کسی که به نوعی علی کریمی را در فوتبال ایران کشف کرد ، می گوید این بازیکن با استعداد هیچ وقت از فوتبال لذت نمی برد اما حالا این علاقه را در تصمیمات فوتبالی او می بیند!
ابوالفضل جلالی مدیر برنامه های پیشین، عضو تیم سرپرستی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۱۹۷۸ و مدیر برنامه های پیشین علی کریمی که نقشی مهم در درخشش این ستاره فوتبال ایران داشته،در ابتدا صحبتهای خود درمورد سابقه خود میگوید: «کار مطبوعاتی خودم را با دنیای ورزش آغاز کردم و به همراه چند نفر دوستان و به سرپرستی آقای بیژن رفیعی، مجله دنیای ورزش را تشکیل دادیم. زمانی که ما کارمان را شروع کردیم، کیهان ورزشی به تنهایی، یکهتاز نشریات ورزشی بود، اما با کاری که ارائه دادیم، تیراژ کار ما حتی از کیهان ورزشی هم بیشتر شد و به یکی از نشریات مورد علاقه جوانان و مردم تبدیل شدیم.»
نام ابوالفضل جلالی همواره در مطبوعات ورزشی و رسانهها با نام علی کریمی، بازیکن اسبق تیم ملی گره خورده و وقتی نام او در جمعی از اهالی رسانه مطرح میشود، همه همواره به یاد علی کریمی میافتند، چراکه او بهعنوان کاشف علی کریمی شناخته میشود.
او درباره رابطهاش با علی کریمی گفت: «کریمی یکی از بازیکنانی بود که من به او خیلی علاقهمند بودم، تلاش کردم تا استعدادش را نشان دهد. با اینکه این کارها منفعت مالی برای من نداشت، اما تلاش میکردم که بقیه استعدادهای جوان شکوفا بشوند. البته همانطور که یکبار در کمپ تیم ملی ایران هم گفتم که کریمی اگر نیاز مالی نداشت، از فوتبال خداحافظی میکرد و این کمبود انگیزه در ابتدا باعث شد خود من و بعد بقیه دوستداران او افسوس بخورند. او یکی از استعدادهای جهانی بود، اما پشتکار و همت لازم را نداشت. در حال حاضر اما اوضاع تغییر کرده و او به فوتبال علاقهمند شده است و تلاشهایی هم میکند، اما او نمیتواند در فوتبال ایران موفق شود یا مربی پرسپولیس شود، چراکه آدم روراستی است و انتظار دارد، حرف و عمل افراد یکی باشد.»
جلالی بهعنوان یکی از پیشکسوتان عرصه رسانه، نظر و عقیده جالبی درباره حذف عادل فردوسیپور و برنامه نود دارد.
او درمورد این اتفاق میگوید: «تمام مخاطبین که برنامه نود کسب کرده بود، بهخاطر مسائل حاشیهای و جنجالی فوتبال ایران بود، چون عادل فردوسیپور هنرمندانه فهمیده بود که مردم چه چیزی را دوست دارند. در مدت بیست سال، باعث شده بود که این برنامه پررونق بشود. حذف نود هم بهدلیل مسائل نامعلوم داخلی شبکه سه رخ داد؛ این اتفاقات از این جهت نامعلوم است که نه شبکه سه بیانیهای صادر کرده و نه عادل کلامی در اینباره صحبت کرده و یکی از انتقادات به او هم همین است و به این دلیل که هیچ چیز معلوم نیست، من نمیتوانم نظر قطعیای داشته باشم.»
از او درباره درست یا غلط بودن خبر حذف علی دایی پرسیدیم تا او نظر او را در این مورد جویا شویم.
او در این مورد به ما گفت: «صحبتهایی در این مورد هست و خود دایی هم گفته که پرسپولیس و تیم ملی من را میخواستند، اما بنا نشد به این تیمها بروم. دایی نیاز مالیای به پول فوتبال ندارد، اما بهدلیل علاقه شدیدی که به فوتبال دارد نمیتواند از این ورزش دور بماند. او حتی شده بهصورت مجانی میخواهد در کنار فوتبال باشد.»
کارلوس کیروش، سرمربی سابق تیم ملی ایران، یکی از شخصیتهایی است که نظرات جامعه فوتبال نسبت به او بهشدت دوگانه است و درگیریهایی که او با برانکو داشت، فضا را بیش از پیش دو قطبی کرد.
