آنچه از روزهای گذشته درباره نحوه برگزاری سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر مورد توجه قرار گرفته، آغاز گمانهزنیها برای حضور هنرمندان در پرتماشاگرترین بخش این رویداد ملی است.
سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در حالی به روزهای برگزاری خود نزدیک میشود که نحوه حضور گروهها و هنرمندان شرکتکننده در این رویداد تبدیل به بحث داغ این روزها شده که کدامیک از گروهها و هنرمندان در این دوره از رویداد موسیقی فجر بهعنوان مهمترین جشنواره موسیقایی کشور حضور پیدا خواهند کرد. رویدادی که قرار است طی روزهای بیست و هشتم بهمن تا سوم اسفند ماه سال ۱۴۰۱ به دبیری هنری بهزاد عبدی در تهران و ۱۳ استان کشور میزبان مخاطبان موسیقی باشد.
براساس اعلام ستاد خبری، سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر طی دوره پیش رو در بخشهای استانها، موسیقی پاپ، پژوهش، رقابتی، جایزه باربد، غیررقابتی (ارکسترال، کلاسیک، پاپ، ردیف دستگاهی، نواحی، هنرستانهای موسیقی)، جشنواره جشنوارهها، جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، سرود و بینالملل برگزار میشود. شرایطی که بر اساس شنیدهها و اطلاعاتی که در این زمینه به دست آمده دربرگیرنده حضور گروهها و هنرمندان مختلفی در بخشهای جشنواره خواهد بود که میتواند مورد توجه مخاطبان قرار گیرد.
اما یکی از مهمترین و داغترین مباحث پیرامون جشنواره موسیقی فجر، حضور گروهها و هنرمندان در بخش موسیقی پاپ است که طی دورههای پیشین تبدیل به پرمخاطبترین بخش جشنواره موسیقی فجر شده است. شرایط اجتناب ناپذیری که در این دوره از جشنواره با توجه به شرایط فعلی میتواند دربرگیرنده نکات مهمی باشد که کار ستاد برگزاری جشنواره برای اجرای این بخش سخت میکند.
براساس آنچه طی روزهای اخیر توسط اهالی رسانه احصا شده، گمانهزنیها و رایزنیهای ستاد جشنواره برای دعوت از خوانندگان مطرح و شناختهشده موسیقی پاپ آغاز شده و طی روزهای آتی اسامی خوانندگانی که در بخش پاپ جشنواره موسیقی فجر حضور دارند، اعلام میشود. فهرستی که به دلیل حساسیتها و ملاحظاتی که در این دوره از جشنواره مانند دیگر رویدادهای هنری مرتبط با دهه فجر از جمله جشنواره فیلم و جشنواره تئاتر وجود داشت، به احتمال زیاد در یکی دو روز مانده به جشنواره اعلام میشود تا فضای جشنواره در شرایط متعادلتری به روند فعالیتهای خود ادامه دهد.
طی این روزها و بعد از برگزاری کنسرت چند گروه مطرح موسیقی پاپ که در سالن میلاد نمایشگاه و برج میلاد تهران به اجرای کنسرت پرداخته و به نوعی روشنی بخش چراغ کنسرتهای پاپ بودند، اسامی متعددی برای حضور در جشنواره فجر مطرح شده که دربرگیرنده شرایط قابلتوجهی است. کما اینکه شنیده شده فضای برگزاری کنسرت برای آن دسته از خوانندگانی که به نوعی برای اولین بار تجربه اجرای زنده را پیش روی خود میبینند، از جشنواره موسیقی فجر فراهم و به اجرای برنامههای دیگر منتهی خواهد شد. موضوعی که اطلاعات دقیقی از آن در دسترس اهالی رسانه قرار نگرفته اما میتواند آغازگر فضای جدید برای برگزاری کنسرتها در حوزه موسیقی پاپ باشد.
همه اینها حدس و گمانهای اجتنابناپذیر برای مهمترین رویداد موسیقایی کشورمان در قالب جشنواره موسیقی فجر است که باید دید بهزاد عبدی بهعنوان مدیر هنری جشنواره، انجمن موسیقی به عنوان بازوی اجرایی جشنواره و مدیریت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای سیاستگذاری این رویداد چه چشم اندازی را برای برگزاری این رویداد در بخشهای ملی و بینالمللی دارند. چشم اندازی که در شرایط حساس کنونی دربرگیرنده ملاحظاتی است که سختی و دشواری دستاندرکاران این رویداد مهم موسیقایی را دو چندان میکند.