روح الله مفیدی هنرمند سینما و تلویزیون امروز جمعه ۲۴ تیر بر اثر سرطان دار فانی را وداع گفت
روحالله مفیدی در سال ۱۳۰۸ در شهر یزد متولد شد. در سال ۱۳۳۲ فوقدیپلم هواشناسی را از آموزشگاه سازمان هواشناسی دریافت کرد. مفیدی کار تئاتر را در سال ۱۳۲۷ و بازیگری در سینما را نیز با «پریچهر» (فضلالله بایگان) در سال ۱۳۳۰ آغاز کرد کرد.
از معروفترین آثار سینمایی و تلویزیونی روح الله مفیدی میتوان به فیلمهایی چون: یک حبه قند، آینه عبرت، گل پامچال، تنگسیر، مراد برقی، هتل، چراغ جادو، جیببرها به بهشت نمیروند و…اشاره کرد.
در سال ۱۳۲۷ وقتی ۱۹ ساله بود به دنبال آگاهی پذیرش هنرجو در تئاتر تهران تست داد اما به دلیل کوتاهی قد رد شد ولی بخاطر استعداد به جامعه هنری باربد معرفی شد.
بعد از مدتی اولین بار در پاییز ۱۳۲۷ با نمایشی از اسماعیل مهرتاش روی صحنه رفت که بخاطر بازی زیبا توسط نویسنده نمایشنامه مورد تقدیر قرار گرفت.
بعد از مدتی در کنار بازیگری زیر نظر نصرت الله کریمی، هنر چهره پردازی را فرا گرفت تا اینکه به مدت ۲ سال برای گذراندن خدمت سربازی فعالیت اش کم شد.
بعد از خدمت در سال ۱۳۳۲ که ۲۴ ساله بود در فیلم پریچهر به کارگردانی فضل الله بایگان برای اولین بار جلوی دوربین رفت که برای اینکار ۱۰۰۰ تومان که دستمزد زیادی بود دریافت کرد.
بعد از خدمت در سال ۱۳۳۲ که ۲۴ ساله بود در فیلم پریچهر به کارگردانی فضل الله بایگان برای اولین بار جلوی دوربین رفت که برای اینکار ۱۰۰۰ تومان که دستمزد زیادی بود دریافت کرد.
بعد بازی در سریال مراد برقی سال ۵۲ با سریال دایی جان ناپلئون سال ۵۵ نقش ماندگاری از خود بجای گذاشت و تا سال ۵۷ بیش از ۳۵ کار سینمایی و تلویزیونی بازی کرد.
بعد از انقلاب ۵۷ به همراه مهناز (بازیگر)، زنده یاد نعمت الله آغاسی و حسن شجاعی به دادگاه فرا خوانده شد سپس از آنها بصورت کتبی تعهد گرفتند تا بازی نکند.
می گوید ۹ سال ممنوع الچهره بودم و فقط کار گریموری می کردم، تا اینکه وقتی داشتم فیلمی را بازی می کردم، اواسط کار میخواستند جلوی بازی من را بگیرند که دیگر موفق نشدند.
در سال ۱۳۶۴ بازی او در فیلم تنوره دیو به کارگردانی کیانوش عیاری سانسور شد اما از سال ۶۷ برای بازی در فیلم روز باشکوه دیگر منعی نداشت.