وی اضافه کرد: پس از اینکه تشخیص داده شد فشار خون فرد دارای علت خاصی است و یا اینکه علت نامشخصی دارد، می توان ورزش را هم چاشنی داروهایی کرد که پزشک برای او تجویز می کند و به این شکل از میزان فشار خون فرد کم کرد.
خدیری به چگونگی تاثیرات ورزش در کاهش و کنترل بیماری فشار خون در افراد مبتلا به آن پرداخت و گفت: یکی از اثرات بسیار مفید ورزش، تقویت قلب و عروق است، به این شکل که عضله قلب توسط ورزش بویژه ورزش های هوازی تقویت می شود و به دنبال آن پمپاژ خون در رگ ها به راحتی انجام می گیرد و در نهایت فشار از روی رگ ها برداشته می شود، لذا در درازمدت افت فشار خون و تنظیم فشار خون فرد را به همراه خواهد داشت.
وی تاکید کرد: اینکه ورزش تا چه میزان می تواند فشار خون را کم کند، بستگی به افراد مختلف دارد و مطالعات گوناگون هم میزان متفاوتی را در این زمینه ارائه کرده اند که نتیجه آن این شده که ورزش در کاهش فشار خون افراد مختلف، اثرات مختلف خواهد داشت.
این پزشک ورزشی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، از آنجایی که بالا بودن وزن افراد رابطه مستقیمی با ابتلای آنها به فشار خون دارد، تاجایی که اکثر افراد دارای وزن نامناسب از فشار خون هم رنج می برند، بنابراین ورزش می تواند به تنظیم وزن بدن و در نتیجه کاهش فشار خون در این افراد کمک کند.
این پزشک ورزشی به نقش ورزش در تقویت روحی و روانی افراد مبتلا به فشار خون هم اشاره کرد و گفت: ورزش خصوصا ورزش های همگانی و دسته جمعی باعث افزایش روحیه و کاهش استرس در افراد می شود و این مسئله روی کاهش فشار خون هایی که با منشا نامشخص هستند، می تواند بسیار اثرگذار باشد.وی در بخش دیگری از این گفت و گو، در پاسخ به این پرسش که افراد مبتلا به فشار خون تا چه اندازه می توانند ورزش کنند، گفت: انجام ورزش های نامنظم نه تنها تاثیری روی بهبود این افراد ندارد، بلکه اثرات نامطبوعی هم روی بدن خواهد گذاشت.
خدیری یادآور شد: انجام ورزش منظم، طی سه ماه می تواند فشار خون را تنظیم کند و حتی فرد مبتلا می تواند با مشورت پزشک خود، میزان داروهایش را کمتر کند.وی به افراد مبتلا به فشار خون توصیه کرد، در طول روز ۱۵۰ دقیقه فعالیت متوسط و یا ۷۵ دقیقه فعالیت شدید داشته باشند.
این پزشک ورزشی در رابطه با نوع ورزش هایی که افراد مبتلا به فشار خون می توانند انجام دهند نیز گفت: انجام هر نوع فعالیت ورزشی برای این افراد مناسب نیست، بنابراین توصیه می شود بیشتر ورزش های هوازی مانند دوچرخه سواری، پیاده روی، باغبانی با سطح فعالیت بالا و… را انجام دهند و از انجام ورزش های غیر هوازی که می تواند فشار روی قلب و عروق را افزایش دهد و در کوتاه مدت فشار خون را بالا ببرد، پرهیز کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در کنار انجام فعالیت های ورزشی، نوع تغذیه هم در کنترل و کاهش بیماری فشار خون در افراد مبتلا تاثیرگذار است.