فراتر از این دلایل که مانع افراد از یافتن کار جدید میشود، موارد متعدد دیگری نیز وجود دارد که ممکن است متخصصان را از تغییر شغل بازدارد. اما باید بدانید اگر درنهایت در شغلی بمانید که واقعاً به آن علاقه ندارید، این امر در طولانیمدت میتواند منجر به رکود شغلی شما شده و باعث از دست رفتن انگیزه شما شود. مهم این است که کاری را دنبال کنید که شما را مجذوب خود کند و همواره اشتیاق شما را برانگیزد.
در زیر به برخی از دلایل اصلی ترس از تغییر شغل اشاره میکنیم و سپس توضیح میدهیم که چگونه میتوانید از استراتژیهای هوشمندانه برای غلبه بر این ترسها استفاده کنید.
به یاد داشته باشید: اجازه دادن به ترسها و تردیدها میتواند به آینده شغلی شما آسیب برساند. بخت همیشه با افراد جسور یار است.
۱. ترس از ناشناختهها
این طبیعت انسان است که خواهان نوعی روتین در زندگی باشد. ما همیشه از دانستن اینکه در محیط کارمان در چه جایگاهی قرار داریم، اینکه چقدر درآمد داریم، زمان و هزینه رفتوآمدمان چقدر است و روزانه با چه افرادی تعامل داریم، احساس راحتی میکنیم. تغییر همه اینها بهیکباره میتواند دلهرهآور باشد. اما تغییر هیجانانگیز است و باید از آن استقبال کرد.
تغییر شغل به شما این فرصت را میدهد که مهارتهای جدید را بیاموزید و درعینحال از تجربه قبلی خود در یک زمینه جدید حداکثر استفاده را ببرید. این اجتنابناپذیر است که چالشهایی وجود داشته باشد، اما شما بر مشکلات مشابهی در مشاغل قبلی نیز غلبه کردهاید، بنابراین دلیلی وجود ندارد که حرکت بعدی ترسناکتر باشد.
نگرانی در مورد پول و درآمد یکی از رایجترین ترسها در دنیای مدرن است. اکثر مردم تغییر شغل را با فرصتی برای دریافت حقوق بالاتر مرتبط میدانند، اما همیشه اینطور نیست. گاهی اوقات، برای حرکت روبهجلو باید یک گام جانبی بردارید؛ یعنی از انتخاب شغلی که درآمد کمتری دارد نترسید. کاهش دستمزدتان بهمنظور افزایش تجربه و مهارتهایتان میتواند بهترین حرکتی باشد که تاکنون انجام دادهاید. پس با خیال راحت انتخاب خود را انجام دهید.
همچنین ممکن است از «تازهکار» بودن بترسید. بهعنوان جدیدترین کارمند، ممکن است اعتمادبهنفس کافی نداشته باشید زیرا همکاران خود را بهخوبی نمیشناسید و ممکن است در مورد نحوه تعامل با آنها مطمئن نباشید.
این یک نگرانی بیمورد است. اعضای تیم جدید شما میخواهند شما تا حد امکان احساس راحتی کنید. داشتن یک هدف مشترک از کار کردن در یک شرکت، زمینههای مشترکی را به شما میدهد، بنابراین اعتمادبهنفس داشته باشید، خودتان باشید و قطعاً پیشرفت خواهید کرد.
چگونه بر ترس از ناشناختهها غلبه کنید؟
فهرستی را بنویسید که شامل همه دلایل اصلی است که چرا فکر میکنید حالا زمان مناسبی برای انتقال شغلی از شغل فعلیتان است، و همچنین هر چیزی که شما را از تغییر شغل میترساند را بنویسید. هر ناامیدی، شکایت و بیعدالتی. پسازآن، هر وقت که شک و تردید به ذهن شما خطور کرد به نوشتههای خود مراجعه کنید و به یاد خواهید آورد که چرا میخواهید شغل خود را تغییر دهید.
۲. پیامدهای تغییر شغل بر نزدیکانتان
قطعاً افراد دیگری در زندگی شما هستند که تحت تأثیر تغییر شغلی شما قرار میگیرند؛ خانواده، دوستان یا همکاران قدیمی. ممکن است نگران این باشید که آنها به این خبر که شغل خود را تغییر خواهید داد چه واکنشی نشان میدهند. اما هرچه باشد درنهایت این زندگی شما و تصمیم شما است. ممکن است فقط مجبور شوید با عواقب تأثیر آن بر دیگران کنار بیایید.
عضویت در یک تیم نزدیک و بههم گرهخورده میتواند یکی از بهترین جنبههای کار باشد. زمانی که در ارتباط با افراد فوقالعاده هستید روزهای شما بینهایت لذتبخشتر میشود. بنابراین رها کردن آنها میتواند دشوار باشد. درحالیکه وفاداری تحسینبرانگیز است، عدم ترک شغل به دلیل اینکه تیم کاری خود را دوست دارید لزوماً در ارتقای شغلیتان کمکی به شما نخواهد کرد.
اگر اینکه چقدر از تیم فعلیتان لذت میبرید، تنها چیزی است که شما را از حرکت بازمیدارد، پس باید دل را به دریا بزنید. شما همیشه میتوانید آن افراد را در خارج از محل کار ببینید – مطمئنأ وقتی به آنها بگویید که در حال تغییر شغل هستید، آنها با شما مخالفت نمیکنند.
