در آستانه برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال، تحلیلهای مختلفی در زمینه ائتلاف برخی کاندیداها و البته برنامهها و رایزنیهایشان شنیده میشود. گروهی معتقدند علی کفاشیان در تیم کیومرث هاشمی حضور دارد و همین مسأله میتواند رئیس سابق کمیته ملی المپیک را به ریاست فدراسیون فوتبال برساند. از طرفی دیگر رأی هیأتها بیشتر برای عزیزی خادم است که با حیدر بهاروند ائتلاف قدرتمندی را تشکیل داده است. امیر عابدینی که خود زمانی ریاست فدراسیون فوتبال را بر عهده داشت و البته با مجمع انتخاباتی آشنا است، صحبتهای جالبی در این زمینه انجام میدهد. او معتقد است تا ساعاتی قبل از شروع انتخابات کفه ترازو به سمت عزیزی خادم سنگینتر است.
تنها چند ساعت به شروع انتخابات فدراسیون فوتبال باقی مانده و رقابت به اوج حساسیت خود رسیده. دوست داریم آخرین تحلیل شما را در این رابطه بدانیم.
اولاً باید بدانیم که این انتخابات را مردم تعقیب نمیکنند. آنها در شرایط بحرانی زندگی در بخش اقتصادی و کرونا، انتخابات فوتبال را هرگز پیگیری نخواهند کرد. بنابراین این مجمع را فقط فوتبالیها دنبال میکنند و اینکه فکر کنیم کل جامعه دست روی دست گذاشته و پیگیر وضعیت انتخاب رئیس فدراسیون فوتبال هستند، اشتباه بزرگی را مرتکب شدهایم. بعد از انتخابات اما شرایط فرق میکند. همه میخواهند ببینند رئیسی که انتخاب شده چه کار میکند و آیا قدرت اداره فوتبال را دارد یا نه؟ حالا برسیم به انتخابات. من از دو بعد مختلف به این مجمع نگاه میکنم. اینکه اساسنامه فدراسیون فوتبال با قوانین فیفا انطباق دارد، خوب و قشنگ است. به خاطر همین انطباق هم کلی از موانع برداشته شده و مجمع با هوش و ذکاوت خود این مشکل را حل کرده است. الان کسانی که جسارت خدمت دارند میتوانند در انتخابات ریاست و حتی هیأت رئیسه ثبتنام کنند. از طرفی دیگر بحث دستگاههای نظارتی است. من اعتقاد دارم که شأن حیدر بهاروند حفظ نشد و اقدامی که در قبال او انجام دادند درست نبود.
ما دنبال تحلیل شما هستیم و اینکه بدانیم شانس کدامیک از کاندیداها برای ریاست بیشتر است. به این سؤال واضح پاسخ میدهید؟
ببینید الان چهار نفر برای ریاست رقابت میکنند و چند ده نفر هم برای عضویت در پستهای دیگر. علی کریمی معروفترین چهره برای انتخابات ریاست است. او مهره محبوبی است که همه جامعه دوستش دارند اما تجربه مدیریت ایشان را کسی ندیده است. ما میدانیم که کریمی انسان پاکدست و خوبی است اما مدیریت آیتمهایی دارد که او در حال حاضر از آنها بیبهره است. مصطفی آجورلو هم در فوتبال و هم در سطوح مختلف مدیریت و فرماندهی کرده. میگویند شش ماه است سفرهای استانی انجام میدهد و خودش را حسابی آماده رقابت کرده. من اما معتقدم رقابت اصلی میان عزیزی خادم و کیومرث هاشمی رخ خواهد داد. عزیزی خادم سالها در هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال بوده، در هیأت مدیره دو باشگاه حضور داشته و مجمع را به خوبی میشناسد و اعضای مجمع نیز همینطور. مدیران فوتبال عزیزی خادم را به عنوان یک مدیر اقتصادی قبول دارند و ایشان آمده تا کارآییاش در مدیریت را به رخ بکشد.
کیومرث هاشمی چطور؟ نظرتان در مورد حضور او چیست؟
هاشمی انسان فرهیختهای است. او سرپرست فدراسیون بوده، ریاست کمیته ملی المپیک را بر عهده داشته و ید طولایی در ورزش دارد. بعید میدانم هاشمی با هیأتهای فوتبال ارتباط گرفته باشد، مگر از طریق ادارات کل. با این حال من رقابت را بین او و عزیزی خادم میدانم و فکر میکنم اقبال دومی بیشتر از اولی است. کفه ترازو را به سمت عزیزی خادم سنگینتر میدانم و معتقدم این دو به فینال میروند.
اینکه میگویند کیومرث هاشمی گزینه وزارت ورزش است، چه تأثیری روی انتخابات و البته ریاست او خواهد داشت؟
اگر هاشمی به دور از این شایعه و به صورت مستقل وارد انتخابات میشد، بیشتر مورد تأیید و اقبال مجمع قرار میگرفت. او پرستیژ و شخصیتی دارد که نیازی به حمایت وزارت نداشت. ضمن اینکه هیأتهای فوتبال هم نشان دادهاند زیر بار حرف زور نمیروند و تلاش میکنند رأیی از صندوق در بیاورند که به نفع فوتبال باشد. حالا ممکن است در این زمینه اشتباه هم کنند. اشتباه قابل جبران است اما عدم صداقت نه. البته هاشمی انسان با سواد و سالمی است و هیچ ایرادی هم ندارد از سوی وزارت ورزش حمایت شود.
به نظر میرسد علی کفاشیان هم به تیم کیومرث هاشمی اضافه شده. شما از این موضوع خبر دارید و آیا چنین ائتلافی میتواند موفق شود؟
من خبر ندارم اما اگر کفاشیان به تیم هاشمی اضافه شود، ورق برمیگردد. کفاشیان مهره مهمی است و نظرات او همچنان مورد اقبال هیأتها و حتی مدیران باشگاه قرار دارد.
امکان دارد انتخابات به دور دوم کشیده شود؟
بله، امکانش زیاد است چون آقای آجورلو هم رأی دارد و بدون برنامه وارد انتخابات نشده است. علی کریمی هم در جامعه فوتبال رأی اول را دارد اما در مجمع نفر چهارم است.
مهدی علینژاد، معاون وزیر ورزش هم مدعی شده که شاید کاندیداها با هم ائتلاف کنند.
نه، نه. من ائتلافی نمیبینم و بعید است چنین اتفاقی رخ بدهد. هیچکدام از کاندیداها اهل ائتلاف نیستند.