اگرچه رویدادی در رشتههای غیرفوتبالی برگزار نمیشود، اما این تعطیلی به معنای بیخبری نیست.
در جایی دورتر از زمین و سالن مسابقه و در رشتههایی مثل جودو و بخشهایی مثل کمیته ملی المپیک اتفاقهایی در جریان است. از ماجرای پرونده جودوی ایران در دادگاه حکمیت ورزش گرفته تا موضوع پر سر و صدای انتخابات کمیسیون ورزشکاران و بودجهای که به فدراسیونها اختصاص پیدا میکند؛ بهانهای است برای نشست خبری آنلاین رضا صالحیامیری. رئیس کمیته ملی المپیک که معمولاً هر یک ماه یک بار روبهروی خبرنگاران مینشیند و درباره موضوعات مختلف صحبت میکند که البته این بار نزدیکی روز خبرنگار هم انگیزه مضاعفی بوده برای برپایی این نشست. بخشی از حرفهای رئیس کمیته قرار است به امانت بماند و بقیه موارد را در این صفحه با هم میخوانیم.
دو برابر رقمی که اعلام میشود، پول میدهیم
موضوع بودجه فدراسیونها و گلایههایی که به خاطر بی پولی وجود دارد، همیشه یکی از موضوعات روز ورزش است و حرف برای گفتن در این مورد زیاد دارد. رئیس کمیته ملی المپیک درباره این موضوع توضیحات مفصلی میدهد: «ما برنامهای ۴ ساله برای بودجه داشتیم که از ۳۳میلیارد به ۱۵۰میلیارد برسد و امسال به ۱۲۰ رسیده و سال آینده ۱۵۰میلیارد خواهد بود.» صالحیامیری ادامه میدهد: «فصل اول بودجه که ۲۵ درصد است را پرداخت کردیم. فدراسیونها باید این بودجه را اندوخته کنند و به محض آغاز اردوها استفاده کنند.»
رئیس کمیته ملی المپیک در ادامه به کمکهایی که خارج از بودجهشان به فدراسیونها داده میشود، اشاره میکند: «هزینههای بودجه غیرمستقیم ما بسیار بیشتر است. ما ۵میلیارد به فدراسیونهای المپیکی از طریق ستاد عالی ورزش و با نظر دکتر سجادی بودجه میدهیم. همچنین ۳٫۵میلیارد حقوق قهرمانان است و ۱۰ نفر از المپینهایی که بورسیه هستند را تحت پوشش داریم. درست است که این افراد مورد حمایت کمیته بینالمللی هستند اما فعلاً پولی IOC به دست ما نمیرسد و ما به آنها پرداخت میکنیم. در واقع هرچه بودجه فدراسیونها است باید دو برابر در نظر بگیرید.»
در نشست سهجانبه موضوع را حل میکنیم
اساسنامه کمیته ملی المپیک هم موضوع تازهای نیست و تقریباً در هر نشست خبری این حوزه، درباره این موضوع صحبت میشود. این بار هم همین اتفاق میافتد. فقط نکتهای که وجود دارد این است به تازگی شورای نگهبان ایرادهایی گرفته که البته از نظر صالح امیری قابل حل است. او در این رابطه میگوید: «از دو سال قبل شورای نگهبان سیاست خود را بر این قرار داد که اساسنامه شرکتها و نهادهای دولتی به تصویب برسد. این موضوع اختلافی بین دولت و شورای نگهبان است. مسیر اساسنامه هیأت اجرایی، مجمع، کمیته بینالمللی المپیک و صحن دولت بود که انجام شد. ما اصلاحات اساسنامه را در پیش داریم و فقط چند بند را در آن اصلاح کردیم و شورای نگهبان روی اصلاحات مشکلی ندارد.» او ادامه میدهد: «یک مسأله وجود دارد که مربوط به اصل اول المپیک است که در این مورد اصلاح منشور از عهده کمیته ملی المپیک خارج است. ما هم در دو مقطع ۱۳۲۷ و ابتدای انقلاب رسماً منشور المپیک را پذیرفتهایم و تغییر منشور در صلاحیت ایران و هیچ کشوری نیست. با همکاری معاونت حقوقی و گفتوگو با شورای نگهبان به دنبال رفع این مسأله هستیم. شورای نگهبان روی بند اول اساسنامه ایراد گرفته اما آیا ما میتوانیم منشور المپیک را تغییر دهیم یا نپذیریم؟ با این حال من فکر میکنم در گفتوگوی سه جانبه میتوانیم رفع ابهام کنیم.»
نمیتوانم حکومت نظامی اجرا کنم
صالحیامیری در خصوص اتفاقهای انتخابات کمیسیون ورزشکاران هم مواردی را مطرح میکند و تأکید دارد که اختلافهای بین ورزشکاران جدی نیست: «من در هیچ انتخاباتی دخالت نکردم و در این مورد هم نداشتم. زهرا نعمتی دختر عزیز من است و من اطلاع نداشتم که کاندیدا میشود ولی وقتی وارد انتخابات میشود به دنبال جذب آرا میرود. من نمیتوانم حکومت نظامی اجرا کنم. من معتقدم که این رقابتها سازنده خواهد بود. ساعی قهرمانی بزرگ و مورداحترام من است. میراسماعیلی، عابدینی، نعمتی، عباسعلی، تفتیان و سایرین عزیز من هستند.»