پلو هفت رنگ یکی از انواع غذاهای مجلسی و قدیمی ایرانی است که با مواد متنوعی درست میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پلو هفت رنگ در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
کلم بروکلی | ½ کلم بروکلی |
گل کلم | ½ گل کلم |
فلفل دلمه ای رنگی | ۱ عدد |
عدس | ۱ پیمانه |
برنج | ۳ پیمانه |
فیله مرغ | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
آب لیمو ترش تازه | به مقدار کافی |
زعفران دم کرده | به مقدار کافی |
نمک، زردچوبه زیره | به مقدار کافی |
پولبیبر و پاپریکا | به مقدار کافی |
طرز تهیه پلو هفت رنگ
مرحله اول
برای تهیه پلو هفت رنگ به روش مجلسی در ابتدای کار برنج را شسته و به همراه مقداری نمک درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس اجازه می دهیم برنج به مدت ۱ تا ۲ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد.
مرحله دوم
در این مرحله عدس را شسته و به همراه مقدار کمی نمک درون یک قابلمه حاوی آب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته و اجازه می دهیم عدس درون آب جوش بماند تا کاملا پخته و نرم شود.
مرحله سوم
حالا یک قابلمه جداگانه را تا نیمه پر از آب کرده و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به نقطه جوش برسد. زمانی که آب جوش آمد، برنج خیس خورده را آبکشی کرده و به قابلمه حاوی آب جوش می افزاییم.
مرحله چهارم
در ادامه اجازه می دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود پس از گذشت این مدت، زمانی که اطراف دانه برنج نرم و مغز آن کمی گیر داشت برنج را آبکشی می کنیم.
مرحله پنجم
حالا عدس پخته شده را درون آبکش ریخته تا آب اضافی اش خارج شود، سپس درون قابلمه مورد نظرمان را مقداری روغن مایع ریخته و ته دیگ دلخواهمان را درون آن فیکس می کنیم. در ادامه یک لایه برنج درون قابلمه می ریزیم.
مرحله ششم
حالا مقداری عدس به همراه زیره و زعفران دم کرده به صورت پخش روی برنج می ریزیم، سپس به همین صورت ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن گذاشته و قابلمه را روی آن قرار می دهیم.
مرحله هفتم
حالا درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و روی آن می گذاریم، سپس اجازه می دهیم پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا دم بکشد. در این فاصله سینه مرغ را به صورت نواری نازک خرد کرده و یک تابه روی حرارت قرار می دهیم.
مرحله هشتم
حالا مقداری روغن مایع به تابه اضافه کرده، سپس اجازه می دهیم روغن به خوبی گرم شود. در ادامه سینه های مرغ را به همراه مقداری نمک، زردچوبه، پاپریکا، پولبیبر، زعفران دم کرده و یک قاشق آب لیمو تازه به تابه می افزاییم.
مرحله نهم
در ادامه سینه مرغ را تفت می دهیم تا کاملا پخته و سرخ شود، سپس کنار می گذاریم. حالا پیازها را به صورت خلالی نازک خرد کرده و درون همان تابه که سینه های مرغ را سرخ کرده ایم به همراه مقداری زعفران سرخ می کنیم.
مرحله دهم
در این مرحله گل کلم را به همراه فلفل دلمه ای و کلم بروکلی به صورت ریز خرد کرده، سپس پیاز سرخ شده را از تابه خارج کرده و گل کلم را به همراه فلفل دلمه ای به تابه می افزاییم و کمی تفت می دهیم.
مرحله یازدهم
حالا مقداری نمک، آب لیمو ترش تازه و زعفران دم کرده به تابه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم، سپس کلم بروکلی را به تابه می افزاییم و به حدی که رنگ آن تغییر نکند تفت می دهیم. در ادامه نیمی از پیاز سرخ شده را به تابه می افزاییم.
مرحله دوازدهم
زمانی که عدس پلو کاملا دم کشید، آنرا مخلوط کرده تا مواد یکدست شوند و درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم، سپس صیفی جات سرخ شده را به همراه سینه مرغ روی پلو ریخت و با پیاز داغ باقی مانده تزیین می کنیم.