ماکارونی با پنیر و گوجه فرنگی، واقعا ساده، خانوادگی و در عین حال کم خرج و از لحاظ تهیه مواد اولیه و طرز تهیه آسان است. بهتر است آن را به همراه سالاد با سبزیجات تازه سرو نمایید.
مواد لازم:
- ماکارونی منحنی کوچک البو، خشک: ۲۲۵ گرم
- پنیر چدار، رنده شده: ۱۷۵ گرم
- پنیر پارمزان تازه، رنده شده: ۱۰۰ گرم
- خرده نان سفید: ۴ قاشق غذاخوری
- ریحان بازل خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
- کره یا مارگارین: یک قاشق غذاخوری و مقداری اضافه برای چرب نمودن
مواد لازم جهت تهیه سس گوجه فرنگی:
- روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز شالوت، ریز خرد شده: ۱ عدد
- سیر، کوبیده شده: ۲ حبه
- گوجه فرنگی کنسروی، خرد شده: ۵۰۰ گرم
- نمک: به میزان لازم
- فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. برای تهیه سس گوجه فرنگی، روغن را در قابلمهای چدنی حرارت دهید. پیاز شالوت و سیر را به آن اضافه نموده و مدت ۱ دقیقه تفت دهید. سپس گوجه فرنگیها و ریحان بازل را درون قابلمه ریخته و برای طعم بهتر به آن نمک و فلفل بزنید. مواد را به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط بپزید.
۲. در همین فاصله، قابلمه بزرگی حاوی آب و کمی نمک را به جوش آورده، ماکارونی را درون آن ریخته و به مدت ۸ دقیقه بپزید تا نرم شود، ولی زیر دندان بیاید. سپس آن را آبکشی کرده و کنار بگذارید.
۳. پنیرهای چدار و پارمزان را در کاسهای با هم مخلوط نموده، داخل ظرف نسوز گودی را چرب نمایید و یک سوم از سس گوجه فرنگی را کف ظرف ریخته، با یک سوم ماکارونی، روی سس گوجه و با یک سوم از مخلوط پنیرها، روی ماکارونی را بپوشانید. برای طعم بهتر به آن نمک و فلفل بزنید. چیدن این لایهها را دو بار دیگر تکرار نمایید طوری که پنیر رنده شده در لایه آخر ظرف باشد.
۴. خردههای نان و ریحان بازل را ترکیب نموده و روی لایهی بالایی که پنیر رنده شده است، به طور یکنواخت پخش نمایید. تکههای کره یا مارگارین را روی سطح غذا قرار دهید و ظرف را در فری که از قبل گرم شده روی حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد یا ۳۷۵ درجه فارنهایت و یا عدد ۵ فرهای گازی به مدت ۲۵ دقیقه قرار دهید تا رویه غذا طلایی شده و حباب بزند. آن را بلافاصله سرو نمایید.