کمال تبریزی در گفتگویی درباره وقایع مختلف سیاسی و فرهنگی صحبت کرد.
درباره مارمولک
خیلی برخوردهای تند صورت گرفت و جو وحشتناکی علیه فیلم ایجاد کردند. بهطوریکه منوچهر محمدی، تهیهکننده فیلم چندبار از ترس، نصفشب به من زنگ زد و گفت، کمال میخواهند ما را اعدام کنند؟ درحالیکه همین فیلم ۲۰سال بعد از تلویزیون پخش شد یا بعدها خیلیها که از آن خوانشمنفی کرده بودند و مخالف فیلم بودند، اعتراف کردند که پشیمان شدهاند و ایکاش اینفیلم توقیف نمیشد. الان شرایط طوری شده که گاهی حسرت گذشته را میخوریم که قبلاً خیلی راحتتر و با موانع و دستاندازهای کمتری میتوانستیم فیلم بسازیم.
درباره سرزمین کهن
من دائم با مسئولان تلویزیون در سطوح مختلف گفتوگو میکنم که تکلیف این سریال را روشن کنند. حتی گفتم، اگر نمیخواهید یا نمیتوانید سریال را پخش کنید، با یک پلتفرم به توافق برسید که از آنجا پخش شود. بهنظرم در پلتفرم، سریال بیشتر و بهتر هم دیده میشود اما هنوز به هیچ نتیجهای نرسیدیم.
درباره نقشش در تسخیر سفارت
ما رفتیم از آنهایی که از دیوار بالا رفتند، عکس و فیلم بگیریم (خنده). جدا از شوخی ما چندنفر جزو تنها کسانی بودیم که از آنواقعه عکس و فیلم داشتیم. یادم هست که این فیلمها را با دوربین سوپرهشت «ده چهارده» گرفته بودم. من و آقای حاجیمیری فیلمبرداری میکردیم و دوستاندیگر عکس میگرفتند. میدانید قیمت آن فیلمها چقدر بود اگر ما میخواستیم آن را به یک آژانسخبری بفروشیم.
ما آنموقع در کمال سادگی یا شاید بهخاطر روحیه انقلابیای که داشتیم، هرچه گرفته بودیم، بدون هیچگونه دریافتیای به صداوسیما تحویل دادیم؛ درصورتیکه میتوانست منبعدرآمد بالایی برای ما باشد. بعدها من یکسری تحقیقات هم درباره تسخیر سفارت و آدمهای مختلفی که در آن مشارکت داشتند، انجام دادم چون قصد داشتم یک فیلم طنز درباره آن بسازم. چون در آن تحقیقاتی که انجام دادم به اتفاقاتی رسیدم که زمینه و ظرفیت طنز و کمدی هم داشت. بهجرأت میتوانم بگویم اگر اینفیلم ساخته شود، بهاندازه فیلم «مارمولک» میتواند جذاب باشد