سرمربی تیم ملی وزنه برداری ایران می گوید سهراب مرادی و کیانوش رستمی به خواسته کادرفنی در مسابقات آسیایی وزنه زده اند.
جابهجایی رکوردهای آسیایی و جهانی در مسابقات قهرمانی آسیا به میزبانی کره جنوبی نشان داد که آسیاییها در برخی از اوزان حرف اول و آخر را در وزنهبرداری میزنند. دقیقاً در این دوره ۶۹ رکورد جابهجا شد تا نشان دهد در کره جنوبی چقدر رقابتها حساس بوده است. اما در این سطح از مسابقات نواب نصیر شلال توانست در اولین تجربه مربیگریاش تیم ایران را قهرمان قاره کهن کند، آن هم در کوتاهترین زمان ممکن اردو. دارنده مدال طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن هر چند جوان بود اما تجربهاش بر همه چیز چربید و ایران را بر بام قاره کهن برد.
* برخی به قهرمانی امتیازی تیم ملی انتقاد داشتند. انتقادها را قبول دارید؟
نمیدانم چرا بهدنبال کمرنگ جلوه دادن عنوان ایران در قاره کهن هستند. اگر قهرمانی تیمی در قاره آسیا اهمیت ندارد چرا به ما کاپ تیم نخست را دادند؟ این عنوان پس از چند سال به ایران بازگشت. من میگویم هر ۲ عنوان حائز اهمیت است. ورزشکاران ما تقریباً بیشتر حرکتهای خود را صحیح انجام دادند. پنج وزنهبردار ما مدال گرفتند و با این فرصت کوتاه خیلی خوب کار کردند. آنها رکوردهایی زدند که تا به حال ثبت نکرده بودند، مانند مصطفی در دسته ۸۹ کیلوگرم و علیرضا یوسفی هم در دسته فوق سنگین. همه اینها نشان دهنده این است که ملیپوشان ما موفقیت میخواهند. این روند ادامه پیدا کند در آینده بیشتر شاهد موفقیتهای آنها خواهیم بود.
* پس چرا در این دوره قهرمانانی مانند فارس الباخ و لسمن پارادز فقط وزنکشی کردند؟
به نظر من اگر آنها نیز حضور داشتند، نمیتوانستند به راحتی به مدال برسند. برخی از قهرمانان آسیا توانستند وزنههایی بالاتر از رکورد فارِس و پارادز را در این مسابقات مهار کنند.
* کیانوش رستمی چطور مصدوم شد؟
کیانوش تا پیش از اعزام به کره جنوبی مشکلی نداشت اما در جینجو گفت که در هواپیما مصدوم شده است. ما به تمام وزنهبرداران اعلام کردیم که باید در کرهجنوبی وزنه بزنند. کیانوش نیز مشکلی با این کار نداشت اما در جینجو گفت که مصدوم است. در مسابقات دسته ۸۹ کیلوگرم از وی خواستیم که ۲ وزنه نرمال بزند و این کار را کرد.
* اگر مصدوم بود چرا برای حرکت دوم و سوم روی تخته آمد؟
این سؤال را باید از خود کیانوش پرسید.
* در دسته ۱۰۲ کیلوگرم سهراب مرادی پس از ۲۴ ماه در یک مسابقه رسمی به روی تخته رفت، عملکرد وی را چگونه ارزیابی میکنید؟
این رقابتها برای سهراب مرادی بسیار خوب بود چرا که بعد از ۲ سال، یک مسابقه رسمی را تجربه کرد. نظر من و سایر اعضای کادر فنی بر این بود که وی در مسابقه حضور داشته باشد و رکورد مجموع برای حضور در جدول گزینشی المپیک را ثبت کند. سهراب برای حضور در دسته ۱۰۲ کیلوگرم رقابت سختی با مدعیان داخلی دارد. در این دسته چند مدعی هستند و در نهایت کسی انتخاب خواهد شد که بهترین رکورد ممکن را به ثبت برساند. حتی احتمال حضور علی هاشمی و نفراتی از دسته ۹۶ کیلوگرم هم وجود دارد. این دسته در ایران و جهان از پرترافیکترین دستههای المپیکی به شمار میرود.
* در فوق سنگین روی سکو نرفتیم، علت چیست؟
یکی از سنگینترین رقابتها بود که برای ما خوب سپری شد زیرا حرکتهای آخر وزنهبرداران ما تبدیل به مدال شد. تلاش زیادی کردیم. مدام باید جدول مسابقات را چک میکردم. به نظرم الان وزنهبرداران ما میدانند در چه جایگاهی قرار دارند و چقدر باید تلاش کنند. کاستیها را باید برطرف کنیم و از مسابقات آینده به لحاظ مدالی و عنوانی بهترین آسیا باشیم.