جلالی در اینباره میگوید: «کسی نمیتواند کارایی، اسم و ابهت کیروش را تکذیب کند. حتی اگر در تیمهای بزرگ موفق نبوده، اما حضورش در این تیمها نشاندهنده کلاس او است. او با سیطرهای که از خود به جا گذاشت، همه را مطیع خود کرد. نتایج کیروش در فوتبال ایران واقعا قابلقبول بود و تاکتیک دفاعی خوبی داشت و مقابل تیمهای بزرگ جهان نتایج خیلی خوبی گرفته بود، اما سر سازشی با مربیان داخلیای مثل نکونام، کریمی و نمازی نداشت و چون از هواپیما میترسید حضوری در شهرستانها نداشت و بیشتر مدت قراردادش را در خارج از ایران بود و البته این به مسئولین فدراسیون برمیگردد که نتوانستند بهرهبرداری لازم را از او داشته باشند و یکی از دلایل این اتفاق این است که کسی که سرپرست تیم ملی بود، یکی از کارمندان کیروش بود و برای همین نمیتوانست کیروش را کنترل کند. اختلافات او با برانکو از این ضعف مدیریتی نشات میگرفت و این باعث درگیری هواداران پرسپولیس با تیم ملی میشد.»
جلالی بهعنوان کسی که سالهای زیادی در ورزش ایران فعالیت کرده و شناخت کافی از ساختار ورزش ایران دارد، دیدگاه جذابی را درباره فساد فوتبال ایران مطرح میکند.
او در صحبتهای خود میگوید: «ورزش ایران به مقدار زیادی فاسد است؛ وقتی که شما کنترلی روی عوامل نداشته باشید، افراد سواستفادهکننده از این فرصت استفاده میکنند و در همه جا جای افرادی که با پولهای سیاه به فوتبال لطمه میزنند. این فقط قسمتی از فساد است و درباره مدارس فوتبال هم صحبتهای زیادی وجود دارد و نیازی نیست که من صحبت کنم. اینها ناشی از نبودن یک قدرت لازم با شناخت کافی در فوتبال و ورزش است و تا بخواهید فساد در فوتبال وجود دارد. کمیته انضباطی، اخلاق و استیناف هم تابع رئیس فدراسیون هستند و آرای فینال جام حذفی هم نمونه مشخص این اتفاق است.»
گرایش به سرمربیهای خارجی از پیش از انقلاب در فوتبال ایران وجود داشته، اما در چند سال گذشته تب استفاده از مربی خارجی به اوج خود رسیده. تیمهای پایتختنشین استقلال و پرسپولیس در پایان فصل گذشته مربیان خارجی خود را تغییر دادند و کار را به مربیان خارجی دیگری سپردند تا نشان دهند که تب این موضوع هنوز هم در فوتبال ایران داغ است. از جلالی درباره شرایط این دو تیم بعد از شفر و برانکو پرسیدیم.
جلالی در پاسخ به سوال ما گفت: «شفر حضور موفقی نداشت، اما برانکو خودش را ثابت کرد و رفتنش لطمه شدیدی به پرسپولیس میزند. شفر اخراجی بود و به استقلال آمد و این قضیه برای کالدرون هم وجود دارد. ویلموتس هم در سالهای اخیر مربی موفقی نبوده.»
او درباره نفوذ خودش در فوتبال کشورهای حاشیه خلیجفارس میگوید: «زمانی که در امارات، دستیار مهاجرانی بود این نفوذ را داشتم ولی کمکم از فوتبال فاصله گرفتم به کارهای تجاری مشغول شدم. اگر آن زمان بازیکنی به آن کشورها میآمد کمکش میکردیم تا پیشرفت کند، اما الان کاری نداریم.»
او درباره فعالیت هنری خود میگوید: «من قبلا خبرنگار هنری بودم و در مجله جوانان کار میکردم. برای اینکه تیراژ مجله بالاتر، یک چهره هنری را در کنار یک چهره ورزشی میگذاشتم و این کار را من میکردم؛ مثلا بهروز وثوقی و ناصر حجازی. در امارات فعالیتم کم شد، اما به هنرمندان برای کارهایشان کمک میکردیم.»
او درباره اردوی لغو شده پرسپولیس در کانادا میگوید: «میگفتند انجمنی پرسپولیس را دعوت کرده است، اما از هرکسی پرسیدم، اطلاع دقیقی نداشت و اگر این خبر صحت داشت، پرسپولیس در همان زمان دچار چالشهایی با برانکو و بعد بازیکانش شد و مدیرعامل باشگاه هم شرایطش بهم ریخت تا نتواند در این اردو حاضر شود، اما معلوم نیست که این خبر درست بود است یا نه.»
او درباره شرایط این روزها خودش میگوید: «فعلا در کانادا و تورنتو هستم؛ البته بیشتر سال هم امارات هستم و برای فرار از گرما به کانادا آمدم.»