ته چین کباب تابه ای یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی درست میشود.
مواد لازم برای ۴ نفر
- گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
- برنج ۴ پیمانه
- پیاز ۳ عدد
- گوجه فرنگی ۴ عدد
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- پودر آویشن ۱ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده ½ قاشق چایخوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- آب لیمو ترش تازه ۱ قاشق چایخوری
- پودر هل ½ قاشق چایخوری
- ادویه کاری و زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
طرز تهیه ته چین کباب تابه ای
مرحله اول
برای تهیه ته چین کباب تابه ای مجلسی ابتدای کار گوشت را به تکه های کوچک تقسیم می کنیم، سپس درون چرخ گوشت می ریزیم و درون یک کاسه مناسب چرخ می کنیم. در ادامه پوست ۱ عدد پیاز را جدا می کنیم و می شوییم.
مرحله دوم
حالا پیاز را با دندانه های ریز رنده، رنده می کنیم، سپس از صافی رد می کنیم تا آب اضافی آن گرفته شود. در ادامه پیاز را به همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم، سپس ورز می دهیم.
مرحله سوم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس مقداری روغن مایع درون آن می ریزیم و اجازه می دهیم روغن به خوبی گرم شود. در ادامه مقداری از مواد گوشتی بر می داریم، سپس مانند کتلت در دست فرم می دهیم.
مرحله چهارم
حالا کباب ها را درون تابه قرار می دهیم و دو طرف آن ها را کاملا سرخ می کنیم، سپس از تابه خارج می کنیم. در ادامه پوست پیاز های باقی مانده را جدا می کنیم، سپس می شوییم و به صورت حلقه ای با ضخامت متوسط برش می زنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله درون همان تابه که کباب ها را سرخ کردیم، پیاز ها را قرار می دهیم، سپس یک طرف آن ها را کاملا سرخ می کنیم و از تابه خارج می کنیم. در ادامه گوجه فرنگی ها را می شوییم، سپس پوست آن ها را جدا می کنیم.
مرحله ششم
حالا گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد می کنیم و درون تابه اضافه می کنیم، سپس مقداری روغن مایع روی آن می ریزیم و تفت می دهیم. در ادامه اجازه می دهیم آب اضافی گوجه فرنگی کشیده شود، سپس کاملا نرم شود.
مرحله هفتم
در این مرحله رب گوجه فرنگی را به گوجه فرنگی اضافه می کنیم، سپس به تفت دادن ادامه می دهیم تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و رنگ باز کند. در ادامه پودر آویشن را به گوجه فرنگی اضافه می کنیم و هم می زنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله برنج را می شوییم و به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۲۰ دقیقه درون آب بماند تا خیس بخورد. در ادامه درون یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب می کنیم.
مرحله نهم
حالا قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم، سپس ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آب به نقطه جوش برسد. در ادامه زمانی که آب جوش آمد برنج را درون آبکش می ریزیم تا آب اضافی اش خارج شود.
مرحله دهم
در این مرحله برنج را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود. در ادامه پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و برنج را آبکشی می کنیم.
مرحله یازدهم
حالا تخم مرغ را به همراه مقداری روغن مایع، زعفران دم کرده، پودر و آب لیمو ترش تازه درون یک کاسه مناسب می ریزیم و هم می زنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند. در ادامه نصف برنج را به مواد ته چین اضافه می کنیم و هم می زنیم.
مرحله دوازدهم
در این مرحله یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم، سپس با مقداری روغن مایع کف و اطراف قابلمه را چرب می کنیم. در ادامه پیاز های سرخ شده را از سمتی که سرخ نشدند درون قابلمه می چینیم و سس گوجه فرنگی را روی آن اضافه می کنیم.
مرحله سیزدهم
حالا سس گوجه فرنگی را به کمک قاشق روی پیاز ها پخش می کنیم، سپس کباب ها را روی آن می چینیم. در ادامه ته چین را درون قابلمه اضافه می کنیم و آنرا با پشت قاشق فشار می دهیم تا برنج فشرده و منسجم شود.
مرحله چهاردهم
در این مرحله برنج سفید را روی برنج زعفرانی می ریزیم، سپس مجددا با پشت قاشق فیکس می کنیم. در ادامه کره را به صورت نگینی درشت خرد می کنیم و روی ته چین قرار می دهیم، سپس روی حرارت ملایم شعله پخش کن می گذاریم.
مرحله پانزدهم
در این مرحله درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم، سپس روی قابلمه قرار می دهیم. در ادامه قابلمه را روی شعله پخش کن می گذاریم و اجازه می دهیم ته چین به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا دم بکشد.
مرحله شانزدهم
در نهایت پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت بر می داریم، سپس ته چین را درون ظرف مورد نظرمان بر می گردانیم. در آخر ته چین کباب تابه ای را برش می زنیم، سپس به همراه ماست یا سالاد سرو می کنیم