شبکه راشاتودی که شبکه مشهور روسیزبان است، چند روز قبل گزارشی را از تعدادی از دختران ایرانی منتشر کرد که در ارتفاعات روی یک تسمه راه میروند. خیلیها این گزارش را با نام «بندبازی» زنان ایرانی پخش کردند و به تحسین از جرأتی که این ورزشکاران به خرج دادند، پرداختند. بد نیست به همین بهانه نکاتی را درباره این رشته ورزشی بدانیم که البته با نام «اسلک لاین» در دنیا شناخته میشود و در ایران هم ورزشکاران بسیار محدودی دارد.
اسلک لاین، امنتر از فوتبال!
فقط چند تیم بدون اینکه زیر نظر فدراسیون یا انجمن خاصی باشند و از جایی حمایت شوند، پرچم رشته «اسلک لاین» را در ایران بالا نگه داشتهاند. محمدرضا آبایی، مسئول تیم ایران اسلک لاین که به عنوان نماینده ایران زیر نظر فدراسیون جهانی فعالیت میکند، درباره فعالیت ورزشکاران این رشته توضیح داده: «نام ورزش ما بندبازی نیست. اگر ورزشکاران این رشته را با این نام صدا کنید، عصبانی میشوند.
در اسلک لاین یک تسمه زیر پای ماست که حرکت و لرزش دارد و با دستانمان تعادل خود را حفظ میکنیم. عموم مردم فکر میکنند اسلک لاین یک رشته خطرناک است، اما من میگویم از رشته فوتبال هم امنتر است. این رشته در دنیا هم نوپاست. ما آمار رسمی از ورزشکاران اسلک لاین نداریم، اما شاید ۵٠ نفر هم نباشند کسانی که حرفهای این رشته را دنبال میکنند.»
١٨٠ متر با ریحانه روی تسمه باریک
به گفته ریحانه ارمغانی که یکی از دختران حرفهای فعال در اسلک لاین است، زنانی که در ایران به فعالیت در این رشته میپردازند، تعدادشان به ١٠ نفر هم نمیرسد. ریحانه با راهرفتن در ارتفاع کنار آمده و درباره رکوردهای خود میگوید: «خیلی تفاوتی نمیکند که در ارتفاع ٢٠٠ متری باشید یا دو هزارمتری چون کسی که حرفهای این ورزش را انجام میدهد، با راهرفتن در آن ارتفاع کنار آمده است. بیشتر طول مسیری که روی تسمه راه میرویم، مهم است و رکورد هر ورزشکاری محسوب میشود. رکورد من هم ١٨٠ متر است.»
شاید در نگاه اول همه تصور کنند که هر لحظه امکان دارد حادثهای برای ورزشکاران این رشته رخ دهد اما آنها با ایمنی تمام کار خود را پیش میبرند و حتی در صورتی که نتوانند مسیر را با موفقیت طی کنند با یک طناب مهار میشوند.
ارمغانی به احتمال رخدادن یک حادثه در ارتفاعات بالا اینطور واکنش نشان داده: «ما در کوه سبلان هم تمرین کردیم. با این حال در «های لاین» که در ارتفاع بالا انجام میشود تا به حال برایم حادثهای رخ نداده چون ایمنی تجهیزات بسیار بالاست. در ارتفاع پایین چند باری شده که برای ورزشکاران اتفاقاتی افتاده و آن هم به علت ابزارهای نامناسب و غیراستانداردی بوده که استفاده میکردیم.»