آش
گوشت سردست – ۴۰۰ گرم
نخود ، لوبیا سفید و قرمز- ۲ پیمانه
عدس -یک پیمانه
برنج – ۲٫۵ پیمانه
تره -۵۰۰ گرم
ترخون -۵۰ گرم
پیاز – ۴ تا ۵ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن – به میزان لازم
حبوبات را از شب قبل خیس و چندین بار آبش را خالی کنید و بپزید.
یکی از پیازها را همراه گوشت خوب تفت دهید. کمی فلفل و زردچوبه به آن بیفزایید، روی گوشت آب بریزید و اجازه دهید تا بپزد. توجه داشته باشید که وقتی گوشت پخت، نمک را اضافه کنید.بقیه پیازها را خلالی خرد کنید.
بعد از تفت دادن پیاز ، تره و ترخون خردشده را اضافه کنید و اجازه دهید تا خوب تفت بخورد. سپس فلفل و زردچوبه را بیفرایید.
گوشت را هم اضافه کنید و روی آن آب بریزید.وقتی سبزی کمی پخت ، برنج را اضافه کنید تا برنج کمی نیم پز شود. یک سوم از حبوبات را جدا و چرخ کنید و با باقی مانده حبوبات به آش اضافه کنید. مرتب آش را هم بزنید تا خوب جا بیفتد.
خواص تره
مصرف تازه این گیاه برای رفع یبوست دایمی، ترش کردن سوء هاضمه، چاقی همچنین تسکین درد مفاصل و نقرس مفید است.
مصرف سوپ یا شربت تره برای معالجه تمام بیماری های حاد و مزمن دستگاه تنفسی اثر شفا بخش دارد، برای درمان گریپ، گلو درد، گرفتگی صدا و سیاه سرفه مفید است و اثر خلط آور دارد.