بیژن ذوالفقارنسب معتقد است رئیس برکنار شده فدراسیون صرفاً با استفاده از راهکارهای تبلیغاتی، سال گذشته توانست چنین سمتی را به دست آورد. او شرایط کنونی فدراسیون را به نقد کشید.
شهابالدین عزیزی خادم سرانجام با تصمیم هیئت رئیسه فدراسیون از سمت خود عزل شد. این اتفاق را چطور ارزیابی میکنید؟
مایه تأسف است که با وجود سپری شدن چند دهه از فوتبال حرفهای در ایران، هنوز نسبت به شرایط شناخت کافی پیدا نکردهایم. آقای عزیزی خادم اسفندماه سال گذشته با رأی قاطع به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال ایران انتخاب شد و باید این مسئله را در تمام ابعاد تحلیل کنیم. افرادی که پارسال به رئیس شدن ایشان رأی دادند، آگاهانه چنین کاری کردند و بیاحترامی است اگر بگوییم اشراف کامل نداشتند و از سر ناآگاهی چنین تصمیمی گرفتند. حالا باید از همان افراد پرسید با اتکا به چه معیار و دانشی به ایشان رأی داده بودند؟ در کمال احترام باید بگویم متأسفم برای آنهایی که اسفندماه سال گذشته به عزیزی خادم رأی دادند تا رئیس فدراسیون فوتبال شود.
بعضی از موافقان ایشان معتقد بودند عزیزی خادم میتواند پول به فوتبال ایران تزریق کند و به همین خاطر رأی دادند.
اولاً که چنین اتفاقی برای فوتبال ایران رخ نداد و در ثانی، فراموش نکنیم آقای عزیزی خادم در فوتبالیست بود و نه سابقه مدیریتی شاخصی در فوتبال ایران داشت. پول بادآورده میتواند فساد ایجاد کند. همانطور که گفتم، متأسفم برای جامعه ورزش که پارسال به ایشان برای رئیس شدن رأی داد. رأی اسفندماه سال گذشته به عزیزی خادم کاملاً اشتباه بود.
پس چگونه ایشان رئیس فدراسیون شد؟
فکر میکنم فقط به خاطر تبلیغات وسیعی که روی خود و تواناییهای مورد ادعای خود انجام داد، توانست رئیس فدراسیون فوتبال شود.
به نظر شما اگر علی کریمی سال گذشته انتخاب میشد، چنین اتفاقاتی رخ نمیداد؟
نه. شاید اگر آقای کریمی انتخاب میشد این اتفاقات به وقوع نمیپیوست. علی کریمی میتوانست با استفاده از کارنامه ارزشمند ملی که دارد، به ملاقات مدیران مهم فدراسیونهای اروپایی برود و از طریق آنها دانش مدیریتی خود را هم افزایش بدهد.
طی یکی دو ماه گذشته بارها این بحث مطرح شد که پای فالگیرها و رمالها به فدراسیون باز شده است. نظر شما در رابطه با این مسئله چیست؟
این مسئله آنقدر عمیق است که ترجیح میدهم آن را باور نکنم. اگر واقعاً اعتقاد به جادوگری در فدراسیون فوتبال وجود داشت، مایه تأسف است.
در چنین شرایطی تکلیف سرمربی تیم ملی چه میشود؟ اسکوچیچ باید بماند یا برود؟
اگر در این رابطه اختیار داشته باشم، بلافاصله پس از دیدارهای نوروزی تیم ملی جمعی متشکل از ۱۵، ۲۰ نفر از نخبگان عرصه مدیریت و مربیگری فوتبال ایران را دعوت میکنم و از آنها پیرامون این مسئله میپرسم. تکلیف سرمربیگری تیم ملی برای جام جهانی حداکثر باید تا انتهای فروردین ماه مشخص شود.