در اکثر کشورهای صاحبسبک فوتبال دنیا فدراسیونها برای انتخاب مربیان ردههای سنی پایه سراغ مربیانی میروند که شناخت کاملی از بازیکنان این رده داشته و مهمتر از همه سابقه طولانی کار کردن با بازیکنان جوان را دارند. بههرحال کار کردن با بازیکنان جوان از هرلحاظ سختتر و متفاوتتر از بازیکنانی است که به سطح حرفهای رسیدهاند. اما بهنظر میآید در فوتبال ایران برای انتخاب سرمربی تیم امید مسائل دیگری مهم است، بهطور نمونه برخی اعضای هیاترئیسه که نقش زیادی در انتخاب سرمربی بزرگسالان داشتند، سخت درتلاشند سرمربی تیم امید را هم خودشان انتخاب کنند تا بهقول معروف همهچیز زیرنظر خودشان باشد. از طرف دیگر کمیته ملی المپیک چون هزینههای تیم المپیک را متحمل شده با انتخاب حبیب کاشانی بهعنوان مدیر تیم اعتقاد دارد که سرمربی را هم آنها باید انتخاب کنند. هرچند در جلسه اخیری که بین مسئولان فدراسیون و کمیته ملی المپیک برگزار شد، حاضران در جلسه به این نتیجه رسیدند که گزینه نهایی با تصمیم جمع انتخاب شود. حالا با این شرایط باید دید ملاک انتخاب سرمربی تیم امید چه خواهد بود و مربی مدنظر باید چه خصوصیاتی داشته باشد. هرچند روند مذاکرات صورتگرفته با مربیان مختلف نشان میدهد که ملاک خاصی مدنظر دوستان نیست و مهم این است که مربی موردنظر از نام و اعتبار لازم برخوردار باشد و حاضر شود با دستمزد نهچندان زیاد هم کار کند. مهمتر از همه مورد تایید سرمربی تیم ملی هم باشد. درواقع خیلی مهم نیست که مربیان مدنظر سابقه طولانی در کار کردن با بازیکنان جوان را داشته باشند یا اینکه شناخت کامل از نفرات جوانی که در رده امید چه در لیگ برتر و چه لیگهای پایینتر حضور دارند، داشته باشد.
مربیان لیگ برتری پیشنهادها را رد کردند
از مربیان شاغل در لیگ برتر مربیان چون ساکت الهامی، محمد ربیعی، مجتبی حسینی و مهدی رحمتی مدنظر فدراسیون فوتبال فوتبال بودند که هریک به دلایل مختلف که بیشتر میتوان گفت مالی بود، حاضر نشدند سرمربیگری تیم المپیک را بپذیرند. در همین راستا حبیب کاشانی بعد از گرفتن حکم مدیریت تیم المپیک با ربیعی مذاکراتش را ادامه داد که پاسخ این مربی همچنان منفی است. همانطور که پیش از این اشاره داشتیم ربیعی تمایل دارد در مس رفسنجان که چهارسال از حضورش میگذرد، بماند و از طرفی پیشنهاد گلگهر را هم در دست دارد. قطعا دستمزد او در این تیمها خیلی بیشتر از تیم المپیک است. هرچند اطرافیان ربیعی اعتقاد دارند او چندان علاقهای به کار کردن در تیم المپیک ندارد، چون نه شناخت زیادی از بازیکنان این رده سنی دارد و نه سبک کاریاش طوری است که به بازیکنان این رده بخورد.
گزینههای جدید روی میز کاشانی
مدیر تیم امید برای هدایت این تیم با گزینههای دیگری وارد مذاکره شده است. مربیانی مثل مهدی تارتار، حمید مطهری، محرم نویدکیا و… . او همچنین پیگیر مهدی رحمتی است تا او را متقاعد کند که از آلومینیوم جدا شود. مربیای که بعد از گذراندن یک فصل خوب در تیم اراکی و کار کردن با چند بازیکن جوان بسیار علاقهمند است تا در این تیم ماند و سال آینده شرایط بهتری را در لیگ برتر رقم بزنند. شواهد امر نشان میدهد کاشانی شاید مجبور شود درنهایت با گزینههایی به توافق برسد که درواقع از اولویتهای او نبودند. ضمن اینکه نباید فراموش کرد که گزینههای مدنظر او باید مورد تایید فدراسیون و سرمربی تیم ملی هم باشند.
مربیانی که هنوز شانس دارند
عدهای از مربیان بهواسطه ارتباط خوبی که با یکی از اعضای هیاترئیسه فدراسیون یا سرمربی تیم ملی و حتی رئیس فدراسیون دارند، بهعنوان گزینههای هدایت تیم امید به حساب میآیند مثل حمید درخشان، رضا عنایتی، محمود فکری و… این دسته از مربیان شاید چندان مورد اعتماد مدیر تیم المپیک نباشند اما هنوز هم این شانس را دارند که سرمربی این تیم شوند. مخصوصا اینکه در فوتبال ایران هر چیزی ممکن است و بهقولی هر مربی لابیاش قویتر باشد در اولویت است.
شاید سرمربی تیم امید بعد از دربی مشخص شود
همانطور که اشاره داشتیم هر مربی کارنامهداری به راحتی حاضر نیست هدایت تیم المپیک را برعهده بگیرد. از این جهت که این تیم برای آمادهسازی همیشه مشکلات زیادی داشته و بهنوعی با عدم همکاری باشگاهها مواجه شده است. ضمن اینکه فدراسیون و کمیته دستمزد بالایی را برای سرمربی تیم امید مدنظر ندارند و از آن مهمتر در پرداخت این دستمزد هم چندان خوش قول نیستند. با توجه به این مساله فدراسیون و کمیته مجبورند سراغ مربیان بهنوعی بیکار بروند. مربیانی که مسائل مالی در اولویتشان نباشد.
کاشانی با تیم قبلیاش میآید
مدیر تیم امید قصد دارد با اکثر افرادی که پیش از این با آنها در تیم امید همکاری میکرد دوباره کار کند. محمد رسایی یکی از افراد مورد اعتماد کاشانی در زمان حضور او در پرسپولیس و تیم المپیک بود که مجدد قرار است درکنار او مشغول به کار شود. در این میان باید دید حمید استیلی همچنان مدنظر او برای مدیرفنی در تیم امید هست یا نه. اما قطعا او درحالحاضر یکی از مشاوران اصلی این مدیر در انتخاب سرمربی تیم امید است. استیلی هماکنون مدیرفنی تیم سایپا نیز هست اما همیشه ارتباطش را در این سالها با کاشانی حفظ کرده است. اگرچه رابطه مهدی تاج و حمید استیلی خوب نیست و حضور رئیس فدراسیون در راس کار باعث شد که استیلی از مدیریت تیم ملی بزرگسالان بهنوعی کنار گذاشته شود. درکل باید گفت درمورد سرمربی تیم امید خیلیها دوست دارند تصمیم گیرنده اصلی باشند اما درعینحال ارتباط خوبی هم بین آنها وجود ندارد.