ماکارونی یکی از غذاهای محبوب برای ما ایرانیان است. تفاوتی ندارد برای پخت ماکارونی از ماکارونیهای رشتهای استفاده کنید یا فرمی را ترجیح دهید. در هر صورت ماکارونی از خوشمزهترین غذاهایی است که حتی کودکان بد غذا هم نمیتوانند از آن بگذرند. ما هم در این مطلب طرز تهیه ماکارونی را آموزش دادهایم تا اگر شما هم از عاشقان این غذای محبوب هستید، بتوانید روش پخت آن را یاد بگیرید.
مواد لازم
این مقدار مواد برای پنج نفر در نظر گرفته شده است. درصورتیکه میخواهید برای افراد بیشتر یا کمتری ماکارونی بپزید، بههمین نسبت مواد اولیه را کم یا زیاد کنید.
- روغن مایع: چهار قاشق غذاخوری
- پیاز: دو عدد متوسط
- گوشت چرخکرده یا سویا: ۳۰۰ گرم
- ماکارونی: ۵۰۰ گرم
- فلفل دلمهای: دو عدد
- قارچ: ۳۰۰ گرم
- ذرت پختهشده: پنج قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی: دو قاشق غذاخوری
- نمک: دو قاشق چایخوری
- فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز، زردچوبه، آویشن و زعفران: به مقدار لازم
اگر میخواهید از سویا به جای گوشت استفاده کنید؛ مقدار گوشت مصرفی را نصف و جای آن سویا اضافه کنید.
طرز تهیه
تهیه ماکارونی چندان وقتگیر نیست؛ اما به حوصله نیاز دارد. تنها با اجرای همین چند قدم ساده میتوانید ماکارونی خوشمزهای تهیه کنید.
۱. تهیه سس ماکارونی
برای شروع طرز تهیه ماکارونی ابتدا باید سس آن را آماده کنید. در مرحله اول ماهیتابه را روی اجاق گاز گذاشته و در آن کمی روغن بریزید. پیازها را نگینی خرد کرده و در ماهیتابه بریزید تا سرخ شود.
سپس گوشت را به آن اضافه کنید و بهطور کامل تفت دهید تا رنگ قهوهای بهخود بگیرد. این رنگ به آن معناست که گوشتها کامل پخته شدهاند. فلفل دلمهای را ریزریز کرده و به گوشت و پیاز اضافه کنید. پس از کمی تفتدادن، ادویهها را روی آن بریزید.
اگر میخواهید از سویا در ماکارونی استفاده کنید، آن را در کاسهای ریخته و کمی آب گرم یا ولرم روی آن بریزید. ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا سویا کاملا نرم شود. پس از آن آب سویا را گرفته و به مایه ماکارونی اضافه کنید.
در ادامه مراحل طرز تهیه ماکارونی باید قارچهای خرد شده را اضافه کنید. حالا رب گوجهفرنگی را روی ترکیب بریزید تا رنگ سس شما قرمز شود. اگر ترکیب بهنظرتان کمرنگ است، یک قاشق دیگر رب گوجهفرنگی به آن اضافه کنید. این موضوع کمی سلیقهای است و خودتان باید میزان آن را تعیین کنید. پس از آنکه مایه ماکارونی شما یکدست شد، ذرت پخته شده را اضافه و شعله گاز را خاموش کنید.
۲. آمادهسازی ماکارونی
ابتدا قابلمهای را تا نصف آب کنید و بگذارید آب قابلمه جوش بیاید. برای پختن ماکارونی روغن، نمک و ماکارونیها را به آبجوش اضافه کنید و هرازگاهی آنها را با چنگالی هم بزنید تا بههم نچسبند.
پس از هشت دقیقه ماکارونیها را آبکش کنید. ماکارونی را کنار بگذارید. داخل قابلمه روغن بریزید و سیبزمینی یا نان (به دلخواه) را کف آن بچینید. حالا روی تهدیگ موردنظرتان ماکارونی آبکش شده را با سس ماکارونی بهشکل لایهلایه مخلوط کنید. مواد داخل قابلمه باید ۳۰ دقیقه دم بکشد.
البته بسیاری از افراد ترجیح میدهند ماکارونی را بهطور کامل بپزند و پس از آن ماکارونی و مایه ماکارونی را بهطور جداگانه سرو کنند. این روش در تزیین و زیبای ماکارونی تاثیر بیشتری دارد.
نحوه تزیین ماکارونی
بیشک هر ظرف غذای تزیین شدهای خوشمزهتر و بهتر جلب توجه میکند و اشتهای افراد را بالا میبرد. شما هم میتوانید پس از طی همه مراحل طرز تهیه ماکارونی آن را در ظرف ریخته و تزیین کنید. برای این کار میتوانید از پنیر پارمسان، جعفری، سس گوجهفرنگی، خیارشور حلقه شده، انواع ترشی، سالاد شیرازی، سالاد فصل و… استفاده کنید.
اگر شما هم روش خاصی برای پخت و طرز تهیه ماکارونی میشناسید، آن را با ما درمیان بگذارید.