وضعیت عمارت «مسعودیه» رو به وخامت است. بخشهای از آجرهای دیوار بیرونی ریخته و عابرانی که هر روز از خیابان «ملت» گذر میکنند، نگران ریزش دیوارهای عمارت قاجاری هستند.به گزارش ایسنا، این وضعیت از سمت خیابان «ملت» در تهران مشاهده میشود که بخشی از آجرهای این عمارت که از سمت خیابان برای جلوگیری از ریزش آن داربست زده شده، فروریخته است و بخشهای دیگرِ دیوار برآمده شده و شکم کرده است. در حال حاضر وضعیت این بنا خطرناک توصیف شده و اقدامات محافظتی برای حفظ دیوارهای بیرونی، در بدترین حالت خود انجام شده، به طوری که مدتهاست نگرانیهایی را برای عابران پیاده ایجاد کرده است.
عمارت «مسعودیه» که سرنوشت پر فراز و فرودی داشته، در سال ۱۳۸۹ با برگزاری یک مزایده از سوی صندوق حفظ، احیا و بهرهبرداری از آثار تاریخی و فرهنگی (وابسته به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)، شرکت سرمایهگذاری عظام، «مسعودیه» را به همراه دو بنای تاریخی دیگر (خانه عامریها و سرای وکیل) به مدت ۵۹ سال در اختیار گرفت تا پس از مرمت، این بناهای تاریخی را به هتلهای پنج ستاره تبدیل کند. طبق این قرارداد، شرکت عظام باید این بنا را در سه سال کاملا مرمت میکرد، اما شش سال پس از واگذار بنا به سرمایهگذار، صندوق حفظ، احیا و بهرهبرداری از آثار تاریخی و فرهنگی با طرح این ادعا که عمارت در این سالها نه تنها مرمت نشده، بلکه در وضعیت بسیار بدتری قرار گرفته و خارج از تعهدات برای امور غیر اجاره داده شده است، از شرکت عظام شکایت کرد و در سال ۹۵ برای تنفیض فسخ این قرارداد اقدام کرد.
عمارت «مسعودیه» از سال ۱۳۹۵ تاکنون وارد جریان حقوقی شده و به همین بهانه درهای آن به روی مردم بسته است، اما این میان، صندوق حفظ، احیا و بهرهبرداری از آثار تاریخی و فرهنگی با انتقال دفتر کار خود به عمارت مسعودیه به نوعی آن را در اختیار گرفته و اینک، این پرسش مطرح است چرا با وجود استقرار صندوق در این عمارت تاریخی، وضعیت آن همچنان رو به وخامت است و اقدامی برای حفاظت نمیشود؟
علی دارابی ـ معاون جدید میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ در دی ماه سال ۱۴۰۰ درباره وضعیت نامعلوم مسعودیه و درهای بسته این عمارت چنین اظهار نظر کرده بود: در خصوص عمارت مسعودیه و سایر عمارتهای تاریخی که درهای آن به روی گردشگران بسته شده، منتظر گزارش هیأت بررسی هستم تا به جمعبندی برسیم که هم از تخریب این میراث جلوگیری کنیم و هم بتوانیم بهرهبرداری مناسبی داشته باشیم.عمارت «مسعودیه» چندین سال است که در بلاتکلیفی به سر میبرد و متولیان آن در سالهایی که این عمارت به مرمت اضطراری نیاز داشته، جریان حقوقی آن و نتایجش را بهانهای برای به تعویق انداختن مرمت و حفاظت آن کردهاند.
عمارت «مسعودیه» یکی از بناهای تاریخی تهران است که با دستور مسعود میرزا حاکم اصفهان، ملقب به ظلالسلطان فرزند ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. در واقع نام این عمارت برگرفته از نام مسعود میرزا است که به «مسعودیه» شهرت یافته. این عمارت در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۹۰ بهعنوان اثر ملی ایران به ثبت رسیده است.