یک کارشناس گفت: ۹۰ تا ۹۵ درصد بازیکنان خارجی حاضر در فوتبال ایران بیکیفیت هستند.
حضور بازیکنان بی کیفیت خارجی در باشگاه های ما تبدیل به معضلی بزرگ برای فوتبال کشورمان در عرصه های داخلی و حتی بین المللی شده است. زیرا این بازیکنان با شکایت به فیفا باعث ایجاد بدبینی نسبت به فوتبال کشورمان می شوند و از سوی دیگر، پرداخت دستمزدهای کلان به بازیکنان بی کیفیت باعث عدم استفاده از بازیکنان شایسته ایرانی می شود. در این زمینه با ابراهیم قاسمپور گفت و گویی انجام دادیم که در زیر می خوانید:
* ۹۵ درصد بازیکنان خارجی بی کیفیت هستند
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، در مورد حضور بازیکنان و مربیان خارجی در فوتبال ایران گفت: در مورد بازیکنان میگویم تا جایی که ما این بازیکنان خارجی را دیدهایم، ۹۰ تا ۹۵درصد آنها بیکیفیت از کار درآمدهاند. در فوتبال ما قانونی هم گذاشته شد که فقط بازیکنان ملی بقیه کشورها بتواند به ایران بیایند اما این قانون کارآیی لازم را نداشت.
وی افزود: مثلاً اگر بازیکنی عضو تیم ملی بنگلادش باشد، به درد فوتبال ما میخورد؟ بعید میدانم چنین بازیکن ملیپوشی به کار فوتبال ما بیاید. پس، این قانون برای جلوگیری از حضور بازیکنان بیکیفیت خارجی تأثیر چندانی نداشته است.
* سود شخصی برخی مدیران عامل از جذب بازیکن خارجی
این کارشناس فوتبال با اشاره به نفع دلالان از حضور این بازیکنان خارجی، عنوان کرد: پشت صحنه این بازیکنان خارجی یکسری دلال هستند که سود خوبی از حضور آنها میبرند. متأسفم که بگویم برخی مدیران عامل باشگاهها نیز شاید از جذب چنین بازیکنانی نفع مالی میبرند که زیر بار قرارداد با این بازیکنان بیکیفیت میروند.
قاسمپور ادامه داد: این اتفاق در بیشتر باشگاههای ما رخ میدهد و بارها دیدهام در پرسپولیس و استقلال هم بازیکنان بیکیفیت خارجی حضور دارند. بازیکنانی که حتی برای دقایقی هم بازی نمیکنند اما با شکایت به مراجع بینالمللی پولهای کلانی از فوتبال ما میبرند. خیلی از این بازیکنان جایی در ترکیب اصلی تیمهای لیگ برتری ندارند و گاهی برای سیاهبازی، آنها را روی نیمکت مینشانند. کسی هم نظارتی بر قرارداد با این بازیکنان بیکیفیت خارجی نمیکند.
*برخوردی با مدیرعامل متخلف نمی شود
این کارشناس در مورد اینکه وقتی یک مدیرعامل باشگاه حاضر به امضای قرارداد با بازیکنان بیکیفیت خارجی میشود چه نهادی باید نظارت کند، اظهار داشت: متأسفانه شاهدیم برخی مدیران باشگاهها به کرار تن به جذب بازیکنان بیکیفیت خارجی میدهند. مگر میشود این اتفاق بارها و بارها رخ بدهد. در برخی باشگاهها مدیران عامل مرتب تغییر میکنند و مدیرعامل جدید که میآید، میگوید با مدیرعامل قبلی برخوردی نشد. پس ما هم ببریم و بخوریم. واقعاً نمیدانم چرا با مدیران متخلف که حتی تخلفشان گاهی ثابت میشود، برخورد قاطعی صورت نمیگیرد.
* حضور بازیکن بی کیفیت خارجی در سرخابی ها
قاسمپور با اشاره به دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: این دو را میتوانیم ویترین فوتبال باشگاهیمان بدانیم اما بارها دیدهایم که بازیکنان بیکیفیت خارجی در آنها میآیند. در حالی که هر دو باشگاه زیر نظر وزارت ورزش هستند و باید نظارت بیشتری بر جذب بازیکنان خارجی این دو تیم شود.
وی با اشاره به عملکرد سایر باشگاهها در این زمینه گفت: برخی باشگاهها مثل سپاهان بازیکنان نسبتاً خوبی جذب میکنند ولی همین بازیکنان هم ببینید در روز اول حضورشان چه مبلغ قراردادی داشتند و بعد از مدتی بازی در باشگاههای ما رقم قراردادهایشان چقدر زیاد شد.
* میدان دادن به جوانان شایسته ایرانی به جای خارجی های بی کفیت
این کارشناس فوتبال با اشاره به توان مالی کم باشگاههای ما گفت: باشگاههای حوزه خلیج فارس با پولهای کلانی که میدهند، بازیکنان مطرح و بزرگی را جذب میکنند که میتوانند در فوتبالشان تأثیرگذار شوند و اعتمادبهنفس بازیکنان آنها را بالاتر ببرند. باشگاههای ما توان پرداخت چنین مبالغی را ندارند. بهتر است به جای جذب بازیکنان بیکیفیت خارجی که باعث حیف و میل فراوان پول در باشگاهها ما میشود، به جوانان شایسته ایرانی شانس بازی بدهند.
* ارز مملکت را حیف و میل نکنیم
قاسمپور تأکید کرد: اگر قرار است برای بازیکنان بیکیفیت خارجی ارز بدهیم، بازیکنانی که حتی در سطح فوتبال ما نیستند، بهتر است این هزینهها خرج جوانان ایرانی شود. حتی پا را فراتر میگذرم و میگویم اگر بازیکن خارجی بیاید که هم سطح بازیکنان ما باشد یا نهایتاً ۱۰ درصد بهتر باشد، چرا ارز مملکت را حیف و میل و از کشور خارج کنیم؟ این فرصتها را به جوانان شایسته ایرانی بدهیم.