چگونه بر نگرانیهای تأثیرگذاری بر دیگران غلبه کنیم؟
از همان ابتدا شفاف باشید. اگر نزدیکانتان بدانند که شما در حال برنامهریزی برای تغییر شغل هستید، این امر برای آنها تعجبآور نخواهد بود. این کار همچنین میتواند بهعنوان نوعی کمک در تصمیمگیری شما در نظر گرفته شود. نزدیک شدن به موقعیتهایی شبیه به این، بهتنهایی، میتواند ترس شما را بیشازحد تحریک کند، بنابراین داشتن افرادی مشوق قطعاً مفید خواهد بود.
همچنین این بهترین فرصت برای صحبت با یک آژانس استخدام است. آنها صنعت موردنظر شما را میشناسند و علاوهبر اینکه شغل رویایی را برای شما پیدا خواهند کرد که با تمام خواستههای شما مطابقت دارد، میتوانند توصیههای شغلی کلی زیادی در مورد مصاحبه و تنظیم مجدد CV برای کمک به افزایش اعتمادبهنفس شما ارائه دهند.
۳. ترس از اشتباه کردن
طبیعی است که دوست نداشته باشید کارها را بهاشتباه انجام دهید، اما صادقانه بگوییم، اشتباه کردن بهترین راه برای رشد شما بهعنوان یک متخصص (و همچنین یک انسان) است. این اجتنابناپذیر است که برخی چیزها را اشتباه متوجه شوید – اینها همه بخشی از این سفر هستند. سعی کنید بهخوبی از عهده آن برآیید، از آن بیاموزید و به یاد داشته باشید که کارفرمای جدید شما از اشتباهاتتان برعلیه شما استفاده نخواهد کرد.
از طرف دیگر، کنار گذاشتن تجربیات و مهارتهایی که از طریق انجام وظیفهها و بهمرورزمان در شغل قبلیتان بهدست آوردهاید، با حرکت به سمت یک نقش جدید که در آن خواستهها متفاوت است، میتواند دردناک باشد. اما باید بدانید تنها به این دلیل که این یک شغل جدید با وظایف جدید است، به این معنی نیست که از هیچکدام از چیزهایی که در شغلهای گذشته یاد گرفتهاید استفاده نخواهید کرد؛ فقط ممکن است مجبور شوید آنها را بهگونهای متفاوت بهکار ببندید. انتخاب حرفه جدید شما تماماً برای رشد بیشتر شما است و شما تمام مسائل جانبی آن را پذیرفتهاید، پسازاین به بعد به چیزهای بزرگتری میپردازید!
چگونه بر نگرانیهای مربوط به اشتباه کردن غلبه کنیم؟
افراد زیادی برای کمک به شما در آنجا خواهند بود. اگر در مورد چیزی مطمئن نیستید، هرگز از درخواست کمک نترسید. اشتباه کردن همیشه بخشی از این فرآیند است و شما بیشتر از اینکه بدون هیچ مشکلی از آنها عبور کنید، درسهای جدیدی از آنها یاد خواهید گرفت. تشخیص اینکه با یک خطا دنیا به پایان نمیرسد به فرآیند تصمیمگیری شما در آینده کمک خواهد کرد.
جسور باشید و بهطور کامل از یک تغییر شغلی مفید استقبال کنید
تغییر شغل یک تصمیم بزرگ است و نباید در آن عجله کرد یا آن را ساده گرفت. یکقدم به عقب بردارید و واقعاً به آنچه میخواهید انجام دهید فکر کنید. هماهنگی علایق خود با فرصتهای موجود در شغل جدید را بررسی کنید. توجه داشته باشید که برای شروع هر حرفهای نیاز به شناخت کامل، مطالعه و جمعآوری اطلاعات در ارتباط با زمینه کاری جدید دارید. البته امروزه با فراگیری اینترنت در بخشهای مختلف زندگی ما، مطالعه و تحقیق کار سختی نیست. با یک جستجوی ساده در بین مقالات و مطالب منتشرشده و دانلود رایگان این مقالات در سایتهایی مانند فریپیپر، میتوانید اطلاعات خوبی در ارتباط با مشاغل مرتبط با تواناییهایتان کسب کنید. باوجوداینکه بیشتر مقالات علمی موجود در سایتهای معتبر به زبان انگلیسی منتشرشدهاند، ابزارهای ترجمه مقاله انگلیسی به فارسی مانند ترجمیار یا موتورهای ترجمه رایگان متن انگلیسی به فارسی روان مانند ترگمان کار شما را در جمعآوری اطلاعات و درک صحیح مطالب آسان میکنند.
همچنین، صحبت کردن با یک استخدامکننده در این مرحله بسیار مفید است. آنها روزهای خود را صرف مطابقت نقشها با افراد بر اساس مکالماتشان میکنند، بنابراین میتوانند ایدههای خوبی در مورد شغلهایی که شما با آنها سازگارتر هستید داشته باشند. آنها به شما کمک میکنند تا توجهتان را به ارزشهای منحصربهفرد خود جلب کنید و تفاوتهایی که شما را از سایر متقاضیانی که برای همان نقش رقابت میکنند متمایز میکنند بشناسید.
در شرایط کنونی جامعه، تصمیم به تغییر شغل جرأت و جسارت زیادی میخواهد. بهویژه اگر بهغیراز خودتان مسئولیت افراد دیگری را نیز برعهده داشته باشید. اما توجه داشته باشید تغییر شغل، اگر در زمان مناسب و با برنامهریزی درست انجام شود میتواند درستترین تصمیم در زندگی حرفهای و تضمینکننده موفقیتهای بعدیتان باشد. پس نترسید و قدمی روبهجلو بردارید!