بحث سلب میزبانی تیم ملی ایران در مقدماتی جام جهانی و تیمهای باشگاهی ایران در لیگ قهرمانان آسیا همچنان سوژه اول ورزش کشور است. روز گذشته سید عباس صالحیامیری، رییس کمیته ملی المپیک در نشست خبری خود نسبت به این موضوع واکنش نشان داد. امیری گفت: «صبح امروز جلسه فوتبال با حضور سلطانیفر، عزیزیخادم، خطیبزاده و علینژاد برگزار شد و موضوع آن اتفاقات اخیر و برگزاری مسابقات تیم ملی در بحرین بود.
این تصمیم از نظر ما سیاسی و یک پازل از طرف کلانتر برای فشار بر ورزش و نشاط ملی است. این پروژه به دنبال انزوای ایران است. دکتر ظریف به اینفانتینو نامه اعتراض ندشت و با چند کشور صحبت داشت، سلطانیفر نیز اعتراض کرد و ما هم به باخ نامه اعتراضی نوشتیم. قرار شد فدراسیون فوتبال به اینفانتینو و کنفدراسیون آسیا اعتراض و برای پیگیری و ملاقات دوجانبه اقدام کند. همه ظرفیت کشور برای حمایت از فوتبال بسیج شده آنچه اتفاق افتاد تصمیم ناعادلانه و غیرمنتظره است و از خلل فدراسیون فوتبال حداکثر بهره را بردند. مسوولیت این بیتدبیری متوجه شیخ سلمان است. از ظرفیت حقوقی، سیاسی و ملی برای ابطال آن استفاده میکنیم. مباحث حقوقی در این مورد شکل گرفته است. آنچه اهمیت دارد این است که به افکار عمومی پاسخ دهیم که در حال پیگیری هستیم.»
در کنار این اقدامات که جنبه رسمی دارد،رسانهها نیز از روزهای گذشته همه جوره به این ماجرا پرداختهاند. همچنین توییت مهدی طارمی که این روزها یک ستاره مطرح در فوتبال جهان به حساب میآید بسیار مورد توجه قرار گرفت. طارمی بعد از اعلام میزبانی بحرین نوشت: «دارم به این فکر میکنم که تصمیمات ایافسی علیه فوتبال ما کی تمام خواهد شد! گرمای بحرین و چندین دلیل دیگه باعث میشه به این فکر کنم که چرا اونجا آخه! همچنان تو فکرم که چرا این تصمیمات تمامی نداره! عمری تاسف خوردیم اینم روش.» همچنین دراگان اسکوچیچ سرمربی تیم ملی که معمولا همیشه آرام و بدون حاشیه کار میکند در یک پست اینستاگرامی مفصل انتخاب بحرین به عنوان میزبان را یک امر از پیش تعیین شده دانست و آن را زیر سوال برد.
اسکوچیچ نوشت: «وقتی با آقای شین من گیل، رییس کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا در روز ۲۶ بهمن ویدیوکنفرانس داشتیم، مستقیما به ایشان خاطرنشان کردم که به عقیده من تمام تصمیمات از قبل گرفته شده و این کنفدراسیون تنها به حالتی تشریفاتی و فرمالیته برگزار شده و من فایدهای در آن نمیبینم. در ظاهر آنها نظرات ما را خواستند اما شک ندارم که همه چیز از قبل مشخص شده بود، چراکه وقتی صحبت از انجام بازیها در فروردین یا تعویض آنها به خرداد بود، ناگهان پیامی روی صفحه مانیتور ظاهر شد که تعویض بازیها قطعی شده.
چیزی که بیشتر تعجب مرا برانگیخت، زمانی بود که موضوع جلسه درباره تعویق بازیها از فروردین به خرداد بود و بدون هیچ مقدمهای نماینده بحرین شروع به صحبت از میزبانی کرد که کاملا باعث حیرتزدگی من شد.» اسکوچیچ در ادامه نوشت: «در نظر من AFC باید راهکاری پیدا میکرد که به نفع همه باشد – و نه یک تیم – و تصمیمی سازگار با روح ورزش میگرفت. اما در نهایت، تمام تیمها باید با ما مواجه شوند و ما هم بدون شک حضوری قدرتمندانه خواهیم داشت و بر این موقعیت فائق خواهیم شد.»
این اظهارنظرها، واکنش مقامات رسمی و رسانهها باعث شد اعتراض ایرانیها در رسانههای بینالمللی بازتاب پیدا کند. بر اساس گزارش ایسنا، لوموند و خبرگزاری فرانسه به ناراحتی ایرانیها از این تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا پرداختند و ژاپن تایمز نیز در گزارشی مفصل به این موضوع اشاره کرده که تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا تا چه حد باعث عصبانیت و نارضایتی ایرانیها شده است. این رسانه نوشت: «بار دیگر شاهد تصمیمی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا هستیم که اعتراضهای زیادی را به پا داشته و علاوه بر فدراسیون فوتبال اردن، جامعه فوتبال ایران نیز نسبت به آن نگران است.
بر این اساس تیم ملی فوتبال ایران باید در بحرین دیدارهای خود را در دور برگشت انجام دهد.» بدون شک اقدام یکپارچه جامعه ورزش و رسانهها در اعتراض به تصمیم ایافسی باعث شده که رسانههای خارجی زبان نیز به این موضوع ورود کنند. این امر باعث بالا رفتن هزینه تصمیمات ایافسی خواهد شد. اگر قرار باشد طبق گفته برخی که همیشه معتقدند مشکل از خودمان است صرفا به ریشهیابی داخلی چنین رخدادی بپردازیم ایافسی هیچ وقت بابت تصمیماتی که میگیرد احساس نگرانی نخواهد کرد، زیرا که میداند قرار نیست به افکار عمومی پاسخگو باشد.
اما حالا آنها یک تصمیم عجیب و غریب را در رزومه خودشان ثبت کردهاند و حتی اگر از این تصمیم منصرف نشوند هم میدانند ممکن است با هر اقدام دیگر، حتی در رابطه با کشورهای دیگر مورد سوءظن قرار بگیرد. مثلا اگر مشکلی برای کشور ژاپن در رابطه با ایافسی پیش بیاید همه خواهند گفت این همان نهادی است که چنین تصمیماتی در پروندهاش درج شده است.