مواد لازم
هویج: نیم کیلو
سیب: ۲ عدد
به بزرگ: ۲ عدد
شکر: ۱ کیلو
پودر هل: نصف قاشق چایخوری
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای پختن این مربای خوشمزه، اول شکر را داخل یک قابلمه (ترجیحا مسی) متوسط بریزید و تا نیمه قابلمه را از آب پر کنید. مخلوط آب و شکر را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کم کم جوش بیاید. سیبها و هویجها را پوست و بعد از آن هرکدام را جداگانه رنده کنید. به را با پوست بهصورت جداگانه رنده کنید. تخم به را داخل یک لیوان بریزید و کمی آب جوش به آن اضافه کنید و روی بخار کتری بگذارید تا لعابی شود. وقتی ترکیب آب و شکر جوش آمد و کم کم به قوام رسید، مخلوط هویج و به رنده شده را داخل آن بریزید و اجازه بدهید نیم ساعت با حرارت کم بجوشد.
در مرحله بعد سیب رنده شده را داخل قابلمه بریزید. تخم به را از صافی رد کنید و آب لعابدار آن را داخل قابلمه مربا بریزید. اجازه بدهید مربا یک ساعت دیگر با حرارت کم بجوشد. در مرحله آخر هل، گلاب و آبلیمو ترش را به مربا اضافه کنید و هم بزنید. حالا یک دمکنی روی درب قابلمه بگذارید و مربا را به مدت نیم ساعت با حرارت کم دم کنید تا مربا خوشرنگ و جا افتاده شود. بعد از اینکه مربا آماده شد، اجازه بدهید داخل قابلمه بماند تا کاملا خنک شود؛ سپس مربای خوشمزه مخلوط را داخل شیشههای خشک و تمیز بریزید و در جای خشک و خنک یا داخل یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم
ـ سعی کنید برای پخت مربا همیشه از قابلمه مسی استفاده کنید تا مربای شما خوشرنگ شود.
ـ لعاب تخم به، به خوشرنگ شدن مربا کمک میکند، پس آن را حذف نکنید.
ـ اگر مربا زیادی غلیظ شود، بعد از خنک شدن و مدتی ماندن، شکرک میزند، پس به میزان آبی که اضافه میکنید و غلیظ شدن مربا توجه کنید. اگر مربا در انتهای پخت خیلی غلیظ و سفت شد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. یکی از راههای تشخیص جا افتادن و آماده بودن مربا این است که یک قاشق از شیره مربا را توی یک پیاله یا نعلبکی بریزید و آن را کنار بگذارید تا سرد شود. بعد نعلبکی را بچرخانید، اگر شیره غلیظ بود و بهراحتی توی ظرف تکان نمیخورد؛ یعنی مربای شما جا افتاده و آماده است.
ـ برای نگهداری مربا از شیشههای خشک و تمیز استفاده کنید که درب فلزی سالم و بدون فرورفتگی یا سیاهی داشته باشند.
ـ سعی کنید برای تهیه هر نوع شیرینی و مربا حتما از هل سبز استفاده کنید؛ زیرا هل سبز عطر و بوی بیشتری نسبت به هل سفید دارد.