پرسپولیس بعد از تغییرات مدیریتی حالا ظاهراً تیم مدیریتی یکدستی دارد و حداقل اینکه سرپرست مدیرعاملی با هیأت مدیره همسو و هم نظر است. با این وجود مشکلات پیش روی باشگاه و بحرانهایی که همین حالا با آنها درگیر شده آنقدر گسترده و خطرناک است که میتواند عرصه را برای این تیم مدیریتی ظاهراً یکدست نیز تنگ کند.
از وقتی ویروس خطرناک کرونا در ایران گسترده شد به موازات آن اخبار نگرانکنندهای از باشگاه پرسپولیس رسید که ترسناکترینهایش مربوط به احکامی بود که ظاهراً برای فرار از محرومیتهایی که بر باشگاه سایه افکنده باید مبلغی بالاتر از ۴۰ میلیارد تومان فراهم شود.
دیروز هیأتمدیره باشگاه پرسپولیس برای دلخوش کردن بازیکنان و کادر فنی تیم اعلام کرد اولویت آنها پرداخت پول بازیکنان و کادر فنی است اما به نظر میرسد در اولین قدم از مدیریت چالشها باید رسیدگی به آیتمهای بحرانی را اولویتبندی کرد. هر چند به نظر میرسد هیأت مدیره پرسپولیس و در رأس آن رسول پناه با یک مأموریت غیرممکن مواجه است.
۱) چالشهای فیفایی: مهمترین، سنگینترین و خطرناکترین چالش پیش روی هیأت مدیره پرسپولیس مواجهه با احکامی است که از سوی کمیته انضباطی فیفا صادر شده و میتواند پرسپولیس را در کمتر از یک ماه دیگر با بحرانی تاریخی مواجه کند. باشگاه پرسپولیس در قبال آرای صادر شده پیرامون شکایت نفراتی چون برانکو، بودیمیر، گابریل و زلاتکو ایوانکوویچ در پروسه حقوقی ماجرا قرار گرفته و منتظر گرفتن شرح رأی و سپس اعتراض به استیناف است اما به نظر میرسد چارهای جز پرداختی به این شکایتها نباشد و هیأت مدیره باید دنبال فراهم کردن مبلغ عظیمی باشد که خطر محرومیت را از روی سر تیم دور کند. به نظر میرسد برای فرار از این خطرات و پروندههایی مثل گابریل کالدرون که در راه است باشگاه چیزی بیش از ۴۰ میلیارد تومان فراهم کند هرچند این پرسش مطرح است که از کجا؟
۲) خطر محرومیت داخلی: مدتی پیش خبر آمد به خاطر مطالباتی که بازیکنان و مربیان داخلی طی سالهای اخیر از باشگاه پرسپولیس داشتهاند و از کمیته انضباطی و استیناف حکم گرفتهاند، این باشگاه در خطر کسر امتیاز است. هیأت مدیره باید جزئیات این ماجرا را روشن کند و اصلاً بگوید باشگاه با چه مسألهای مواجه است.
۳) شفافسازی مالی اسپانسرها: داستان همکاری پرسپولیس با اسپانسرهایش پر از ابهامات و پیچیدگیهایی است که هیأت مدیره باید آنها را روشن کرده و مشخص کند باشگاه از قبل همکاری با شرکتهای طرف قراردادش چه میزان دریافتی خواهد داشت یا تا الان چقدر پول گرفته و چقدر خواهد گرفت. مسأله چکهایی که در اختیار اسپانسر قرار داده شده نیز جزئی از این ماجراست. همچنین باید مشخص شود واریزی هواداران به سامانههای هواداری به چه میزان بوده و کجا رفته است.
۴) رسیدگی به ابهامات مالی: انصاریفرد ضمن برشمردن مشکلاتی مثل پیشخور شدن ۷ میلیارد تومان واریزی شرکت ریحان فیلم، از گفتن جزئیات درباره این ماجرا و مسائلی از این دست طفره میرفت اما هیأت مدیره باید این ماجراها را مو به مو تشریح کرده و البته درصدد حل این معضل باشد.
۵) رسیدگی به معوقات پایهها: بازیکنان و مربیان تیمهای پایه پرسپولیس بیش از یک سال و نیم است مطالباتی نداشتهاند در حالی که رقم کلی طلب آنها شاید اندازه یک پنجم قرارداد یکی از بازیکنان بزرگسال نباشد. هیأت مدیره باید این معضل را حل کند و در اولویت برنامههایش قرار دهد، هرچند چون خطری برای باشگاه ندارد همیشه در آخرین ردههای پیگیری قرار میگیرد.
۶) پرداخت آپشنهای بازیکنان از فصل قبل: دریافتی بازیکنان در این فصل به ۵۰ درصد رسیده که عدد معقولی است اما بیشتر بازیکنان بابت آپشنهای قرارداد فصل قبلشان از باشگاه طلبکارند و هیأت مدیره باید برای این بدهیها که مجموعش عدد قابل توجهی هم میشود بودجه لازم را فراهم کند.
۷) پاس کردن چک رضایتنامه گلمحمدی: هیأت مدیره هر چه سریعتر باید چکی که باشگاه در اختیار شهر خودرو قرار داده را پاس کند وگرنه جریمهای به اندازه رقم همان چک (۵/۲ میلیارد تومان) به بدهیهای باشگاه اضافه خواهد شد.