلف دارند.
• دسته مبلها میتواند به سبک اسکرول (دستههای مدل کلاسیک)، رو به بیرون و پهن، هاوارد (دستههایی کوتاه که تا نیمه مبل راحتی هستند) و مربعی ساخته شوند.
• پایههای مبل راحتی میتواند به صورت مخفی، چوبی مخروطی، کوتاه گرد، چرخدار و فلزی طراحی شود.
• پارچههایی که برای تولید مبلمان راحتی به کار میروند نیز انواع مختلفی دارند. پارچههای چرم، نخی پنبهای، مازراتی، کتان، نانو، پشمی، مخمل، جیر، ریون، نایلون و پلی استر کاربردیترین انواع پارچههای مبلی هستند.
روش انتخاب و خرید مبل راحتی متناسب با دکوراسیون منزل
یکی از مزیتهای مبلمان راحتی این است که بخاطر تنوع در رنگ و مدل میتوانند با هر سبک دکوراسیون و رنگی ست شوند. این سبک از مبلمان هم برای دکوراسیون کلاسیک و هم مدرن کاربرد دارد؛ اما برخی از کارشناسان برای استفاده از آنها محدودیت ایجاد میکنند. مثلا میگویند مبلمان راحتی چسترفیلد برای دکوراسیون کلاسیک و سنتی کاربرد دارند و مبلهای مید سنچری باید برای دکوراسیون بوهمین به کار بروند. اما با کمی سلیقه و خلاقیت در طراحی دکوراسیون میتوان پارادوکس جذابی میان استایل کلاسیک چسترفیلد و صمیمیت بوهمین ایجاد کرد.
بهترین توصیه برای انتخاب درست هنگام خرید مبلمان راحتی این است که به مدل خاصی محدود نشوید. اگر دکوراسیون مدرنی دارید، به مدلهای سنتی مبلهای راحتی هم نگاهی بیندازید، شاید در میان آنها مدلی متناسب با سلیقه شما و هماهنگ با دکوراسیون منزلتان وجود داشته باشد.
۵ نکتهای که باید قبل از خرید مبل راحتی بدانید
در ادامه به ۵ نکته مهم که برای انتخاب سادهتر بهترین مبل راحتی کاربردی است، اشاره کردهایم.
• هرگز کیفیت را فدای قیمت نکنید؛ با این کار تا مدت زمان طولانی نیازی به خرید مبل راحتی نخواهید داشت.
• به فضایی که مبل را در آن قرار میدهید، دقت کنید. برای بعضی از دکوراسیونها مبلمان L مناسب است و برخی دیگر به ترکیب کاناپه و مبلهای تک نفره نیاز دارند.
• به میزان راحتی مبل و کاربرد آن دقت کنید؛ مثلا مبلمان چسترفیلد حالت رسمیتری دارند و به اندازه مبلهای مدرن راحت نیستند.
• رنگ مبل لزوما نباید با سایر قسمتهای دکوراسیون یکسان باشد، اینکه در تمام سالن نشیمن فقط یک رنگ وجود داشته باشد، همه چیز را یکنواخت میکند. بهتر است از ترکیب دو تا سه رنگ برای دکوراسیون استفاده کنید.
• به ارتفاع مبل توجه کنید. اگر هنگام تکیه دادن، پایتان به زمین نمیرسد، بدن در دراز مدت آسیب میبیند. بعضی از مبلهای راحتی هم نشیمن بزرگی دارند و میتوان پاها را روی آنها دراز کرد.
نکات خرید مبل راحتی برای خانوادههایی که فرزند کوچک دارند:
• بهتر است رنگهای روشنی که زود چرک میشوند را انتخاب نکنید.
• مبلی را انتخاب کنید که به راحتی تمیز شود.
• به استحکام لمسهها و تزئینات مبل دقت کنید تا مبادا فرزندتان آنها را جدا کند و بخورد.
• بهتر است میز همراه مبلمان شیشهای نباشد.
چگونه کیفیت مبل را تشخیص دهیم؟
بخشی از کیفیت مبلمان را میتوان از ظاهر آن تشخیص داد؛ مثلا تفاوت بین چرم نامرغوب و مرغوب نکتهای است که در نگاه اول کاملا به چشم میآید. اما بعضی از نکات مانند الیاف داخلی مبلمان و جنس چوب به کار رفته در آن، به راحتی قابل تشخیص نیست.
بهترین روش برای اطمینان از خرید مبل راحتی باکیفیت، انتخاب یک مجموعه معتبر تولید و عرضه مبلمان است. اعتبار و سابقه نشان میدهد یک کسب و کار در جلب رضایت مشتریانش موفق بوده و مهمترین نکته برای به دست آوردن رضایت مشتریان بعد از خرید مبلمان هم کیفیت و زیبایی محصول است. مجموعهای که مبلهایی زیبا و بادوام عرضه میکند، همان چیزی است که شما به آن نیاز دارید!