کمالالملک سینمای ایران آخرین سکانس زندگی را بازی کرد
جمشید مشایخی، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون ایران، پس از ۱۰ روز بستری بودن در بیمارستان، ساعت ۲۱ امشب درگذشت.
به گزارش دیدار امروز:جمشید مشایخی، بازیگر نقشهای ماندنی سینمای ایران، امشب (سهشنبه ۱۳ فروردین) پس از مدتی بستری بودن در بیمارستان درگذشت.
سام مشایخی، فرزند این بازیگر پیشکسوت، با تایید این خبر، اعلام کرد جمشید مشایخی ساعت ۲۱ امشب در بیمارستان عرفان تهران به دلیل ایست قلبی درگذشته است. او توضیح داد که پدرش از آغاز تعطیلات نوروزی بستری بوده است و از همه خواسته در اینباره اطلاع رسانی نکنند.
فرزند جمشید مشایخی، بالا بودن کراتین خون و نارسایی ریه و قلب را دلیل بستری شدن کمالالملک سینمای ایران در بیمارستان اعلام کرد.
جمشید مشایخی ششم آذر ۱۳۱۳ در تهران به دنیا آمد. در سن ۸۴ سالگی دار فانی را وداع گفت.
این بازیگر پیشکسوت، سال ۱۳۳۶ به استخدام اداره هنرهای دراماتیک درآمد و بازی روی صحنه را هم از همان دوره آغاز کرد. از اواخر دهه ۳۰ خورشیدی و با آمدن تلویزیون به ایران، مقابل دوربین تلهتئاترها قرار گرفت و نخستین کارهای تصویریاش را به ثبت رساند.
«خشت و آیینه» کار ابراهیم گلستان، نخستین نقش سینمایی جمشید مشایخی بود که با فیلمهایی چون «گاو» به کارگردانی داریوش مهرجویی، «قیصر» کار مسعود کیمیایی، «شازده احتجاب» ساخته بهمن فرمانآرا و «سوته دلان» به کارگردانی علی حاتمی در پیش از انقلاب ادامه یافت.
او در دهههای ۶۰ تا ۹۰ خورشیدی، در دهها فیلم سینمایی دیگر بازی کرد که از آن میان میتوان به «کمالالملک» به کارگردانی علی حاتمی، «گمشده» کار مهدی صباغزاده، «سرب» به کارگردانی مسعود کیمایی، «روز واقعه» از شهرام اسدی، «خانهای روی آب» و «یک بوس کوچولو» ساختههای بهمن فرمانآرا اشاره کرد.
«داستانهای مولوی» و «سلطان صاحبقران» به کارگردانی علی حاتمی، دو سریال شاخص تلویزیونی این بازیگر در دهه ۵۰ خورشیدی هستند. «پاییز صحرا» کار اسدالله نیکنژاد، «هزار دستان» از علی حاتمی، «امام علی» به کارگردانی داود میرباقری و «تبریز در مه» ساخته محمدرضا ورزی هم از سریالهایی بودند که جمشید مشایخی پس از انقلاب در آنها نقش آفرینی کرد.
دیدار امروز ،این ضایعه را به خانواده سینما و تلویزیون و خانواده گرانقدر ایشان تسلیت می گوید