فریبا سهرابی بازیگر فیلم کوتاه «صونا» گفت:« به مخاطبان توصیه می کنم این فیلم را ببینند چون علاوه بر این که با آن همزادپنداری می کنند تا چند روز ذهنشان درگیر آن خواهد بود. »
«صونا» روایت مشکلات یک دختر در زمینه ازدواج و نیز قید و بندهای اجتماعی است. فیلم همچنین به برخی خرافهها نقد وارد میکند. این فیلم را زهرا ترکمانلو ساخته که در بخش رقابتی چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران پذیرفته شده است.
فریبا سهرابی بازیگر فیلم در ابتدای این گفتگو یی یادآور شد: از سال ۱۳۹۳ وارد بازیگری شدم اما از خیلی قبلتر به حضور در این عرصه علاقه داشتم؛ چون در تبریز زندگی میکنم بازیگری و آموزش دیدن در این عرصه را منوط به حضور در آموزشگاههای تهران میدانستم و پشت گوش میانداختم تا این که در نهایت در تبریز به آموزشگاهی رفتم و در همان جلسات اول به حضور برای یک سریال در شبکه تبریز دعوت شدم و بازی من در سریال «طاهره » در این شبکه استانی منجر به حضور به سریالی دیگر شد و این جرقه حضور من در بازیگری بود.
وی خاطرنشان کرد: دو سال پیش خانم ترکمانلو که بازی من را در فیلم «خانه» به کارگردانی مرحوم اصغر یوسفی نژاد و فیلم کوتاه «بچه» دیده بودند ابراز تمایل کردند که من در فیلم ایشان باشم و پس از آن که فیلمنامه را خواندم بسیار خوشم آمد چرا که قصه این فیلم و واقعیت آن در فضای شهر ما بسیار برایم ملموس بود و با کمال میل در این کار حضور پیدا کردم.
فریبا سهرابی گفت: بازی من بیشتر برپایه حس است و این گونه که می گویند این یکی از نقاط قوت بازی من است که با حس جلو می روم. علت این که نقش مقبول افتاده این است که من با این نقش بسیار همراه شدم و در مدت ۵ ماه قبل از شروع کار مدام در ضمیر ناخودآگاه و آگاهم با این نقش درگیر بودم. خانم ترکمانلو از من نخواسته بود که ابروهایم را دست نزنم اما خودم چون میخواستم حس دختر سن بالای سنتی را برای مخاطب قابل درک کنم حتی ظاهرم را هم با این نقش تطبیق دادم. دخترانی از جنس صونا را زیاد دیده بودم و درباره حس و حالشان شنیده بودم به همین دلیل حسی که گرفتم قوی بود و این حس منتقل شد.
او درباره تمرینهایش برای رسیدن به این نقش گفت: تمرین های ما زیاد نبود. در بهمن ماه صحبت کردیم و قرار بود اسفند شروع به کار کنیم اما وقفهای افتاد. جلسات صحبت های من و کارگردان بسیار زیاد بود؛ جلساتی که در مورد حس و حال صونا حرف زدیم و تغییراتی را ایجاد کردیم و اصلاحاتی را رقم زدیم و جلو رفتیم و اینها ۵ ماه طول کشید و تمرین حضوری چیزی حدود ۳ جلسه بود.
این بازیگر همچنین اذعان داشت: کسانی که فیلم را دیدند به جز عوامل فیلم، تعداد کمی بودند که من را می شناسند؛ اما زمانی که من با این فیلم در جشنواره فیلم بوشهر حضور داشتم بازخوردها بسیار خوب بود و انتظار نداشتند که فیلمی در چنین سطح ساخته شود و پس از آن پیام هایی که گرفتم برایم بسیار دلگرم کننده بود؛ همچنان که حضور بین المللی این فیلم برایم افتخار بسیار بزرگی است.
سهرابی در پاسخ به اینکه در فیلم برخی عقاید عجیب مطرح میشود، چقدر آنها را در جامعه لمس کردید، گفت: نه تنها در جامعهای که من در آن هستم بلکه مسائلی مثل عقیده به خرافه حتی در سطح جهانی هم وجود دارد. بعضا چیزهایی را در کشورهای مختلف و نه صرفا در جهان سوم که در کل دنیا می بینیم که تعجب برانگیز است ولی آنچه در فیلم «صونا» بیان میشود واقعی است. نه این که بگویم هرروز دور و برمان هست ولی هست و تا مدتها خواهد بود. حتما نسبت به گذشته کمرنگ شده است چون آگاهیها بیشتر شده است اما باید گفت که متاسفانه همچنان هست.
او در پایان گفت: به مخاطب حرفهای و کسی که فیلمساز است به دلیل خوش ساخت بودن «صونا» توصیه میکنم که حتما این فیلم را ببینند و به مخاطب عام نیز پیشنهاد میکنم این فیلم را ببیند. چون هم می تواند با آن همزادپنداری کند و هم این که حس خوبی پس از دیدن این فیلم پیدا کند از این بابت که حتی چند روز پس از دیدن میتواند به آن فکر کند و ذهنش درگیرش خواهد بود.
جشنواره فیلم کوتاه تهران از ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۲ برگزار میشود.