کارگردان فیلم های «ربوده شده» و «طبقه سوم» حضور برخی از بازیگران بی نام و نشان در مراسم فرش قرمز جشنواره ها و بزرگنمایی آنان در فضای مجازی را معضل فعلی برخی از فستیوال های داخلی دانست.
بیژن میرباقری در گفت وگویی فیلم درباره اهمیت جشنواره های متعدد داخلی و جایگاه آنها در سینمای ایران اظهار داشت: جدا از اهمیت داشتن یا بی اهمیت بودن برگزاری جشنواره های متعدد داخلی و اینکه آیا این فستیوال ها برای سینمای ایران مفید واقع خواهد بود، به نظرم مسئله مهمتری که باید در اینجا به آن پرداخت حضور برخی از افراد بی نام و نشان با لباس های عجیب در این جشنواره ها است که دیگر تبدیل به یک معضل شده. متأسفانه برخی از این افراد برای خودنمایی در فرش قرمزها حضور می یابند و در ادامه شبکه های اجتماعی و پیج های خبری نیز برای بازدید بیشتر مخاطب، تصاویر آنان را منتشر می کنند. در واقع موضوع سلبریتی سازی کاذب در سینمای ما، بحث به مراتب مهمتری است که تنها متکی به جشنواره های موجود نیست.
وی افزود: متأسفانه خطر تبلیغات کاذب و اخبار سفارشی برخی از مدیران روابط عمومی در فضای مجازی، از وجود جشنواره های بی اهمیت بسیار بیشتر است و عواقب به مراتب بدتری در پی خود دارد. بارها مشاهده کرده اید که یک سایت و یا صفحه ای در فضای مجازی اعلام کرده که فلان بازیگر پرفروش ترین بازیگر چند مقطع اخیر بوده، حالا جدا از صحت و سقم ماجرا این نوع الگوسازی برای فیلمسازی که می خواهد بازیگری را برای فیلمش انتخاب کند شرایط را دشوار خواهد کرد. به عنوان مثال من چندی پیش از کارگردانی شنیدم بازیگری در یک پروژه سینمایی اعلام کرده به دلیل بالا رفتن تعداد «فالوورهایش» خود را محق می داند که دستمزد بالاتری دریافت کند. وقتی این میزان از بزرگنمایی افراد در فضای مجازی شکل می گیرد آیا برای تبعات احتمالی آن نیز چاره ای اندیشیده شده است؟!
میرباقری گفت: اگر بازیگری در جشنواره ای جایزه بگیرد، سایت ها و پیج های اینستاگرام براساس الگوی برندهایی که آن فرد می پوشد، پول، فروش و…، حضور آن بازیگر در فرش قرمز را به شکل های مختلف تبلیغ و اطلاع رسانی می کنند. حالا تصور کنید آن بازیگری که زحمت کشیده و از قضا بازی خوبی نیز ارائه داده ولی به اصطلاح امروزی ها «پولساز» نبوده به همین دلیل وی را در نهایت بی انصافی به حاشیه می رانند.
این کارگردان در پایان افزود: باید مقداری واقع بین باشیم و به این درک برسیم که اگر ۱۰۰ نفر در شبکه های مجازی مشغول الگوسازی های نادرست هستند، نباید معیار و سنجش را بر اساس ادعاهای آنان قرار دهیم؛ در صورتی که همه می دانند نیروهای واقعی مشغول در سینما این افراد نیستند. این فضاهای تبلیغاتی در جشنواره ها فضای مسمومی را در تولید ایجاد می کند و باید برای آن هر چه زودتر چاره ای اندیشید.