ورزشگاه صدهزارنفری نیاز به نوسازی و زیبایی و روغنکاری و زدودن گرد و غبار پیری دارد.
استادیوم آزادی برای هواداران فوتبال، معبد خاطرات ست. ورزشگاهی که مثل هر بنای دیگری پس از سالها که از ساخت آن می گذرد نیاز به تعمیر و نگهداری دارد. سوال اینجاست که وقتی ما مشغول شادی و پا کوبیدن روی سکوهای آن هستیم آیا این احتمال وجود دارد که اتفاق بدی برای طرفداران فوتبال بیفتد؟
برای دانستن این مطلب این مساله را بررسی می کنیم.
۱۰۰۰ میلیارد برای بازسازی آزادی
بر کسی پوشیده نیست که نزدیک به نیم قرن از ساخت استادیوم آزادی گذشته است. پس از قهرمانی استقلال در لیگ ۲۱ فیلمهای زیادی از خرابی سکوهای آزادی و پس از آن از قسمتهای پایین استادیوم دست به دست شد تا هوادارن فوتبال دچار تشویش ذهنی که شاید برای فصل آینده استفاده از استادیوم آزادی ،خطرناک باشد و اگر پاسخ مثبت است آیا ما جایگزین مناسبی برای آن داریم تا بازیهای سرخابی و تیم ملی را در آن برگزار کنیم؟
برای پاسخ ابتدا با مسوولین آزادی تماس گرفتیم آنها البته گلایه هایی داشتند و عنوان کردند ماههاست برای ترمیم و بازسازی بخش های از استادیوم اعم از سکوها، تاسیسات و غیره از وزارت ورزش درخواست کمک کردند، اما مبلغ بالای برآورد بازسازی استادیوم در شرایط فعلی اقتصاد ایران باعث شده تا این کار به تعویق بیفتد. این مبلغی حدود ۱۰۰۰میلیارد تومان است. شاید در نگاه اول این مبلغ عجیب و دور از ذهن باشد، ولی زمانی ارزش واقعی و صرفه اقتصادی چنین هزینه ای مشخص می شود که شاپور طاحونی، پژوهشگر ایرانی و استادیار دانشگاه امیرکبیر که اتفاقا مهندس ناظر استادیوم آزادی هم هست، در مورد این بنا می گوید: روی استادیوم آزادی نمی توان قیمت گذاشت چون در حال حاضر ساخت استادیوم در شهر تهران، غیر ممکن است .
طاحونی که در سال ۹۵ ساخت ورزشگاه فولاد آرنای اهواز را با گنجایش ۲۶ هزار هوادار آغاز کرد.در این مورد گفت: در سال ۹۵ ما ورزشگاه فولاد را با ۲۰۰ میلیارد تومان در طی ۵ سال ساختیم، ولی اگر بخواهیم همین ورزشگاه را با تورم امروز بسازیم باید بیشتر از ۱۰۰۰ میلیارد تومان در آن هزینه کنیم.