شاه محمدی کارگردان و مستندساز جوان سینما، از جدیدترین فعالیتهای هنریاش گفت.
پیمان شاه محمدی کارگردان، تهیه کننده و تدوینگر در گفتوگو با خبرنگار ما، درباره آخرین فعالیتهای هنری خود گفت: به تازگی تدوین فیلم کوتاه «جایی در میان تمام پریشانیها» را انجام دادم. این اثر دیپلم افتخار بهترین فیلم را از فستیوال بینالمللی هالیوود اسکرینز کسب کرد. «جایی در میان تمام پریشانیها» جهان درونی و چندگانه شخصیت اصلی فیلم را روایت می کند که با سقوطهای پی در پی شخصیتی، مخاطب همراهش می شود. در داستان به نوعی توهم و واقعیت در هم میآمیزد. شیوه روایت غیر خطی فیلم و فرم زدگی اثر به آن قوت بیشتری میبخشد. بدین جهت، تدوین این اثر کمی متفاوت و غیر مرسوم پیش رفت.
این هنرمند به فعالیت در اثری دیگر اشاره کرد و گفت: فیلم کوتاه «۷ سال ۱۰ روز کم»، دومین تجربه و همکاری حرفهای من یا حمید نوری است. کار در این پروژه برایم بسیار شیرین و پرفراز و نشیب بود. این فیلم با نگاه انسانی و قصه عمیقی که دارد، تا انتهای داستان دست از سر مخاطب برنمیدارد.
این فیلمساز و تهیه کننده در ادامه بیان کرد: همکاری قبلی من با حمید نوری در فیلم «ایستگاه» بود که کسب جایزه بهترین صدابرداری و صداگذاری از جشنواره فیلم هیلاج، کسب جایزه بهترین فیلم از جشنواره سن خوزه کاستاریکا و راهیابی به چندین فستیوال بین المللی از جمله تصویر سال، ازمیر ترکیه و … را تجربه کرد. در حال حاضر فیلم «۷ سال؛ ۱۰ روز کم» هم مراحل فنی و پس از تولید را به پایان برده و آماده ارسال به جشنوارههای داخلی و خارجی است.
شاه محمدی همچنین گفت: مستند «گنج دره» محصول جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است که به موضوع زیست انسان و پیدایش کشاورزی در منطقه زاگرس میپردازد. حدود هشت هزار سال پیش بود که حرفه کشاورزی در منطقه زاگرس شکل گرفت و این مستند به این مسئله میپردازد.
وی در پایان تاکید کرد: اهمیت این مستند از لحاظ تاریخ و سابقه تامل برانگیز است. کاوش گروهی از باستان شناسان ایرانی و دانمارکی در یکی از کهنترین خاستگاههای پیدایش کشاورزی در جهان در این مستند روایت میشود. دشتها و کوهپایههای زاگرس در ایران، یکی از نخستین نمودهای یکجانشینی و آغاز انقلاب کشاورزی در تاریخ تحول انسان را در خود نهفته دارد. در حال حاضر این مستند در مراحل نسخه نهایی تدوین و صداگذاری است.