شیرین پلو یک غذای مکمل مجالس شادی است و به تنهایی مصرف نمیشود و حتما در کنار غذاها و برنجهای دیگر سرو میشود. این مقدار برای چهار نفر در نظر گرفته شده است.
برنج – ۵۰۰ گرم
سینه مرغ -۴۰۰ گرم
خلال نارنج -۸۰ گرم
خلال بادام – ۱۲۰گرم
خلال پسته – ۱۲۰ گرم
هویج خلال شده -۲۰۰ گرم
شکر- ۲۰۰ گرم
گلاب – ۶۰ گرم
زعفران حل شده در آب جوش – یک دوم لیوان
روغن برای برنج – ۱۲۰ گرم
هل ساییده شده – ۸گرم
کره برای سرخ کردن مرغ –
۸۰ گرم
ابتدا برنج را خیس و سپس دم میکنیم. طی دم کشیدن برنج، خلال های نارنج را سه دفعه داخل آب جوش می گذاریم تا تلخی آن گرفته شود. به اینصورت که آب را میگذاریم به ۱۰۰ درجه برسد سپس خلال های نارنج را داخل آب جوش می ریزیم تا چند دقیقه خوب بجوشد سپس آب کش می کنیم و آب آنرا دور می ریزیم و دوباره آب را به جوش می آوریم و خلال های نارنج را داخل آب جوش میریزیم ومیگذاریم چند دقیقه ای بجوشد و این کار را یک بار دیگر نیز تکرار میکنیم . با این کار تا حدودی تلخی خلال های نارنج گرفته میشود سپس مقداری آب، روی خلال های نارنج می ریزیم و میگذاریم به جوش بیاید، در ادامه شکر، هویج خلال شده، خلال بادام، خلال پسته، هل ساییده شده یا عرق هل و گلاب را به خلال های نارنج اضافه می کنیم و میگذاریم خوب بجوشد، شکر به خورد مواد برود و شربت آن غلیظ شود. در این فاصله تکه های مرغ را در مقداری کره تفت
می دهیم تا خوب پخته شود (البته میتوان سینه های مرغ را آب پز هم کرد) سپس همراه زعفران به مواد اضافه میکنیم و بعد از دم کشیدن برنج مواد را با برنج مخلوط و سرو میکنیم .