: عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال گفت: فدراسیونها هم مثل بعضی از نهادهای دیگر مثل نظام پزشکی مستقل هستند ولی در خدمت منافع کشور کار میکنند.
محمود اسلامیان عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال درباره برگزاری مجمع فدراسیون فوتبال در تاریخ ۸ آذر برای تصویب اساسنامه این فدراسیون توضیحاتی را ارائه داد که در زیر خلاصهای از آن را میخوانید:
*بحث اصلی فیفا بود که خوشبختانه توانستیم با فیفا به توافق برسیم. بعد از تصویب اساسنامه هم طبق زمان بندی، انتخابات ریاست فدراسیون را برگزار خواهیم کرد.
* درباره این سوال که دولت و مجلس با تعریف جدید فدراسیون فوتبال (نهاد غیر دولتی، غیر انتفاعی و مستقل) موافقت میکند یا نه، باید بگویم تا این دیگر دست آقایان است. فیفا نزدیک به ۲۰۹ عضو دارد که همه این را پذیرفتهاند. چیز بدی هم نیست. از اینکه اصرار داریم همه چیز در مملکت مثل اقتصاد، هنر، رسانه، ورزش و … دولتی باشد چه خیری دیدهایم؟ حتی کشورهای کمونیست مثل چین، روسیه و بعضی از کشورهای شرق اروپا هم الان ۳۰ سال است که از فوتبال دولتی دست برداشتهاند. باید به این باور برسیم که دولتی بودن امتیاز نیست. معنای غیر دولتی بودن یک فدراسیون این نیست که خارج از قوانین کشور کار کند. فدراسیونها هم مثل بعضی از نهادهای دیگر مثل نظام پزشکی مستقل هستند ولی در خدمت منافع کشور کار میکنند.
*فدراسیون فوتبال از اوایل انقلاب تا زمان ریاست علی کفاشیان ۱۵ رئیس به خودش دیده بود، با این همه تغییر در یک فدراسیون چطور میشود به کار ادامه داد؟ خوشبختانه بعد از کفاشیان دو رئیس انتخاب شدند. ما در این مدت موفقیتهای زیادی به دست آوردیم؛ دو بار به جام جهانی صعود کردیم و در بخش بانوان، فوتسال و فوتبال ساحلی عناوین خوبی به دست آوردیم. اینها حاصل ثبات در مدیریت فدراسیون فوتبال است.
*تا بحث حق پخش تلویزیونی حل نشود، چه دولتی چه خصوصی فوتبال ما آماتور خواهد بود و باشگاهها و تیم ملی درگیر هستند. شاید فوتبال ما ۱۰ مشکل داشته باشد ولی باید به مشکل اصلی که در حال حاضر حق پخش است بپردازیم.
*حق پخش فوتبال امارات ۱۰۰ میلیون دلار و حق پخش عربستان ۱۲۰ میلیون دلار است. برآورد فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا از حق پخش فوتبال ایران ۱۵۰ میلیون دلار است. وقتی این پول را نمیدهند باید چه کار کرد؟ ما هم به جای فکر کردن به مشکلات اصلی فوتبال، صبح تا شب همدیگر را می زنیم. این هنر نیست. شما ۱۰۰ کارشناس فوتبال از سراسر دنیا هم بیاورید تا مشکل فوتبال ایران را تحلیل کنند، یقیناً میگویند مشکل اصلی اقتصادی و مالی است؛ در حالی که حتی یک ریال حق پخش فوتبال را نمیدهند.
*خدا پدر آقای ضرغامی (رئیس سابق سازمان صدا و سیما) را بیامرزد که حداقل یک مقدار از حق پخش را پرداخت میکرد اما بعد از روی کار آمدن آقای سرافراز، حق پخش تعطیل شد. البته می دانم که در نهایت مشکل حق پخش حل میشود؛ یعنی زمانی که فوتبال ایران زمین بخورد اما الان و قبل از زمین خوردن چرا مشکل را حل نکنیم؟ وقتی تمام دنیا حق پخش فوتبال میگیرد، چرا ما نگیریم؟
*یکی مثل عادل فردوسی پور را حذف میکنند و یک بچه را به جایش میگذراند. ما کم مشکل داریم؟ کم اعصاب و روان مردم به هم ریخته است که حالا یک نفر مثل ایشان میآید و او هم شب تا صبح اعصاب مردم را به هم میریزد.